Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hipotóniás babák anyukái! Meg...

Hipotóniás babák anyukái! Meg lehet ebből a betegségből gyógyulni? Egyáltalán betegség ez? Kell kezelni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 23:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nem betegség, állapot de beteg tünetek lesznek, ha nem kezelteted.

Nekem hat hete kezelik a lányom, 5 hósan vittem el úgy, hogy nem csinált semmit, leállt a forgással és mára már majdnem mászik, de kúszni ezerrel kúszik, szóval igen , muszáj kezeltetni. Eddig 9 alkalommal voltunk, hol fél órát, hol háromnegyed órát és végig sírja. De inkább most sírjon mint felnőttként. Nézz meg néhány hipotóniás nagyobb gyereket, akit nem kezeltek babakorukban...vannak képek a neten, ha jól emlékszem...szörnyű.

A babák egy része magától rendeződik de nem teljesen, szóval pl. nem fogja rendesen a ceruzát, ferde a tartása, befele fordul kicsit a lába, stb.

Kezeltesd.

Vidd el Dévény Anna alapítványhoz, mutasd meg nekik, Ők segítenek!!!

2010. ápr. 16. 23:18
 2/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok...ne aggódj, mert meg tudják Őket javítani...mennyi idős a babád? Mik a tünetek? Ki mondta, hogy hypotóniás? Mennyire az?
2010. ápr. 16. 23:19
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem betegség,hanem egy állapot.

A legmegfelelőbb kezelés rá a Dévény torna.

Csodákra képes.Már az első kezelés után segített.

Mi hetente egyszer járunk(50 perc)és otthon nem kell tornáztatni.

Annyi,h mellette hasra teszem.

5-6 hónapos korig elkell kezdeni a Dévényt mert akkor a leghatásosabb.

6 hós baba anyukája

2010. ápr. 16. 23:21
 4/14 anonim ***** válasza:

nekünk nyaki hypotónia volt enyhe fokú, Katona féle felültetéses módszerrel teljesen rendbe jött. Semmiféle lemaradása nem volt sem mozgás semmilyen téren.

Nekünk ezt javasolta az orvosunk.

Persze itt is vannak súlyosabb kevésbé súlyos esetek, így nehéz tanácsot adni.

2010. ápr. 16. 23:26
 5/14 anonim ***** válasza:
ha nem budapesti vagy és nincs lehetőséged a Dévény vagy Katona módszert igénybe venni, akkor keress egy gyógytornászt a kórházban ( az orvos ad beutalót nektek kezelésre)! érdemes kezeltetni, ahogy előttem is írták!
2010. ápr. 17. 01:03
 6/14 A kérdező kommentje:

7 hós, gyerekorvos mondta.

Ez anyagilag mennyire megterhelő?

2010. ápr. 18. 00:58
 7/14 anonim ***** válasza:
attól függ mennyi kezelés kell neki, mert mint írtam, nekünk nem is kellett, van akinek pár kezelés van akinek hosszú időt vesz igénybe. Azt hiszem 2000 Ft körül van alkalmanként (Dévény). De lehet van ingyenes fejlesztő is. Nem tudom a Pető intézetben kell e fizetni.
2010. ápr. 18. 08:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 18. 09:55
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekünk a Dévényes 2500ft fél óra, 4000 egy óra...nehéz ügy, de ha meggyógyul, megérte.

Én most hetente kétszer is viszem, mert ha, mint fentebb is írtam, a tb-támogatott kezelésre várok, még mindig csak feküdne. Most már mászott néhányat és a napokban elkezdett egyedül megülni, hála a kezeléseknek!!!

2010. ápr. 19. 23:20
 10/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok és az előző. MIk a tünetek és mennyire az??? Vannak súlyossági fokozatok!

Ha írsz privátot, leírom szívesen, hogy hogy zajlik pl. ez a Dévényes kezelés. a hypotóniára ez a legjobb, hidd el.

nézz utána, írd a keresőbe a Dévény Anna Alapítvány nevet, és kiad annyi mindent, meg tapasztalatokat. nem propagálok, hanem tapasztalat. barátnőm gyermekét is 7hós korától kezelték, közepesen súlyos generalizált hypotóniával, és 13 hós korára teljesen rendbe jött, heti fél, majd két hónap múlva heti egy órás kezeléssel. nekem 5hós kora óta kezelik enyhe hypotóniával, és másfél hónap alatt jutottunk el oda, átlag heti kétszer fél órával, hogy már megül egyedül, kúszik ezerrel és a napokban néhányat mászott is már:-)

Fel a fejjel, csak ne húzd az időt, mert az fontos, hogy egy éves kora előtt el kell kezdeni a kezelést!!! minden jót!! Írj majd!!!

2010. ápr. 19. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!