Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig voltatok fáradtak?

Meddig voltatok fáradtak?

Figyelt kérdés

4hetes a babám egy rossz szavam sem lehet rá.Nem egy siros fajta viszont baromi fárasztó.Nappal 3 óránként eszünk, este 8 órai fürcsi után hami alszik általában 1-2ig hami és utána reggel 7kor kel.Csak az a baj hogy a hajnali hami után rosszabb esetben 1-1,5óra mire visszaalszik addig cumi ki cumi be...olyan 3-4mire én is vissza tudok aludni.Ez meddig lesz igy?ha este aludna végig nem lennék én sem egy zombi egész nap egyész héten, sőt miota megszületett nem tudtam aludni sem egy egészségeset:(Tápszeres baba tehát szerencsére az apja is meg tudja etetni este vagy hajnalban, de csak hétvégén mert hétköznap dolgozik nem akarom hogy ő is zombi legyen a munkahelyén.Nálatok hogy volt?

Köszi

2008. szept. 29. 09:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%
Én magam mellé vettem, mert azt szerettem volna, hogy az egész család a lehető legtöbbet aludjon. Most 8 hónapos a kislányom, most került át a saját szobájába, de még mindig van, hogy felkel enni, és én elalszom etetés közben, így ott maradok vele, vagy beviszem magunkhoz. Neki szétszuedtük a kiságyat, mert cicin alszik el még mindig és egy hatalmas szivacsa van. Sokan lenulláznak, de nekünk ez vált be. És még mindig elég fáradt vagyok, de én nem az éjszakától csak, hanem ez egy állandó készenléti állpot.
2008. szept. 29. 09:46
 2/19 anonim ***** válasza:
50%
Háát nálunk igaz anyatejes,de én most változtattam szokást.Mi próbálunk egyfajta rendszert felállítani-ebben segít a suttogó könyv is:)tényleg nagyon jó dolog.Szóval meghatároztuk mikor lenne neki jó aludni,mikor kell enni,ha eszik utána büfi és kb 15perc múlva ágyikó.olyan 13és 16után van játszási időszak,de délelőtt alvás.Nekem igaz fél hétkor van fürcsi,olyan félnyolc nyolc körül alszik elvan ,hogy hajnali fél háromig alszik de van,hogy egykor kel..én az álometetést próbálgatom,tehát nem várom meg amíg felébreszti magát,hanem rögtön megetetem,szinte ráalszik-ilyenkor általában nincs büfi-arra figyelek,hogy a feje oldalra fordult állapotban legyen-nem is pelusozom át,hacsak be nem kakilt-akkor muszáj!Ilyenkor nekem kb 2perc és alszik..erre én is most jövögetek rá,de én még várok egy kicsit,hogy biztos elaludt e ,nem kell e büfini stb.Az,hogy ilyenkor is a cumit a szájába rakod sztem a legrosszabb-olyan mint amikor én cicin próbáltam elaltatni és a vége az lett,hogy totál kiszívott mindent ,felébredt adott esetben órákat cicizett és már jöhetett volna a köv.etetés de nem volt mit adni ,mert rajta lógott.Próbáld meg azt,hogy nem adod a szájába.Etessétek meg,büfi,ha elalszik a válladon nyert ügyed van,ha nem akkor is tedd be ha sirdogál várj pár percet ha nagyon kezd sírni vedd ki.Mi egy hét után teljesen jól belejöttünk-nekem ugyan ez volt előtte amit írtál,sőt esténként volt ,hogy 3órákat küzdöttünk mire elaludt...szval rendszer,szokja meg,hogy este fürcsi,kaja,büfi alvás-nincs játék stb..még csak 4hetes hamar meg fogja szokni..én sajna húztam 11hetes korig,hát gondolhatod,semmire sem volt időm,nappal sem aludt ,teljesen ki voltam,meg ő is mert fáradt volt.Két átüvöltött nap után változtattam és láss csodát magam is meglepődtem a módszeren,hogy működik.Meg kell tanulniuk önmagukat elaltatni-ha figyeled a sírási fajtákat rájössz mikor van baja és mikor csak nyűgös..akkor altatja magát.Próbálgasd ,de ne kapkodd ki és tényleg várj kaja után nehogy vissza bukjon.HA valamiben kell segítek,csak írj nyugodtan:)2.5hós kisfiú mamija
2008. szept. 29. 09:55
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én kicsim sajnos nem tanult meg szopizni, így fejtem neki a tejemet 10 hónapos koráig. Nagyon fárasztó volt, mert a férjemen kívül (aki 3 műszakban dolgozott) nem akadt segítségem, és bizony általában nem is állt másból a napom, mint fejés, mosogatás, sterilizálás, tejmelegítés, etetés, peluscsere, fejés, mosogatás... stb. Nagy szerencsémre ő már 1,5 hónapos korában átaludta az éjszakát, és nem tudom, hogy bírtam volna ki, ha nem. Persze nappal egy perc nyugtom nem volt. Jó, igaz, amíg fejtem, ültem, de a hátam és a kezem kikészült, nem beszélve arról, hogy szegénykémre gyakran fejés közben jött rá a sírhatnék, és olyankor persze, hogy nem jött a tejem. Az igazat megvallva ezekről a hónapokról nem is nagyon van más emlékem. Még jó, hogy kis naplót vezettem róla, hogy pl. mikor mit tanult meg, mit csinált, és így utóbb visszaolvasva már beugranak az emlékek. :) Akkor szabályosan zombi voltam. Aztán megszűnt a tejleadó reflexem, így nem tudtam tovább fejni, és mintha kinyílt volna a világ. :D Többet tudtam törődni magammal, még a könyvíráshoz is visszatértem, és imádok anyuka lenni. Most várom a 2. kislányomat, és bebiztosítottam magam egy elektromos mellszívóval, ha megint így járnék. Hidd el, el fog múlni ez a zombikorszak, és nem fogsz emlékezni a fáradalmakra, csak egy csomó jó és vicces emlékre (ahogy fújja a nyálát a pici a játékokra, ahogy először átfordul, ahogy kikerekedett szemmel nézi a zenélős forgót vagy bármit, amit odaadsz neki, ahogy az első kanál ételtől fintorog, ahogy először felül, ahogy rugózik előre-hátra négykézláb, mert mászni még nem tud, és sorolhatnám. Tudom, hogy most nagyon fárasztó neked, és legszívesebben bebújnál egy nagy paplan alá egy óriásit aludni. :) Kitartást és erőt, sok boldog babás percet kívánok.
2008. szept. 29. 10:00
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszi nektek :)

Igazából nem is lenne olyan fárasztó ha a cumit nem kéne visszaadogatni.De annyira szopizhatna még hami után is hogy agyonkarmolja magát megeszi a kis kezét ezért gondoltam a cumira.Próbáltam nem odaadni de sajna nem hagyja abba ilyenkor a sirást egyáltalán több órán keresztül meg nem hagynám sirni:(

szóval akkor marad a zombiság és a sirás a kimerültségtől, és a kérdés hogy mit csinálok rosszul?!de ezekszerint más is ebben a cipőben jár, és erre majd csak az idő a gyógyir.

2008. szept. 29. 10:12
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem még túl kicsi a rendszerhez szoktatáshoz.

Ő majd kialakítja magának a napirendet(csak annyi,hogy próbálj reggel vagy délután megszoktatni mikor sétáltok és mikor van játék.)Ha éhes volt a kislányom én mindig megetettem( igaz anyatejes)nappal és éjjel is. Próbálj napközben te is aludni amikor a picur. A cumit megnyugtatja és jobb mintha az ujját enné,később könnyebben leszoktatod mint az ujjáról.

Kitartás 3 hónapos kislány anyukája

2008. szept. 29. 10:16
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszoló vagyok.Nem csinálsz semmit rosszul.Büfiztesd meg és adjál még neki 1 kis papit hátha az a kicsi hiányzik a pocijából a büfi után,hogy tele legyen a pocija. Maszírozd meg a pociját hátha valami bántja,(puki,kaki...)lábát óvatosan told a pocakja felé és jobbra balra közöztesd.

Kellemes babázást

Ja a könyvek csak az átlagot írják le és nem vagyunk egyformák és a babák sem.Majd idővel rájössz. :D

2008. szept. 29. 10:25
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én kb 2 hónapig voltam két lábon járó zombi-kantin. Ráadásul az első hónapban éjjel-nappal 1,5 óránként evett és pokoli hasfájós volt. Addig velem aludt. Aztán szépen lassan kitolódott 2 órára, majd 3, és ki tudtam szoktatni a saját ágyába, ahol sokkal jobban alszik azóta is :) Két hónap után elapadt a tejem és teljesen megváltozott minden. Persze aludni a mai napig "utál", rendesen le kell fárasztani hogy elaludjon (most 8 hós). Szép lassan kialakítottunk egy rendszert, most már régóta én is tudok aludni 5-6 órákat egyben :) Nálunk is előfordul olyan, hogy ébred éjjel és kajcsi után nem alszik vissza 1-1,5 órát. Pokoli fárasztó tud lenni, tudom :) Ráadásul én egyedül voltam a "problémáimmal", mert a párom külföldön dolgozik és csak kéthetente van itthon 2-3 napot. Kitartás, lassan megszokja a számára új helyzetet és neked is könnyebb lesz :)))
2008. szept. 29. 10:28
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez a szitu, de már 3 hónapos. Annyiban más, hohy én is álometetést alkalmazok olyan éjfél körül, attól függ meddig bírok fent lenni. Ilyenkor sötétben, csöndben gond nélkül visszaalszik, de a cumit főként alvásnál nem tudnánk nélkülözni:( Mikor született, az össz ujja, keze benn volt a szájában, hamar világossá vált, hogy nincs más megoldás, mint a cumi. Így is sokat eszegeti a kezeit...Vannak babák, akiknek erősebb ez a szopási ösztönük, és nem lehet kikerülni sajnos a cumit. De nekem is minden vágyam lenne, egy éjszaka amit én alszok át:)..és az kb 8-10 óra lenne:))
2008. szept. 29. 10:30
 9/19 A kérdező kommentje:
Mi külön szobában alszunk, pont azért hogy ne kelljen még a különszoktatással is bajlódni (azért néha csalok de csak 1-2 órára).És szereti is a kiságyát elvan benne sőt.Ha este hami után lerakom el is alszik többnyire magától egyből csak ez a hajnali kelés ami gázos..
2008. szept. 29. 10:33
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen pici babától még nem szabad elvárni,hogy magát altassa el.

Nálunk 8-kor van az utolsó hami,elalszik 1-ig,aztán fél 6-kor eszik legközelebb.

Az esti kaja után lerakjuk a kiságyába és általában magyaráz még kicsit,de nem sír,aztán alszik.

Ha nem megy mégsem,akkor bemegyünk,simogatjuk a hátát,bezsélünk hozzá és már alszik is.

2,5 hónapos kicsi fiú anyukája

2008. szept. 29. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!