Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti letagadnátok a gyereket az...

Ti letagadnátok a gyereket az önéletrajzban vagy az interjún?

Figyelt kérdés

Vissza szeretnék menni dolgozni (GYED extrával),legalább részmunkaidőben, de teljes is szóbajön.

A férjem itthon van napközben (oktató), tudnám váltani, anyukám is bármikor itt tud lenni, tápszeres a baba.

Lényeg a lényeg: én ezt nem hinném el magamnak egy interjún, azt hinném, hogy majd folyton otthon maradok a gyerekkel. Nem az a tipikus, hogy a férfi is otthon van és el tudja látni a gyereket.

Az a gond, hogy nem vagyok elhallgatós típus, de most elbizonytalanodtam. Ha elhallgatom, behívnak és ott derül ki és nem tudni, hogy reagálnak. Ha meg beleírom a CV-be, eleve be se hívnak...

2016. júl. 15. 18:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Törvény tiltja egyébként, hogy magánéletről, egészségi állapotról, vallási, etnikai hovatartozásról kérdezzenek.

A jelenlegi munkahelyem állásinterjúján elhangzott a "van gyereke?" kérdés (nem volt, de elvből nem szeretem az ilyen kérdéseket):

- Zsidó vallású vagyok, apai ágon a nagypapámról sejtjük, hogy cigány származású...öö...elnézést, elrévedtem, mit is kérdezett?

- *némi döbbent csend után* ööhhmm....semmit, kérem, meséljen a szakmai terveiről!

És felvettek!

A gyerekkérdés legközelebb már aláírt munkaszerződés után, a bérszámfejtésen került elő, de ott is csak a NAV/OEP irányába kitöltendő papírok miatt.

2016. júl. 16. 16:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

11 igen jó fantáziával rendelkezik és lódít - egyébként általában az ilyet úgy rúgja ki a hr-es, hogy a lába nem éri a földet.

De fontos: hazudni a cv-ben és az interjún nem szabad. Kicsit lehet fényezni magunkat, de a hazugság mindig nagyon hamar kiderül és nagyon rossz fényt vet a jelentkezőre.

2016. júl. 16. 16:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne írd bele, mert nem oda tartozik. Ahol nem értik meg, hogy más is tud a gyerekre figyelni, ott nem is érdemes dolgozni - tapasztalat, ott mindent árgus szemekkel figyelnek, és többnyire a munkáltató füle mögött van vaj... ha rákérdeznek, akkor mond el az igazat, és hogy van aki vigyázzon rá. Plusz emlitsd meg az adokedvezmenyt, ami utánad jár ilyenkor. Így eltereled a témát és elhuzod a mézes madzagot a főnök előtt :) sok sikert!
2016. júl. 16. 21:37
 14/14 anonim ***** válasza:

A hobbid a gyereked? Ezért nem hívtak még be :)

Magánéletedhez kb semmi közük, egy papirdarabon biztos nem kell kifejteni amit két tucat ember is átnyálazhat.

Személyesle, ha kérdezhetik, ne tagadd le.

Először 22 evesen voltam allasinterjun majd 25 evesen...egyik helyen sem kérdezték meg.Majd a harmadik allaisterjun tudta a fonok hogy nincs mert haverok voltunk.

2016. júl. 17. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!