Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy tudtok türelmesek lenni?

Ti hogy tudtok türelmesek lenni?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, remélem csak olyan nyitja meg a kérdést aki nem esik nekem..Van egy 13 hónapos kislányom, nyilván mindenki tudja akinek van hogy szereti, imádja az ember, de vannak nehezebb napok..Most két hete tart nála hogy konkrétan hisztizik..Ha nem rá figyelek, ha valamit nem kap meg, de azonnal mert látja hogy beteszem a bevásárlókocsiba a túrórudit, és neki egyből kell, akkor elég szép műsort ad elő..Ha nem sikerül neki bedobni a formabedobót, vagy kivenni vmit a játékos ládából akkor is nyomja..Persze enni is ő szeretne szóval minden etetés, egy igazi kis háború..Ma engedtem neki, és fogta a bébikajás üveget, és neki hajította a laptopnak..Ott elszakadt nálam valami, és adtam neki egy elég nagy pofont..Most meg itt alszik mellettem, és egyszerűen nem tudok túllépni hogy, hogy tehettem ezt..Teljesen verés ellenes vagyok, de annyira oda van a türelmem..Ti mit csináltok mikor teljesen, totál kiakaszt a lurkó?Elszámoltok 10ig?Nekem az nem jött be..Oda adom Apukájának, és akkor egy álom jó gyerek..A Férjemnek nem mertem elmondani mit tettem, mert ő nagyon, nagyon verés ellenes..Valahogy rá annyira hallgat ez a Babó..Mit rontottam el??
2016. júl. 14. 21:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Amíg ő eszik addig én szoktam utalgatni, meg van hogy próbálkozom a mesével, de sajna nem érdekli ezért a laptop van hogy az ebédlő asztalon van..
2016. júl. 14. 22:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Jaj dehogynem szeret..! :D ezen hidd el mindenki keresztül megy. Ja es ha apukaval lenne 0-24be napokig akkor nála is ezt csinálná..
2016. júl. 14. 22:17
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
epp erre gondoltam kerdezo...etkezes kozben ne foglalkozz massal. figyelj ra oda. semmi bajom a mesevel az en lanyom ugyan 16 hosan kezdte de o is nez meset...de akkor se az etkezes kozben legyen az, igy se a kajara nem figyel igazan se a mesere, pedig utobbibol is tanulhat ha valoban odafigyel...Te meg utalgatni plane ne utalgass az viszpnylag fontos dolog tobb figyelmet erdemel :) inkabb ha unja az evest akkor rakj neki az asztalkajara jatekokat azokkal babozz meselj neki es ezsrevetlen csempeszd neki kozben a falatokat...nalunk ez kb bevalt....ha meg mar abban az erettsegben van hogy egyedul.enne, vegyel neki egy bebujos partedlit, adj neki rendes villat kanalat es tedd el a laptopot arra az atmeneti 3-4 hetre amig megtanul magatol enni...en komolyan mondom neked hogy ha idegesen ulsz mar eleve oda meg nem vele foglalkozol akkor azt megerzi rajtad es annal inkabb felakarja majd hivni magara a figyelmed
2016. júl. 14. 22:21
 14/17 anonim ***** válasza:
82%

Az enyém most 3 éves, s sokszor elgondolkodom, ugyan min tudtam annyira kiakadni egy éves kora körül:) De jóesetben a gyerekkel együtt fejlődünk mi is. A pofonról itt kár szót ejteni, te pontosan tudod, hogy hiba volt, nyilván nem ez a nevelési elved. De a türelmedet acélozni kell. A hisztivel a gyerek nem csak a cselekvési korlátait próbálgatja, hanem a mi feltétlen szeretetükből is vizsgáztat minket. Ezt kell szem előtt tartani, és nyilván egyikünk sem akar megbukni a vizsgán. Van egy könyv, ami azt tanácsolja, hogy a legdurvább viselkedés, hiszti közben is próbáljunk annyit megtenni, hogy nyíltan a gyerek szemébe nézünk, és szavak nélkül, a szemünkkel üzenjük neki azt, hogy még ilyenkor is végtelenül szeretlek. Meg fogja érteni, ő csak ezt akarta tudni. Mi pedig megnyugszunk, mert ilyet nem lehet gondolni tombolás közben. Ha meg már megnyugodtunk, könnyebb kezelni a helyzetet, a gyerek is át tudja venni a nyugalmunkat.

Más: az is segíthet, ha azt próbálod átérezni, hogy ő vajon milyen nyomorultul érezheti magát (tök mindegy, hogy számunkra butaság miatt), ha így viselkedik? tehát neki ilyenkor nagyon rossz és segítségre szorul.

Később majd lesznek igazi akarom-hisztik is, hát az egy haladóknak való kategória, de addigra már edzettebb leszel:)

2016. júl. 14. 22:21
 15/17 anonim ***** válasza:
56%

Ha azon én is gondolkodom, hogy mi bajom volt amig ekkora volt, 3 eves es az hiszti mar számomra ami reggel megy öltözesnel,..

Szerintem sz a baj, hogy írod eléri amit akar

Javaslom vállald fel a hisztit par alkalommal, nem baj ha a boltban megnéznék- de ne engedj neki.

2 eves volt mikor azert verte magat a földhoz mert o lila fagyit akart, de csak olyan volt amibe rozsaszin is kerult.

15 perc hiszti utan kidobtam, 75 percet hisztizett utana az udvarunkon, mar mindenki hallotta.

De azota sosem (ezen) meg egyre kevesebbet is 😊

En visszatennrm a rudit, hisztinel...

2016. júl. 15. 06:21
 16/17 anonim ***** válasza:
90%
Verés ellenes voltam világ életemben. De az enyém is kapott sajnos. Kitapasztaltam azóta, hogy nálam hol a határ. Amikor érzem, hogy a testem megfeszül és megy fel a pumpa, óvatos leszek. Amikor összeszorítom már a fogaim is, azonnal kilépek a szituációból, mert baj lesz. A gyerekek olyanok, amilyenek. Àtmennek pár nehéz időszakon, mire felnőnek. Figyeld a saját határaidat, jelzéseidet, ismerd meg önmagad és kontrolláld. Lesznek még idegtépő helyzetek a jövőben, sajnos.
2016. júl. 15. 06:42
 17/17 anonim ***** válasza:
90%

Sokat gondolkodom a türelem témán. Írod, hogy a te habitusodat örökölte, és a férjed meg türelmes. Egyrészt, mivel a te habitusod örökölte, ami nem a nyugodtság, így eleve nehezebb kezelni őt, és mivel te magad se vagy türelmes típus, eleve nehezebbek ezek az interakciók. A férjed gondolom kevesebbet van vele és lehet, hogy nyugodt típus is, ezért neki könnyebb a gyerekkel.

Igazságtalan valahol az, hogy mi pl. alkatilag birkatürelmű, nyugodt emberek vagyunk, és a gyerekünk is ilyen, pedig ha igazságos lenne a világ, mi kapnánk hisztiset, mert tudnánk kezelni, csak hát ugye a habitus öröklődik. Így persze én könnyen mondom, hogy sose ütném meg a gyereket, hisz nemcsak nem vagyok veréspárti, de benne sincs egyáltalán az eszköztáramban, amit feszültség esetén alkalmazok. Te másfajta habitusú ember vagy, szerintem is együtt kell fejlődnötök, csiszolódnotok a gyereketekkel, ahogyan már írták itt!

2016. júl. 15. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!