Ti hogy tudtok türelmesek lenni?
bakker hogy tudsz megütni egy 13 hónapost??
a lányom 24 hónapos, most kezdődik nála a hiszti korszak, rendszerint a kaja a hiszti forrás, tegnap pl nem kaphatott ropit ezért egy az egybe hozzávágta a tányérját kajástul a földhöz a frissen kimosott hófehér szőnyegre, úgy, hogy holnap vendégek jönnek...én rákiabáltam, de még ezért is meg haragudtam utólag magamra...
nehéz türelmesnek lenni, ez biztos, és azt sem kétlem, hogy a gyermeked nehezebb ügy lehet mint az enyém, mert az enyém 13 hónaposan még egy angyal volt, de ha már most így fegyelmezel, mi lesz 1 év múlva amikor valóban belép a dackorszakba?
Hogy mit ronthattál el? hirtelen természet lehetsz, valószínű tőled örökölte szokás mondani amilyen a szülő olyan a gyerek. és ezt nem bántásból mondom, de tényleg az a tapasztalatom hogy a habitus nagyrészt öröklődik...
próbálj nyugodt maradni, ne úgy ülj elé etetésnél hogy már reszketsz mi fog történni, próbálj kiegyensúlyozottan és lazán viselkedni mert ez fog rá átragadni, ha meg idegroncs vagy akkor az idegesség.
Nekem segit, hogy kívülről nézem magam. Paráztatom magam olyanokon pl mi lenne,ha kamera lenne beépitve es a jelenetet lejátszanák a neten.
Vagy a lelkiismeret is segít.
Semmit sem rontottál el...lesz ez még rosszabb is,hogy megnyugtassalak :D
Az enyém is egy extra hisztis,2 évesen volt a csúcspont,most 5 éves,már az akaratát próbálgatja erőteljesen.Verhetném minden másnap,mert vannak húzásai,de nem érnék vele semmit.Én is sok mindent megpróbáltam.Hosszú távon csak az válik be,hogy megerőszakolod magad,és azért sem hagyod,hogy kiborítson.De ez nálatok még nem biztos,hogy beválik,hiszen kicsi,nem tudatosan csinálja mint egy 5 éves.Nem tudok mást mondani,csak hogy kitartás,nem vagy egyedül.
Habár egy éves korában az segitett hogy adott szitunál ahelyett hogy robbantam volna, elkezdtem megfigyelni a gyereket hogy mit miert csinal.rájöttem pl tobbszor probál jelezni ha nem figyelunk ezekre akkor a végén már tehetetlenségében okoz olyat ami kiborito.
Kicsit le kell lassulni a napi rutinban es figyelni őt
barmilyen hihetetlen nem kotekedesbol kerdeztem de nyugodtan ess nekem...es nem.bantasbol irtam az elso kommentem se...de nyugodtan pontozgass csak ha ezzel ki tudod elni magad..
kerdezonek meg: azert kerdeztem a laptopot mert szeretnem felhivni ra a figyelmed hogy az etkezessel jaro dobalast maszatolast csak ugy lehet idegileg elviselni ha az ember beletorodik hogy naponta takarit majd...ehhez pedig a serulekeny targyakat nem art elpakolni a kozelbol...nem kotekedesbol kerdeztem de ha stressz mentes etkezest szeretnel akkor fogadd el hogy ez maszattal jar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!