Hova menjek dokihoz egy éves gyerkőcömmel a beszéde miatt? (bővebben lent)
Szerintem neked nagyok az elvárásaid. Ne zsarold a gyerekedet!!
Mondókázzatok sokat, nézzetek képeskönyvet, beszélj hozzá artikuláltan. Minél többet lássa a szádat mikor beszélsz hozzá(ne a konyhából kiálts be a szobába neki)és előbb-utóbb utánozni fog.
Ne menj sehová a gyerekeddel nincs semmi baj! Majd beszél még kicsi, csak egy éves.
Az én fiam 15 hónapos ő is csak pár szót mond!
Szia!
Nálunk volt ilyen a családban. Az oldotta meg, h. mikor a pici a kis maga nyelvén kért valamit (nyilván nem enni, stb, hanem valami apróbb dolgot), h. "ooo", addig az anyuka nem adta neki oda, amíg nem mondta szépen!! Mert nem volt beteg a pici, csak lusta! Rászokott! Igaz itt a csöppség már sokkal nagyobb volt mint a tiéd! Az mondta neki: "Sajnos addig nem, adhatom oda/mehetünk ki, amíg nem mondod szépen, mert sajnos nem értem mit akarsz!!"
Remélem segítettem. :)
Istenem, nehogy elvidd orvoshoz ezért!!! Nézne rád nagy birkaszemekkel, h mit akarsz? Én három éves elmúltam, mire értelmes szó elhagyta a számat, felnőttem és tudok beszélni :)
Lányom lassan másfél éves, ezeket mondja: apa, anya, mama, papa, tető (hogy ezt miért??? :) )
Az enyém is mindenre azt mondja, hogy Ö, vagy Á, de eszembe sem jutna orvoshoz vinni!
14 hónapos
Ezt a kérdést nem is értem. Kb. 6szor olvastam el, hogy mennyi idős. De látom nem látok rosszul, tényleg 1 éves. Más még azoknak is nagyon örülne amit Te leírtál. 1 éves gyerekek még nem beszélnek. Várj még!
Milyen muris lesz visszaolvasnod ezt a kérdésed 1 év múlva :)
szerintem semmilyen dokihoz ne vidd.
nagyok az elvárásaid.
kisfiam 2 éves. mindent ért, mindent megértet, még a bonyolultabb dolgokat is, de beszélni még nem akar. pedig tuti tudna. a védőnőnk azt mondta h semmi baj, csak kicsit lustácska a fiam.
de ami szavakat használ azokat szépen és helyesen.
nyugi, majd beszél ha megérik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!