Szamomra hihetetlen, hogy egy 1 eves gyerek kimondja azt, hogy "tükör". Csak az en lanyom ilyen elmaradott?
Nem értem tisztán, kinek az egy évese mondja ki, hogy tükör?
Nekem is 14 hónapos a lányom, de egyáltalán nem beszél.
Mi még az egy szótagúaknál sem nagyon tartunk...
Max. az au-au (vau-vau), és a bümm-bümm (autókra, porszívóra, vasalóra), ja, és az ap (apa)
Mondjuk én nem aggódom, én magam is későn kezdtem el beszélni, de akkor már "profi" módon szinte egyből.
A lányod nem elmaradot!
Nem egyformák a gyerekek.Nekem Nálam az egyik gyerkőc 1 évesen, beszélt,szaladgált, a másik 14 hónaposan még mászott és csak bababnyelven beszélt.Igaz amikor elkezdett beszélni le se lehetett állítani :)
Ha megért mindent ne aggódj
Szia!
Ez nekem is hihetetlen, főleg, hogy még 'r' betű is van benne, azt tuti nem tudja kimondani, 1000 %. Azt inkább el tudom képzelni, hogy anyuka kiérti a szóból a tükröt, de hgoy a gyerek szépen tisztán mondja, az nem.
Pl. amikor sokan büszkén mondják, hgoy gyönyörűen ül a gyerek 3 hósan (csak azt felejtik el megemlíteni, hgyo az ölükben, ha felültetik, és ugye meg van támasztva minden oldalról, úgy marad :S)
Az én kislányom 1,5 éves és mond szavakat, általában 2szótagúakat, de mostanában úgy beszél, hogy az első szótagot megismétli (pl. kedvenc meséje a 101 kiskutya és Pongót Popónak hívja, Perditát pedig Peeepe-nek :D)
És szeritnem egyáltalán nincs elmaradva semmivel, mert a környezetünkben lévő hasonló korú babáknál ugyanez a helyzet.
1,5 éves kislány anyukája
Szerintem belehallja az anyuka, lehet hogy csak ilyesmit mond hogy tutoo vagy hasonló.
Én fiam 25 hónapos csak egy hónapja beszél csak, de mostanra 35 szava van ( ez a semmihez képest nagy előrelépés) de csak én értem mit jelent a bibidá meg a fi, meg a toto :))
Szóval simán lehet hogy a tükör is csak anyunak tükör:)
Szia!Én emlékszem miről kérdezel....:)
A lányom még csak 4 hós,de a tesómra nagyon emlékszem!
13-14 hós lehett mikor kimondta azt első szónak h tetrisz!meg utána még 4-5 hihetetlenül bonyolult szót...aztán "elfelejtett beszélni" és újra 24 hósan kezdte Apa Anya...meg az igazi gyerekbeszédet!viszont 2 hét alatt folyékonyan beszélt!Ez is furi,de így volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!