Rossz anya lennék? Ma este elszakadt nálam a cérna és nagyon kiakadtam. Órákig nem bírtam abbahagyni sírást, addig a babával sem foglalkoztam. Már kicsit haragudtam is rá. Most pedig nagyon bánt a lelkiismeretem!
Szia!Én is eljutottam idáig,nem is olyan rég.Nekem 2 dolog segített.
1.:Ez az oldal.Én is feltettem ezt a kérdést,csak én apukát kihagytam,mert nincs.Amikor olvastam,hogy nem vagyok egyedül a problémámmal,kicsit helyrerázott.
2.:Egész egyszerűen beletörődtem abba,hogy egyedül vagyok,nincs segítség,nincs senki,akit meghatnék a sírásommal (ennek ellenére a mai napig előfordul,hogy kiakadok,de még csak most lesz 10 hetes a fiam,még gyakorolnunk kell egymást!).Amint ezt tudomásul veszed,rájössz,hogy bármi jön,meg kell oldanod...és meg is oldod.A párodat be kell vonnod valahogy,de ne akard görcsösen,mert azzal mindhármótoknak ártasz.Egyszerűen muszáj lehiggadnod és magadhoz térned,mert ez tényleg egy ördögi kör!Oda-vissza ping-pong-oztok a nyugtalansággal.A babád MINDENT megérez!!A legjobb orvosság a mosolygás,amit nemsokára megkapsz a kb. 4 kilós csomagodtól :-)
Ha egy kis bátorításra van szükséged,írj privit nyugodtan!Ny
Szerintem kicsit túlreagálod. Te most azért vagy, hogy Őt dédelgesd, minden mást félre kell tenni. Magadra csak kb. 5-6 hónap múlva lesz időd, ebbe nyugodj bele.
Kicsit próbáld lazábban venni. Ha nappal alszik, akkor te is aludj egy kicsit.
Nekem ugyanezt ikrekkel kellett / kell végigcsinálnom.
Az én férjem is csak este ért haza, de minden nap meleg ételt tettem az asztalra. Napi 2-3 órás alvással.
3 hónapos kora után könnyebb lesz majd, addig pedig kitartást!
"Magadra csak kb. 5-6 hónap múlva lesz időd, ebbe nyugodj bele."
Azért ugye nem gondolod komolyan, hogy fél éves koráig a gyereknek anyuka nem zuhanyozhat egy jót, nem mehet el nyugodtan WC-re, és nem étkezhet rendesen???? Arról nem is beszélve, hogy ha nem eszik rendesen, az a tejcsi rovására fog menni.
Az más tészta, hogy a fodrász, kozmetikus, stb tényleg kimarad hónapokig, de azt nem szabad hagyni, hogy ennyire alárendeld magad a gyerekednek. Igenis muszáj néha pár percet magadra szentelned, mert előbb-utóbb naponta fogod kiírni ugyanezt a kérdést! Igenis oda kell adni apának a bébit, amíg elmégy lezuhanyozni, hajat mosol. Ez a pár perc szünet annyi energiát tud benned mozgósítani, hogy teljesen máshogy fogod látni a világot!
a párom külföldön melózott a fiam születése után 1 évig. így még este sem volt senki, aki segített volna legalább 5 percet. én így vészeltem át: ha aludt, rögtön lefeküdtem én is!!! és aludtam vele. elaludt gyorsan ettem, és mentem aludni. mikor este elaludt, akkor pakoltam össze, felsöpörtem, mosogattam és vettem 1 forró fürdőt. mosni is este mostam és teregettem. volt, h részletekben csináltam mindezt, ez benne van a pakliban:)
nehéz, ezt mindenki tudja, akinek nincs segítsége, de pár hét, elmúlik a hasfájás és mérföldekkel könnyebb lesz. aztán érdeklődik már a világ iránt és minden helyreáll. addig türelem és kitartás!
Szia!
Nagyon sajnallak,tudom,hogy min mesz at az en kisfiam is iszonyu hasfajos volt es nekem se volt segitsegem csak a ferjem amikor este haza jott de szerencsere O sokat segitett.
Most lehet,hogy lefognak hurrogni de amikor nagyon fajt a kicsimnek a hasa akkor betettem a bebi hordozoba.Na ott olyan jokat aludt,hogy csak neztunk.
Probald ki esetleg.
Arra figyelj,hogy azert tul sokat ne legyen benne es amikor kiveszed akkor finoman maszirozd meg a kis hatat,derekat.
Kitartast kivanok neked!
9 honapos kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!