Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya lennék? Ma este...

Rossz anya lennék? Ma este elszakadt nálam a cérna és nagyon kiakadtam. Órákig nem bírtam abbahagyni sírást, addig a babával sem foglalkoztam. Már kicsit haragudtam is rá. Most pedig nagyon bánt a lelkiismeretem!

Figyelt kérdés
5hetes a kislányom,és első perctől egyedül vagyok vele segítség nélkül. Nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz. Nagyon hasfájós,és sokat ordít. Állandóan ölben kell tartani,és folyton a cicin lóg. Nem tudok tőle csinálni semmit,még enni sem vagy a tejet lefejni,így sokszor átázom. Mindennel elvagyok úszva,lassan már úgy nézek ki mint egy csöves. A derekam és a hátam nagyon fáj. A párom 12órázik és fél 8 után ér haza,addig teljesen egyedül vagyok vele. Ha csak addig rakom le még vécézek ordít vagy csak enni szeretnék ordít. Teljesen kész vagyok,nagyon nehezen alszik el. Éjjel 3-4szer felkel,és órákig tart még vissza alszik. Addig ringatom,járkálok vele. Nem alszom már hetek óta 4 óránál többet,olyan vagyok mint egy zambi. Sokszor elkap a sírás,mert nagyon kimerült vagyok. A párom nagyon lazán fogja fel,szerinte egy gyerek ezzel jár,és hogy másnak sincs segítsége. Ő megérti hogy milyen rossz nekem,de ő inkább leül gépezni minthogy megfogná hogy végre tudnák enni.
2010. ápr. 14. 23:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
szia.kicsit igaza van a párodnak,mert egy gyerek tényleg ezzel is jár,amikor ilyen sírós volt a babám én minden szert kipróbáltam,hidd el valamelyik segít.nekem az aktívator vált be és abbamaradtak a sírások.de az estpumisan és sok más szerek is jók,valamelyik biztos segít.most rendezkedj be arra hogy ő ilyen,más dolgod ne legyen csak ez,és akkor nem fogsz kiakadni.tényleg megérzi hogy ideges vagy,és ő is az lesz.próbálj megnyugodni.tornáztasd sokat egyél szélcsövet valami segít.sajnos lesznek még ilyen és ennél nehezebb helyzetek is,jönni fog még a foga és lesz dackorszak is.ha megpróbálod megérteni hogy mi mivel jár és mit miért csinál,talán könnyebb.kitartást.
2010. ápr. 15. 07:46
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia!Én is eljutottam idáig,nem is olyan rég.Nekem 2 dolog segített.

1.:Ez az oldal.Én is feltettem ezt a kérdést,csak én apukát kihagytam,mert nincs.Amikor olvastam,hogy nem vagyok egyedül a problémámmal,kicsit helyrerázott.

2.:Egész egyszerűen beletörődtem abba,hogy egyedül vagyok,nincs segítség,nincs senki,akit meghatnék a sírásommal (ennek ellenére a mai napig előfordul,hogy kiakadok,de még csak most lesz 10 hetes a fiam,még gyakorolnunk kell egymást!).Amint ezt tudomásul veszed,rájössz,hogy bármi jön,meg kell oldanod...és meg is oldod.A párodat be kell vonnod valahogy,de ne akard görcsösen,mert azzal mindhármótoknak ártasz.Egyszerűen muszáj lehiggadnod és magadhoz térned,mert ez tényleg egy ördögi kör!Oda-vissza ping-pong-oztok a nyugtalansággal.A babád MINDENT megérez!!A legjobb orvosság a mosolygás,amit nemsokára megkapsz a kb. 4 kilós csomagodtól :-)

Ha egy kis bátorításra van szükséged,írj privit nyugodtan!Ny

2010. ápr. 15. 09:02
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem kicsit túlreagálod. Te most azért vagy, hogy Őt dédelgesd, minden mást félre kell tenni. Magadra csak kb. 5-6 hónap múlva lesz időd, ebbe nyugodj bele.

Kicsit próbáld lazábban venni. Ha nappal alszik, akkor te is aludj egy kicsit.

Nekem ugyanezt ikrekkel kellett / kell végigcsinálnom.

Az én férjem is csak este ért haza, de minden nap meleg ételt tettem az asztalra. Napi 2-3 órás alvással.

3 hónapos kora után könnyebb lesz majd, addig pedig kitartást!

2010. ápr. 15. 09:03
 14/19 anonim ***** válasza:
Te még tovább bírtad, mint Én, Én 4 hét után dőltem ki anno. :-) Mikor kislányom olyan 2,5 hónapos volt, megváltozott minden. Hirtelen egszercsak átaludta az éjszakát (azóta is), és Ő maga beállított egy napirendet, persze, ezt úgy értem, hogy egyre jobban kiismertem, és aszerint cselekedtem, ami az Ő igénye volt. Átállt a napi kétszeri alvásra nappal (délelőtt és délután), és ahogy írtam, átaludta már az éjszakákat. Ez egy megváltás volt, úgyhogy csak azt tudom mondani, KITARTÁS!!!! Már nincs sok hátra, és életed legtutibb élménye lesz a babázás. Kislányom már 14 hónapos, és a jó alvási szokásait azóta is megtartotta, bár már csak ebéd után alszik. Egyre könnyebb lesz, csak tarts ki még eg kicsit! :-)
2010. ápr. 15. 09:07
 15/19 anonim ***** válasza:

"Magadra csak kb. 5-6 hónap múlva lesz időd, ebbe nyugodj bele."

Azért ugye nem gondolod komolyan, hogy fél éves koráig a gyereknek anyuka nem zuhanyozhat egy jót, nem mehet el nyugodtan WC-re, és nem étkezhet rendesen???? Arról nem is beszélve, hogy ha nem eszik rendesen, az a tejcsi rovására fog menni.

Az más tészta, hogy a fodrász, kozmetikus, stb tényleg kimarad hónapokig, de azt nem szabad hagyni, hogy ennyire alárendeld magad a gyerekednek. Igenis muszáj néha pár percet magadra szentelned, mert előbb-utóbb naponta fogod kiírni ugyanezt a kérdést! Igenis oda kell adni apának a bébit, amíg elmégy lezuhanyozni, hajat mosol. Ez a pár perc szünet annyi energiát tud benned mozgósítani, hogy teljesen máshogy fogod látni a világot!

2010. ápr. 15. 10:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Szia. Nem vagy rossz anya. Teljesen megértelek. Nálunk hasonló volt a helyzet, én fiam is nagyon hasfájós volt. Annyi, hogy mellettem volt a párom, de hiába, seíteni nem tudott. délután4-7ig egyfolytában ordított és bármit csináltam vele nem hagyta abba. Ha a férjem fogta meg, mégjobban ordított.De majd kinövi. 3 hónapos korában javult egy kicsit a helyzet.
2010. ápr. 15. 11:03
 17/19 anonim ***** válasza:

a párom külföldön melózott a fiam születése után 1 évig. így még este sem volt senki, aki segített volna legalább 5 percet. én így vészeltem át: ha aludt, rögtön lefeküdtem én is!!! és aludtam vele. elaludt gyorsan ettem, és mentem aludni. mikor este elaludt, akkor pakoltam össze, felsöpörtem, mosogattam és vettem 1 forró fürdőt. mosni is este mostam és teregettem. volt, h részletekben csináltam mindezt, ez benne van a pakliban:)

nehéz, ezt mindenki tudja, akinek nincs segítsége, de pár hét, elmúlik a hasfájás és mérföldekkel könnyebb lesz. aztán érdeklődik már a világ iránt és minden helyreáll. addig türelem és kitartás!

2010. ápr. 15. 13:45
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek. Nem tudom miért van de az én babám alig alszik,így esélyem nincs hogy valamit is csináljak. Eddig pld semmit nem aludt,pedig már 6elött fenn volt. Az ölemben elszundít,de mikor leteszem már fenn is van és 2perc után ordít. Állandóan ölben tartom mert máshogy sehogy nem nyugszik. Ez az ami kikészít!!! Mit tehetnék vele hogy végre aludjon???
2010. ápr. 15. 14:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnallak,tudom,hogy min mesz at az en kisfiam is iszonyu hasfajos volt es nekem se volt segitsegem csak a ferjem amikor este haza jott de szerencsere O sokat segitett.

Most lehet,hogy lefognak hurrogni de amikor nagyon fajt a kicsimnek a hasa akkor betettem a bebi hordozoba.Na ott olyan jokat aludt,hogy csak neztunk.

Probald ki esetleg.

Arra figyelj,hogy azert tul sokat ne legyen benne es amikor kiveszed akkor finoman maszirozd meg a kis hatat,derekat.

Kitartast kivanok neked!

9 honapos kisfiu anyukaja

2010. ápr. 15. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!