Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mindig az anyós a...

Miért mindig az anyós a fekete bárány?

Figyelt kérdés

Idősebb nő vagyok és anyós! Olyan sokat olvasom itt, hogy ilyenek vagyunk mi anyósok meg olyanok. Bele szólunk, és különben is mit értünk mi, ma modernebb a világ stb. Az én menyem is ilyen. Folyamatosan uszítja a fiúnkat ellenünk. Amit mondok kifordítja és úgy mondja tovább, a fiam nem is akar szóba állni velünk. Most született meg az unokám egy képet nem küldött hiába kértük az apjával. Nem erre neveltük! Az elején amikor jöttek elvárták, hogy mindent Ők kapjanak, mikor mondtuk, hogy ácsi vannak testvérek is, akkor megsértődtek.

Nem panaszkodni akarok, csak jelezni, hogy nem mindig Mi ANYÓSOK vagyunk a gonoszak.

2010. ápr. 14. 11:06
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én sem szeretem az anyósomat, pszichiátriai eset, és minden kitörését rajtam éli ki. persze a betegsége miatt a mi esetünk és kapcsolatunk speciális, tehát nem is részletezem...

látszik a soraidból, h tényleg szomorú vagy és nem akarod elveszíteni a fiad. próbálj vele beszélni. hívd át, ültesd le és kérdezd meg, h mit vár tőletek. házat? autót? pénzt? mire fel? felnőtt ember, aki pénzt keres. mi is albérletben lakunk, mégsem venném el senki házát, h nekünk legyen. mond el neki, h ezért ti kő kemény évtizedeket dolgoztatok, és nem fair, h az anyagiak motiválják veled és a férjeddel szemben, mert ti a szülei vagytok, akik szeretik, felnevelték, és azt gondolod, h nem számíthatsz rá ha bajban vagytok (betegség pl). a menyedet hagyd ki ebből ne szólj róla se jót, se rosszat szerintem.

az érzelmeire próbálj hatni, azt kell megértenie, h a szülő gyermek kapcsolat, bármennyi idős is a szülő, v felnőtt már a gyerek, a szeretetről és a tiszteletről kell, h szóljon, nem a pénzről. mi a semmiből is próbáljuk havi pár 1000-rel támogatni anyukámat, pedig 2 diplomás nő, aki dolgozik napi 10 órát, csak nagy a háza és sok pénzt elvisz.

szóval szerintem hívd át, és mond el neki mindazt, amit ide nekünk leírtál, mert nem hiszem el, h 1 gyerek szíve nem lágyul meg, hha látja, h az édesanyja, édesapja miatta szenved.

sok sikert!

2010. ápr. 14. 12:33
 22/22 anonim ***** válasza:
87%

szia! Én jól megvagyok az anyósommal, főzni, befőttet eltenni is tőle tanultam. Viszont tudom, hogy neki is van hibája (mint ahogyan gondolom nekem is), így például a gyermekemet nem bízom rá, csak akkor, ha én is ott vagyok. Mi is megszenvedtünk a házunkért, és bevallom, elég telhetetlen is vagyok, de mindíg óvatosan kérdezem meg, ha valamit akarok tőle (például kötni való fonalat). Szeretem, hogy önálló vagyok és a családomat ellátom, így nem is akarok ráakaszkodni. Anyukám más tészta, de abban kezdettől megegyeztünk a férjemmel, hogy egyik nagyszülővel sem akarjuk megszokatni, hogy vigyázzanak a gyermekre. Például (tudom, hogy jó, meg régen divat is volt), eszünk ágában sincs „lepasszolni” hetekre vagy hosszú napokra a gyereket a nagyszülőknek nyaralás címszó alatt. Mi küzdöttünk meg ezért a babáért, mi fogunk a többiért is, így a mi feladatunk vigyázni rá akkor is, ha nehéz és a mi feladatunk úgy megszervezni az életünket, hogy őt is el tudjuk látni.

(A)

2010. ápr. 14. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!