Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mindig az anyós a...

Miért mindig az anyós a fekete bárány?

Figyelt kérdés

Idősebb nő vagyok és anyós! Olyan sokat olvasom itt, hogy ilyenek vagyunk mi anyósok meg olyanok. Bele szólunk, és különben is mit értünk mi, ma modernebb a világ stb. Az én menyem is ilyen. Folyamatosan uszítja a fiúnkat ellenünk. Amit mondok kifordítja és úgy mondja tovább, a fiam nem is akar szóba állni velünk. Most született meg az unokám egy képet nem küldött hiába kértük az apjával. Nem erre neveltük! Az elején amikor jöttek elvárták, hogy mindent Ők kapjanak, mikor mondtuk, hogy ácsi vannak testvérek is, akkor megsértődtek.

Nem panaszkodni akarok, csak jelezni, hogy nem mindig Mi ANYÓSOK vagyunk a gonoszak.

2010. ápr. 14. 11:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén belegondolva, valószínűleg senki nem tesz fel olyan kérdést, hogy "Hú nekem tök jó fej az anyósom, minden rendben vele, és a tietekkel?", mert itt nincs mit megoldani. Általában csak akkor kérdezel, ha gond van. Úgyhogy felesleges azt gondolni, hogy minden anyós rossz, csupán azért, mert itt olyan kérdések vannak. Ne vedd fel.
2010. ápr. 14. 11:57
 12/22 A kérdező kommentje:
Én aránylag modern vagyok, elfogadok sok mindent.Több gyermekem is van, és van vejem is. A lányoméknál nincs ilyen gond, mondjuk unoka sincs még:-( Sose hittem, hogy ilyen helyzetbe kerülök egy nap:-( Olyan szomorú vagyok:-( Többszőr próbáltunk békülni az apjával, de a feltétel vagy a lakásunk vagy autó volt. Mert milyenek vagyunk ott a lakásunk(egy élet munkája) és Ők albérletbe laknak. Mikor mondjuk, hogy mi is így kezdtük akkor azt meg se hallják:-(
2010. ápr. 14. 12:01
 13/22 anonim ***** válasza:
Menjetek el pszichológushoz, vagy valami hasonlóhoz, hátha tud megoldást.
2010. ápr. 14. 12:03
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem is pszichológus kell, hanem mediátor. Azok pont erre vannak.
2010. ápr. 14. 12:05
 15/22 A kérdező kommentje:
mediátor? Az mi?
2010. ápr. 14. 12:05
 16/22 anonim ***** válasza:
Két fél között közvetít, hogy megértsék egymást. Nagyon hasznos tud lenni.
2010. ápr. 14. 12:07
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósom az esküvő szervezése idején mutatta ki a foga fehérjét. Azóta is kedvencem ez a beszólása: "Minek kell videós az esküvőre, nem erről kellene, h szóljon, én utálom, ha videóznak" Mondom erre, h de milyen jó lesz visszanézni, erre ő: "Kit érdekel, h hogy érezték magukat a vendégek, utálom, ha videóznak". Na, szóval itt én vagyok a rossz?

Én egy borzasztóan alkalmazkodó, konfrontálódni gyűlölő ember vagyok. De a gyerekem születése valamit megváltoztatott bennem, egyre jobban zavar, h anyósom azt képzeli magáról, h ő az anyakirálynő...

84 éves anyjának érelmeszedése van, állandóan szédül, rosszul lát, ennek ellenére továbbra is az emeleten van a fürdőszobája és a hálója, miközben gyönyörűen ki lehetne alakítani lenn is. Pénzük van rá, idejük lenne, indok: "Hát akkor hova teszi a mama a sok ruháját és ágya sincs lenn". Na?

Nem lehet a mamának kutyája (volt, de 2 éve meghalt), mert tönkreteszi a virágoskertet, amihez ő egyébként hozzá se nyúl, a mama csinálja még mindig.

Az én anyósomnak nem kell gondolatolvasónak lennie, mert már a gyerek születése óta mondjuk, h mit hogyan csinálunk. Na, ő sokszor azért se úgy csinálja. Pl: megszületett a lányunk, a második héten feljött pár napra. Este, fürdetés után mondtuk neki, hogy itt szokott köztünk lenni a nagy ágyon, mert utálja a kiságyat és sajnos még 3-4 órán keresztül úgysem alszik. (sokáig felcserélte a nappalt az éjszakával, aztán ahogy teltek a hónapok, szépen beállt a rend) Erre fogja a gyereket (fél perccel azután, h ezt elmondtuk neki), viszi be az ágyába, a lányunk persze üvölt, akkor méltóztatott visszahozni. Azt hittem, h felrobbanok...

Érdekes, az én anyám mindig meg tudja kérdezni, h mit hogy szoktunk, mit adhat neki enni, stb. Szóval???

2010. ápr. 14. 12:08
 18/22 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

"A mediátor feladata a szembenálló felek közötti indulatok fékezése, a megoldásra váró érdekalapú konfliktus okának tisztázása, konstruktív párbeszéd kialakítása a felek között. Ezzel segítve a feleket abban, hogy megtalálják azt a megoldást, amely számukra a legkedvezőbb."

2010. ápr. 14. 12:09
 19/22 anonim ***** válasza:

Meg ezt:

"mediáció

az a konfliktuskezelési módszer, amikor ellenséges kapcsolatok megoldásához egy harmadik, semleges felet hívnak segítségül"

2010. ápr. 14. 12:10
 20/22 A kérdező kommentje:
Mediátor, megnézem:-) Köszönöm a tippet. Annak a hölgynek aki írta, hogy anyósa az anyakirálynő, hát nem vagyok rossz indulatú, de szerintem a mi kis menyünk is így képzelte, hogy együtt lakunk és mi idősek melózunk Ő meg élvezi a helyzetet.
2010. ápr. 14. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!