"Fekete bárány a családban vagy csak simán nemérdekli hogy mit tesz a bátyám? "
Akkor fogj össze a tesóddal. Ne adjatok neki, se te se a tesód. Tartsatok ki az álláspontotok mellett.
Anyukád pedig ha nagyon akar, adjon, ő dolga, úgysem tudod meggyőzni. Ha legközelebb elkezd panaszkodni mondd meg, hogy anya, te adtál neki, akkor most ne nyavajogj.
sajnos itt ti vagytok a legfőbb hibásak, az hogy a bátyád epilpsziás egy dolog, több odafigyelésre és óvatosságra van szükség, de nem megállás nélkül tömni pénzzel
erre már nem hiszem, hogy van megoldás, próbálj tőle távol maradni. ha eddig nem parancsoltatok neki megálljt, ezután sem lehet.ha nem is vesztek fel neki több hitelt, de kifizetni hogy fogjátok?nem vagyok pesszimista, se rosszakaró, de sajnos ismerős a helyzet, nekem keresztanyukám ilyen, csak ő nem gépezésre költötte, hanem "válalkozásának fejlesztése" címen elszórakozta. és 40 éves múlt, két gyerekkel...Nem tudom anyud milyen, de az én mamám vakon hisz a lányának, már tönkre mentek teljesen, de képtelen belátni, hogy mit tettek, és nem is érdekli őket...
keresztanyum nagymamámmal, az összes létező hitelt felvette, 5 bank van nálunk a városban, mindből van hitel, sőt, elmentek a megyeszékhelyre, ahol találtak egy bankot, ami nálunk nincs, de hitelt adott neki. nem tudták fizetni, jelzálog a házra. persze azt sem tudták fizetni. van egy idióta bank, ahol a meglévő jelzálogodat átvállaják, és mivel átmészt hozzájuk, még pénzt, azaz továbbbi hitelt is kapsz (nagyon kedvesek). gondolom sejthető mi lett. jelzem erről a rengeteg hitelről hallgattak, szépen sunyin intézek mindent, majd megkörnyékezték anyumat, hogy "beindult a vállalkozás, nem akar-e beszálni tőkével, mert nagy fejlesztésekre lenne szükség, de ők anyagilag ehhez már kevesek",és ehhez a hazugsághoz mama(aki mindkettőnek az anyukája) még aszitsztált is. mondtuk anyának, hogy nem kell nekük üzlet elvagyunk. annyira édesgették, hogy apa tudta nélkül vett fel hitelt nekik. elverték az összes pénzt, a vállalkozást be kellett zárni. "a vállkazás felélesztése" hazugsággal csaltak ki pénz nagymamá sógorától, mind elszórta keresztanyu azt is
most következő a helyzet:
annyi adóságuk van, el se tudom képzelni, hogy valaha is kifizetik
szidják a bankokat, mert már többet nem adnak
vállalkozás tönkrement (egy fillért nem költöttek rá a hitelekből)
nagymamám az utolsó bútoráig, ékszeréig mindent eladott, hogy fizessék a hitelt, abból anyának is járt volna, mint örökség
anya szépen fizeti helyettük havonta a hitlet a nevére felvett hitelt
nagymamám házát el akarják adni, mert a bank már árverezéssel fenyeget. ha eladják, minden pénz elmegy a hitelre, anyum az örökségét meg se kapja az 5 éve elhunyt apukája után, vagy elárverezik, de öröksége akkor sincs
Az árverezéssel fenyegetőzve akart engem is rávenni keresztanyu, hogy vegyek fel neki hitelt, beinditja a vallalkozását, ami nagyon jól megy majd megint, és visszafizetik a hiteleket.
Én kijelentettem, hogy nemfogok beállni a sorba, és nem tesz tönkre, azért hogy két kézzel szórja a pénzt a szórakozásra. Ő is és nagymamám is utálnak, szerintük én leszek az oka, ha elvesztik a házat. Anyumat is próbálják ellenem uszítani, de ő már rájött, hogy tévedett, és engem támogat.
Bár nem ismerem anyukádat, de ha olyan, mint mamám, ha földönfutóvá lesz is odadja mindenét neki. És bármilyen kegyetlenül hangzik, próbálj tőlük megszabadulni, ha majd netán odáig fajul a dolog (de ne így legyen, nem kívánom!) magadhoz tudd venni anyukád. A bátyád viszont a közeledbe se engedd, mert tönkretesz!
Bocs, ez kicsit hosszú lett ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!