Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mindig az anyós a...

Miért mindig az anyós a fekete bárány?

Figyelt kérdés

Idősebb nő vagyok és anyós! Olyan sokat olvasom itt, hogy ilyenek vagyunk mi anyósok meg olyanok. Bele szólunk, és különben is mit értünk mi, ma modernebb a világ stb. Az én menyem is ilyen. Folyamatosan uszítja a fiúnkat ellenünk. Amit mondok kifordítja és úgy mondja tovább, a fiam nem is akar szóba állni velünk. Most született meg az unokám egy képet nem küldött hiába kértük az apjával. Nem erre neveltük! Az elején amikor jöttek elvárták, hogy mindent Ők kapjanak, mikor mondtuk, hogy ácsi vannak testvérek is, akkor megsértődtek.

Nem panaszkodni akarok, csak jelezni, hogy nem mindig Mi ANYÓSOK vagyunk a gonoszak.

2010. ápr. 14. 11:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
29%
teljesen egyetértek veled.Én éppen ezért nem veszek rész anyósok szidásában,vagy esetleg nem az fiatal mellé állok.mindig meg kéne kérdezni nézni a másik felet is,és akkor sokan megdöbbennének a sok anyóst szidó anyán,hogy még se annyira ők a szenvedők.Persze van ami jogos,2 hónapost pl nem etetünk tejszínnel,meg ilyenek.azért ez a másik véglet,ezért én is ugrok,mert ennyi esze talán lehet egy idősebb embernek is.de azt mondom próbáljatok azért valahogy békességre törekedni.én nagyon szeretem az anyósom,nagyon jóban vagyunk.anyám már sokat bosszant de azt is elnézem mert az anyám,inkább nyelek,ki tegye meg ha nem én.próbáld békességre buzdítani a családot mert akkor van igazán nagy szívfájdalom,ha már nem lesz valaki.
2010. ápr. 14. 11:14
 2/22 anonim ***** válasza:
51%

Ez így van.Nem mindig az anyós a hibás. Szoktam itt olvasni olyan túlzásokat, hogy már az sem jó ha saját unokáját elkényezteti. Ezeket egy része kötekedés. Nem mondom az én anyósommal sem mindig értek egyet, de a családi béke többet ér mint a morgás.

Amúgy érdekes mert én az apósommal nem vagyok egy hullám hosszon.

De nem érdekel mert amíg úgy látom hogy a gyerekemet szeretik és jól bánnak vele, addig nincs baj.Nekünk meg nem kell mindig egy véleményen lenni!

2010. ápr. 14. 11:17
 3/22 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos a legtöbb helyen a fiú a lány családjához húz egy idő után ha az asszony sokáig rágja a fülét!

Én sem szeretem az anyósomat mert ő sajnos mindent megtett azért hogy minket szét válasszon még két kisgyerek után is!Nem engem szánt a fiának és ezt a mai napig érezteti és nem csak velem hanem a gyerekekkel is mert egyáltalán nem kíváncsi rájuk!Mindezek ellenére én még mindig azt mondom a páromnak hogy néha meglátogathatnánk mert mégis csak az anyukája de őt ez nem érdekli a gyerekek végett!

Amúgy nálatok ezek szerint a menyed lehet a hunyó aki jól elcsavarta a fiad fejét!:(

2010. ápr. 14. 11:18
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálam pl azért fekete bárány az anyós, mert amikor meg tudta, hogy egyetlen fiának gyermeke fog születni, egy kicsi örömöt sem mutatott, hanem azon morfondírozott, hogy mit fognak szólni a szomszédok. Ugyanis nem vagyunk házasok a párommal... És így falun inkább szégyen a gyerek, mint öröm. Hát én ezért nem szeretem anyósomat. Nem tudom felfogni, hogy képes valaki a közösség véleményét az unokája érkezése elé helyezni.

Ennek ellenére én nem hergelem ellene a fiát. Nem szólok egy szót sem, megyünk is hozzájuk, de én megtartom a 3 lépés távolságot!

És irigylem azokat az ujdonsült anyukákat, akik jó viszonyban vannak anyósukkal. Nekem is könnyebb lenne, de ezt soha nem fogom neki elfelejteni. Főleg ha ránézek a gyönyörű kisfiamra, és eszembe jut, hogy van aki (a saját nagyanyja) nem örült neki. Még anyukámnak is azt mondta az anyós, mikor először jöttek látogatni a kórházba, hogy "Viszem a cuccokat az UNOKÁDNAK" Mintha az övé nem lenne...

2010. ápr. 14. 11:19
 5/22 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem sok esetben egyesek tényleg eltúlozzák viszont az igazság az h tényleg nagyon sok anyuka bele akar szólni a fiatalok életébe és nem csak a fiús anyák ilyenek.Sokszor tényleg ne veszik figyelembe azt h a gyerekeik már felnöttek és nem kell segítség és bele szólás.Én azon az elven vagyok h ha kérdezek válaszoljanak esetleg adjanak tanácsot de ne szóljanak mindebe bele.Nálunk az én szüleim a beleszólósak ill a párom nagymamája.de én nem utálkozok nem szitok veszekedést igyekszem meg hallgatni de ha hülyeséget mondanak akkor leállitom öket azonnal.Egyébként meghallgatom öket max nem fogadom meg amit mondanak.szóval biztos h mmind2 oldalon vannak hibák és mindig lehet vmelyik félre sarat dobálni.De sztem a kompromisszum kötés a megoldás.
2010. ápr. 14. 11:19
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem senki nem gondolja,hogy mindig az anyós a hibás.És igen,gyakran az anyukák nagyon önérzetesek,"ki ha én nem".Úgy gondolom,hogy az anyukáknak sokszor azután romlik meg a kapcsolatuk az anyósukkal,mikor gyermekük születik.Nálunk is így volt.Semmi problémám nem volt vele,illetve ami most is,az már akkor is megvolt.Úgy gondolom,hogy nagyon elnyomták a férjemet már kicsi korától kezdve.Szegény mivel csendesebb fajta,ezért nagyon jól ki lehetett tölteni rajta a mérgüket,vagy ha valami nem tetszett.Mindig lehett ő a hülye,mindig lehettt ő a béna,a hibás,stb.Aztán mikor összekerültünk,akkor elkezdett mellettem kinyílni.Afolyamatos piszkálás helyett bátorítottam.Mostmár szembe mer szállni (na nem nagyon) a saját anyjával,ha valamivel nem ért egyet vagy bántják.Úgyhogy most az a baj,hogy tiszteletlen (szerintük).A gyermekénél szeretné elkerülni ezt a hibát,ezért tudatosan odafigyel erre,illetve azt gondolom,a saját sérelmeiért is revansot akar venni a gyermeén keresztül.Így aztán persze anyós azt látja,hogy mióta velem van a fia és gyermeke született,már "nem szeretik" őt.Mások a nevelési elvei is,mint nekem.És ez nem modern kor kérdése,hogy nem adunk csokit a gyereknek és nem adunk neki ételt az anyja megkérdezése nélkül.Az én szüleim mindent megkérdeznek tőle, vagy az apjától,még azt is,ha fel akarják venni.Ezzel azt érték el,hogy bármikor rájukb merem bízni és nem kell rajtuk tartani a fél szemem.Lassan ott járunk,hogy a párom jobban szereti az én szüleimet mint a sajátjait.Pedig az én anyám neki is anyós.Ez persze csak egy példa,bocs,hogy hosszú lettem.
2010. ápr. 14. 11:21
 7/22 anonim ***** válasza:
51%

Az a baj, hogy az anyóa-meny kapcsolatból is hiányzik a kommunikáció.

Honnan tudja az anyós, hogy nem úgy gondolja vagy szeretné az anyuka ha nem mondja?

Nekem is van anyósom, ő is szokott mondani/csinálni olyat amit én nem úgy tennék, de akkor mondom neki hogy én így szoktam. Semmi gondunk nem volt még, mert meg tudjuk beszélni.

Sokan úgy vannak, hogy jajj nem szólok neki, csak csúnyán nézek...Nem végeztek az anyósok gondoltolvasó tanfolyamot:)

2010. ápr. 14. 11:26
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Van egy sógornőm.Ő imádja anyukámat (az anyósát).Rábízza a gyerekeit naponta.Ha baj van, inkább őt hívja, mint az anyukáját.

Pár éve éjszaka az egyik babájához mentőt kellett hívni.Első volt, hogy anyut felhívja.Saját anyukájának nem is szólt, pedig nincsenek rosszban.

Szóval nem minden anyós fekete bárány.

2010. ápr. 14. 11:33
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején azt hittem az én anyósom a legjobb a világon...tévedtem. :(

Mert nem házasodtunk össze, ahogy és ahol és amikor ő akarta. Aztán nem volt ott a gyűrűvételkor (naná, még ő akarta kiválasztani). Aztán mikor 12 hetes terhesen bejelentettük a babát...sírógörcsöt kaptam ahogy viselkedett. Addig évekig rágta a fülünket, hogy nagyi akar! lenni.

Nos mikor kiderült a baba 180 fokos fordulatot vett a kapcsolatunk. Hiába próbáltam meg a kedvében járni, vagy bármit tenni, mondani. :( Nekem életem legfontosabb eseményét a várandósságot tette tönkre a viselkedésével, állandó zaklatásával (bárcsak elvetélnél, meg sem érdemled a gyereket stb). Mikor mindennapos voltam és sajnos kórházban meg sem kérdezte, hogy hogy vagyok. Csak azt mesélte, hogy ő így, meg ő úgy ... meg milyen halálos balesetek voltak, meg hány gyerek halt meg valami repülőkatasztrófában...

Jött a válság, addigra már megbeszéltük a költözést, de csak akkor, ha megerősödik a baba. Nos...3 hetes picivel kirakott az utcára!!!

Jelenleg havonta 1 alkalommal 5 percre ugrik be, hogy "él még a kölyök" címszóval...

ÉN ezért utálom az anyósom.

10 hós miniszörnyeteg anyukája

2010. ápr. 14. 11:45
 10/22 anonim ***** válasza:
36%

Nekem is feltűnt, hogy sokan panaszkodnak az anyósukra! Az ilyen hozzászólások olvasásakor mindig az jut az eszembe, hogy ugyan ezek az emberek milyen anyósok lesznek majd.

Mondjuk az tény, hogy a mai világban - akár ismeretlenül is - az emberek szeretnek beleszólni, és belekötni mások életébe! Sokszor nem tanácsot adnak, hanem (tények ismerete nélkül) kioktatják a másikat.

Mit megadnék, ha az Én anyukám, vagy a férjem anyukája "beleszólna" az életünkbe! De sajnos ők már nincsenek velünk!

2010. ápr. 14. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!