Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek, (tetteket)...

Mit tennétek, (tetteket) olyan esetben, ha anyósotok, akivel egyénként sem vagytok jóban, rossz anyának tartana? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Szóval ha az lenne a szituáció, hogy ő mindent jobban tud, te mindenhez hülye vagy, mert még nem neveltél gyereket, (nekem az első babám most 9 hónapos), és minden amit te csinálsz az rossz, (persze ha más csinálja ugyanazt, az teljesen rendben van). Pedig csak arról van szó, hogy én most nevelek gyereket, ő pedig 40 éve nevelt gyereket. És nem érti meg, hogy azóta változott a világ. Már egyenesen irtózom tőle, ha meglátom, kiráz a hideg. Mert nincs igaza sokmindenben, és úgy csinál mintha legalábbis neki szültem volna gyereket. Ja és ráadásul szerinte ha ő kitalál valamit, akkor az úgy van, még akkor is, ha arról neki fogalma sem lehet. Pl.: kb. 3 hónapos volt a fiam, sírt, valószínűleg fájt a hasa, már kipróbáltunk mindent, épp ringattuk, tehát a kezünkben volt, erre hallom, hogy mondja a másik szobában, hogy még két ilyen hülyét... hagyjátok csak sírni... nem sajnáljátok? Számtalan ilyet tudnék mondani...Egy-két hónap és elköltözünk, de már nem nagyon viselem. Ja és a másik része, ami nem ide tartozik, hogy anyagilag is mindent mi állunk, főzni én főzök (rá is), én takarítok (utána is), stb. Tehát ugyan tényleg mi lakunk ott nála, (MÉG), de kb olyan mintha ő vendégeskedne nálunk. Úgyhogy nem az a helyzet, hogy anyós sokat segít, inkább csak hátráltat!
2010. ápr. 13. 22:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja, az se tetszett neki, hogy én mikor szültem, mert a fiam egy héttel előbb született, mint "illett" volna, megjegyzést tett, amiért a fiam neve az lett, ami, mert ő mást képzelt el, meg hasonlók...
2010. ápr. 13. 22:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a baj, hogy túl sokat voltatok együtt, egy háztartásban, ami azt jelenti, hogy erősen beleszóltok a másik életébe, hisz a szomszéd szobában lakik, ez elkerülhetetlen. Sokkal jobb lesz a viszonyotok, ha elköltöztök tőle, addig bizony neked kell jobban alkalmazkodni, mert az ő házában laksz, ha tetszik, ha nem. Max nem főzöl/takaritasz rá, erre gondolom senki nem kényszerit, szivességből teszed. Amig nem költöztöl, a csípős, nem tetsző megjegyzéseket engedd el a füled mellett.
2010. ápr. 13. 22:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát kitartást Neked!

Hasonló cipőben járunk, de szerencsére nem élünk együtt, csak látogatóba járunk!

Valahogyan bírd ki azt, amíg elköltöztök!

Voltatok már külön is az Anyóstól?

Csak ne, hogy az maradjon Nálatok, mint nálunk is, hogy a Fiacskája utána is Őt támogatja!

Az előttem Hozzád szólónak teljesen igazat adok!

Jobbakat kívánok: Anita

2010. ápr. 13. 22:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Nehéz ügy. Nagyon sajnállak. És a párod nem tudna beszélni vele? Sajna amíg nem költöztök el, nem tudsz mit tenni, csak nem meghallani a beszólásokat.

Én sem engedem senkinek hogy beleszóljon. A véleményeket meghallgatom, de ennyi, majd eldöntöm hogy megfogadom-e. A TE gyereked, TE tudod mit hogy akarsz csinálni. Ha elköltöztök könnyebb lesz, mert nem lesz ott nap mint nap anyósod. És ha jön is, és kezdi a kötözködést, már nyugodt szívvel a sarkadra állhatsz. Persze a megalázást most sem kell eltűrni, de nincs értelme veszekedni mert az még rosszabb lesz így hogy MÉG együtt laktok. Ha mond valami sértőt akkor valami frappáns válasszal le kell kezelni és kész.

Kitartást és sok-sok erőt kívánok valamint gyors költözést! :)

2010. ápr. 13. 22:39
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, az valóban igaz, hogy a ház, amiben lakunk az övé. Félig. Mert a másik fele a két fiáé. Egyébként meg nem azért laktunk itt sosem, mert nem lenne hová menni, a férjemnek van saját háza, ahová most fogunk költözni, hanem azért mert az anyja beteg, és mindig úgy éreztük, hogy segíteni kell neki, nem bírná egyedül. Még régebben, amikor arról volt szó. hogy elmennénk, eléggé nem tetszett neki. Szóval én úgy érzem, hogy ő van ránk szorulva, nem pedig mi rá. A férjem nem tud vele beszélni, ő sem jön ki vele, a másik fia meg szerencséjére több száz kilométerre költözött. Úgyhogy tényleg csak ránk számíthat. Vagyis inkább számíthatott, mert már egyikünk sem tűri a szemétkedéseket.
2010. ápr. 13. 23:08
 6/12 A kérdező kommentje:

Meg attól függetlenül hogy kié a ház, azért nem kéne neki is kivenni a részét a fizetnivalókból? Mert még az ő telefonszámláját is mi fizetjük, és ez részéről egyenesen elvárás. Igazából már bánom, hogy nem költöztünk előbb, mert a fiam biztosan megérzi rajtam, hogy egész nap ideges vagyok, és már nem érdekel más, csak a nyugalom.

Egyébként köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 13. 23:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Első hozzászólónak: volt egy pár napig egy összeveszés után, hogy külön főztünk, mert mondtam, hogy akkor innentől kezdve mindenki gondoskodik magáról, hát fél napig csak sipákolást hallottam, hogy: "még ilyet hallani, hogy külön főznek, akik egy házban laknak...ha ezt valaki tudná..." Szóval ment a külön főzés pár napig, aztán szépen megint csak maradt az én főztöm... és már nem szívesen csinálom, az az igazság...mint ahogy ő sem csinálná szívesen, ha neki kellene...
2010. ápr. 13. 23:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Nem olvastam el a valaszokat, de nalunk ugyan ez a helyzet.

Pedig mi masik orszagban is elunk :(

Ha elkoltoztok biztos konnyebb lesz.Akkor sem fog jo anyanak tartani, mert nem azt csinalod amit akar, de legalabb nem bant a beszolasaival es nem kell elviselned a jelenletet.

Ha meg nem hallod es latod ki nem sz@rja le, hogy mit gondol :)

Anyosom szerint azert nem vagyok jo anya, mert nem tehentejed adok a meg nincs 2 honapos lanyomnak....amiert sterilizalom a cumisuvegeit es jatszocumiait....amiert babamososzert hasznalok....amiert azt a nevet adtuk a lanyunknak (semmi extra, mert Boglarka a neve)....amiert magyarorszagon akartam szulni(de az O kivansagara kulfoldon szultem)....es amiert felveszem ha sir....es sorolhatnam.

Annyi az egesz, hogy "elvetted tole a kicsi fiat" es faj Neki, hogy a parod Veled talan tobb idot van, Veled beszeli meg a problemait oromeit.

A fius anyukak mar csak ilyenek....persze nem mindegyik :)

De nekunk nem jot sorsoltak :P

Az a lenyeg, hogy nemsokara elmentek es ott lesz a babad es a parod veled, es eltek ahogy Ti szertnetek.

Addig is kitartas!!

Egy sorstars :D

2010. ápr. 14. 00:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Tényleg sajnállak:-( Ilyenkor rájövök milyen szerencsés vagyok. Nálunk nagyon jó a viszony, tényleg saját lányukként szeretnek, egy utcában lakunk még se lógnak a nyakunkon, nem szólnak bele a gyereknevelésbe néha adnak tanácsot, amit ha akarsz elfogadsz, ha akarsz nem. Nagyon jó emberek:-) Remélem egyszer tisztázódik a helyzet nálatok is és minden oké lesz.
2010. ápr. 14. 07:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Anyám, hát úgy húznék el innen, hogy vissza se néznék, az tuti!!! Miért nem költöztök már???
2010. ápr. 14. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!