Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adtok reggelire-vacsorára...

Mit adtok reggelire-vacsorára 1 éves gyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Én még mindig tápszert adok neki kakaóval (mert simán nem issza meg). A héten tölti be az első évét, és kezdek aggódni, hogy még mindig elég tartalmas-e ez neki. Főleg estére gondolok. Persze, ha éhes lenne, gondolom felsírna, de gond nélkül végigalussza az éjszakát. Védőnőnk nincs, ezért érdeklődöm itt. Köszönöm a válaszokat előre is!
2010. ápr. 13. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Az én kisfiam majdnem 13 hónapos és egyszer kel hajnalban 5-6 körül, akkor adok neki tápszert, visszaalszik és 7-8 körül ébred rendesen. Ekkor reggelire még tejpépet adok, vacsira pedig kb.7-kor főzeléket (ebédre duplán főzök) és elalvás előtt, fürdés után kap még tápszert.

Sokan ilyenkor már adnak pl. bundás kenyeret, szendvicsfalatkákat, palacsintát, mindent amit a család vacsorázik. Én ezeket csak "nasinak" adom egyelőre.

2010. ápr. 13. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
2-án volt 1 éves a lányom. Reggel ébredéskor szopizik, de ez már csak nyugicici szerintem, nem érzem úgy, hogy túl sok tejem lenne. Utána fél-1 órával reggelizünk, akkor általában gyümölcsöket (pl. alma+banán+narancs /1-2 gerezd/+kiwi/mag nélkül/) Activiával és alkalmanként túróval összeturmixolok, és azt adom. Nem szokott elfogyni, így uzsira is azt eszi. Ha nem turmixolok, akkor megpróbálok falatkákat adni: medvesajtos kenyeret, sajtot, almát kockázva, de nemigen eszi, inkább csak játszik vele, ledobálja a földre /amiért ki szokott kapni, de nem hatja meg/. Vacsira 7 körül főzelék (ebédre én is duplán főzök), lefekvés előtt cici.
2010. ápr. 13. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Reggel 7 körül ébred a lányom, akkor iszik kb 200ml tejet /eddig tápszert de már váltottunk tejre/ majd 9 óra körül eszik felvágottat vajas kenyérrel. Délután uzsira ugyanígy, hogy valami felvágottat kap, lefekvés előtt pedig 1 üveg tápszer kakaóval vagy maci kávéval.
2010. ápr. 13. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapos. 9 körül kel, akkor kap 150ml babatejet. Kb egy órával később "valamit enni", de most már egyre nehezebb, mert kanalazva etetni nem nagyon lehet, egyedül akar, úgy viszont nem nagyon tud, a falatkákat megeszegeti, de az meg órákig tart, mert közben ugye mindig kell valamit csinálni, valahova menni... :-)

Szóval ilyenkor vagy vajaskenyeret, vagy kis joghurtot kap. Uzsonnára változó. Túró Rudi, babapudung/joghurt, valami házi süti/keksz, esetleg ebédmaradék, attól függ, hogy evett délben.

Vacsorára tejbedara (hipp, vízzel keverhető, így ezt ti is ki tudjátok próbálni), később egy adab babatej, lefekvés előtt cici.

2010. ápr. 13. 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Reggelire egy fél kiflit elmajszol,2dl joghurttal.Tízórai,gyümölcs+keksz.Ebéd,leves,második.Uzsonna,kenyér+felvágott,vagy kinder tejszelet.Vacsora,dm-es gabonapép tejjel.
2010. ápr. 13. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!