Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Októberben jön a hugi az...

Októberben jön a hugi az akkor 1.5 éves fiam mellé. Ti mit csinálnátok, hogy lecsökkentsétek a féltékenységet ill. hogy rosszul érezze magát a nagy? Tippek?

Figyelt kérdés
Ettől félek a legjobban, most 14 hós a fiam és egész nap én vagyok vele, együtt játszunk, sétálunk stb. és nem szeretném ha rosszul érintené, vagy szomorú lenne hogy őt most kicsit hanyagolom a kicsi miatt. Azt olvastam vonjuk be a nagytesót ilyenkor de hogy pl? Hozza ide a pelenkát pelenkázáskor ezt sokszor olvastam de ezen kívül? Meg ha pl hugi kezd éhes lenni ès indulni kéne a játszótérről haza akkor nem azt mondani hogy a hugi miatt megyünk hanem megyünk megnézzük a pékséget.. szóval ilyen példákat tudtok írni hogy majd mit hogy csináljak?
2016. jún. 14. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Ó a naivitás! Én is így álltam hozzá. Egy tipp se jött be. Most 2.5 es u honaposak. Ha csak napi 2-3× tapossa meg, jó napunk volt. Ha bárki megosztja itt a titkot befizetek, de én úgy érzem ilyen nincs.
2016. jún. 14. 18:01
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
u=7
2016. jún. 14. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem jönnek be teljesen ezek. Az előző kistesónál a nagy 30 hós volt, a kistesó szeptember közepén jött, ő augusztus utolsó hetében kezdte a csanát. Nagyon bejött. Még mikor hazajöttünk a kórházból sem maradt itthon egy napra sem. Igaz csak délelőtt volt ott, de mégis ott lekötötték, megvolt az élmény, délután meg jobban tudtunk így vele foglalkozni, nem érezte, hogy le lenne passzolva. Így pl nálunk a testvérféltékenység ki is maradt. Most a kicsi 1,5 éves és nemsoká születik a kistesó (nem tervezett volt, így nekem is rögtön ez a kihívás jár/járt a fejemben). A lényeg, ha nem is szeptembertől de majd ősszel menni fog ő is a csanába, szintén nem egész napra, sőt valószínűleg nem is minden nap, DE az pont jó lesz arra, hogy itthon ne unatkozzon és ne azt érezze, hogy ő háttérbe van szorítva.
2016. jún. 14. 19:14
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Naivitás? Nálunk semmi ilyesmi nincs! 20 hónap van közöttük! Nem volt féltékenység...
2016. jún. 14. 19:36
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
4es: ezt hívják mázlinak.
2016. jún. 14. 19:38
 6/11 anonim ***** válasza:

1-es :D

Ugyan ez van nálunk is. Klasszikus féltékenységről szó sincs, egyszerűen a 2,5 éves abban a korban van, hogy csapkod, dobál, harap, fejbever és nem csak az öccsét, hanem a tőle idősebb haverját is. Vele megy az adok-kapok, viccesek, lerendezik, de az egy éves öccse még nem abban a korban van. Azért írom, hogy nincs féltékenység, mert én össze vagyok nőve a kicsivel a szemében, amikro viszont féltékeny pl. a nagyi először a kicsinek köszön, akkor egész nap aznap nem szól sem a mamához, sem a papához. Az apjára, vagy a játszótéri anyukára is ez igaz, ha a kicsinek szólnak előbb, akkor még a homokot is odasuttyantja amikor az anyuka nem figyel, kicsi bosszúból.

Ezt ne lehet kivédeni.

olyanok vannak, hog yegyütt fürdenek

együtt esznek

egyforma szinű ruhákat vesznek fel minden nap - egyformán csíkosat, vagy kéket, vagy zöldet, sárgát stb.

egyiken nincs cipő, másik is mezítláb tolja a homokozóban (ahol az öcsi nagyon hevesen védve van amúgy a gyerekektől)

de a kisautók attól mér repülnek, a karjába belemar, a szemébe belenyomja az ujját stb.

Semmi nincs szinte csak az egyik, vagy másik miatt csinálva, mindig elfogadja, ha a kicsi miatt megyünk dokihoz, bölcsibe, védőnőhötz, boltba és megérti azt is, hogy ha neki intézünk dolgokat. Ez nem véd ki semmit :)

Pelenkázni is segít, meg is itatja, nem utálja, nem haragszik rá, de az öcsi feje meg sem érzi már, ha csak műanyag játékkal kap egy hangosat. Nem is reagál már rá szegény.

2016. jún. 14. 21:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Az jutott még eszembe, hogy igen, a bölcsi/csana egy jó megoldás, ha amúgy nincs segítséged, mert a bántás java része nálunk az unatkozás miatt van. És nyilván nem egész nap legózok vele úgy, hogy a kisebb ne szóljon közbe. Meg szétválasztani sem lehet őket. Ha vidéken vagyunk, ahol többen vannak a nagy körül, akkor az öcsi is több lehetőséget kap érvényesülni, de ez sem féltékenység, nem tudsz erre rákészülni. Legyen nagy kerted, vagy rengeteg energiád mászkálni velük és a nagyobbat sokat hordani vele egykorúak közé, esetleg a bölcsit intézni 2 éves kora után legkésőbb.
2016. jún. 14. 21:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mázli...ja mindig ezt kapom, mert mind a két gyerek pár hetesen végigaludta az éjszakát (anyatejesek mielőtt megkapom), nem volt vészes szeparációs szorongás, dackorszak stb. Véletlenül sem arról van szó, hogy az ember helyesen kezeli a dolgokat!

4 voltam...

2016. jún. 14. 22:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Az enyémek is végigaludták, most is, 1 hónaposan is. Semmi gond az evésükkel, sem az éjszakákkal, sem az idegen helyeken a viselkedésükkel sem. Tök jó arcok a nagyiknál is, segítenek, érdeklődnek, szóval jó fejek, dehát a tesó kérdést igazán nem én döntöm el szerintem, hogyan kezelje a nagyobb az érzéseit, ha nem úgy megy neki, ahogy azt én elképzeltem helyette. Nem kicsi robot. Ha mindig megkapod, hogy mázli, akkor lehet tényleg az, hiszen neked minden tökéletesen ment eddig.
2016. jún. 14. 22:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem ment minden tökéletesen! Szó sem volt erről, csak nem volt olyan tragikus, mint ahogy itt írják sokan! Szerintem nem mindegy, hogy egy-egy szituáció hogyan van kezelve, mivel nagyon sok múlik rajta! Sajnálom, hogy nem öli a nagyobb a kicsit, mást már komolyan nem tudok erre mondani.... Tudod mit? Nem lehet, hogy a te szitud a pech? :D
2016. jún. 14. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!