A testvér féltékenységet hogy kezeltétek?
Pont 26 hónap van a fiaim között :)
Nálunk nem volt annyira kiélezett a testvérféltékenység. Szerette a nagy a kicsit. Inkább attól kellett félteni, hogy ne vegye ki az ágyból, mert mindig játszani akarta vinni :)
Na most bezzeg csépelik egymást. A kicsi (23 hónapos) akaratos kisördög :) de ha rajtakapom, hogy odacsap a nagynak akkor bünti van, de önállóan megy bocsánatot kérni, puszilgatja, ölelgeti a nagyot :) édesek na...
Tudsz majd olyanokban segíteni a nagynak, mintha a picihez beszélnél úgy dicséred. (látod milyen okos, ügyes nagy testvéred van, ő már egyedül eszik/alszik stb ) Ha vannak apróbb megbízatásai, hozza ide a krémet/törlőkendőt/cumit ez nagyon sokat számít, mert fontosnak érzi magát. ...és ami nagyon fontos, legyen csak ketten eltöltött időtök. Ha csak a boltba mentek ketten az is sokszor elég, de legyen időszak amikor csak az övé vagy...
Csak okosan :) Könnyű szülést kívánok!
Nekem 4 év van a fiaim között.
Hát mit ne mondjak,nagyon megijedtem,amikor még terhes voltam a kicsivel.A nagy folyamatosan bántani akarta a pocakomat,rendszeresen rugdosni akarta.Az első hetekben ő is nagyon haragudott rám,a kicsire,és apára is.A kicsire szó szerint azt mondta,hogy "hülye kisbaba,minek vagy itt?"
Kisfiam cumisüveget,és cumit vetetett magának,sőt bepelusozta magát,amikor látta,hogy a picit pelusozom.
Megszenvedtünk vele,de ma már együtt játszadoznak.
Ölelgetik,puszilgatják egymást:)
Kitartás!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!