Hogyan néz ki a napotok kisbabával és egy kicsi gyerekkel? (1 hetes a kicsi, másfél éves a nagy. )
Nálunk 1,5 éves a nagyobb, 4 hónapos a kicsi.
Amíg a kicsi szopik, addig a nagy rajzolgat, autózik, én meg beszélek hozzá, énekelek. Lefekvés előtt pedig úgy szoptatom a kicsit, hogy közben a nagynak mesét olvasok, vagy csak beszélgetünk az ágyában.
Játszótér: a kicsi hordozókendőben, a nagy gyalog jön, így a legegyszerűbb, mert a játszótér nagyon közel van. Ha messzebbre megyünk sétálni, akkor a kicsi kendőben, a nagy pedig babakocsiban van. Ha boltba megyünk, akkor a nagy sétál, és a kicsi van babakocsiban.
Az éjszaka most már egész jó, a kicsi csak egyszer ébred, a nagy végig alszik. Előtte nagyon fárasztó volt, mert a kicsi vagy 6-szor kelt, és a nagy is elég sokszor a szeparációs szorongás miatt, amire még rátett egy adaggal a testvérféltékenység. Úgyhogy zombi voltam... Úgyhogy azóta is úgy van, hogy naponta legalább egyszer egy időben alszanak mindketten, és közben én is tudok pihenni kicsit.
Nálunk a hordozókendő nagyon bejött, az egyszerre sírást is ezzel oldom meg: a kicsit felkötöm, és közben a nagyot is tudom ölelgetni. Most, hogy már a kicsit hátrakötöm, még egyszerűbb az élet, mert tudok házimunkát is csinálni napközben - a kicsi kendőben, a nagy pedig "segít". :) Ő hozza a hozzávalókat oda főzésnél, tolja a porszívót, adogatja a ruhákat teregetésnél, segít bepakolni a mosógépbe stb. Úgyhogy így inkább játék a házimunka. :)
Nálam három gyerkőc van, de azért leírom. A nagyok 20 hónaposak, a kicsi 5 hónapos.
Reggel hétkor kelünk, a kicsi szopizik, utána a játszószőnyegen fekszik, elszórakozik a lógó játékokkal. Míg a kicsi szopizik a két nagy egymással játszik, mesekazettát hallgatnak, vagy gyerekdalokat (én nagyon hamisan énekelek...)
Ezután reggelizik a két nagy és rövid sétára megyünk. Ekkor kicsit elfáradnak, én takarítok, addig ők játszanak, a kicsit ha nyűgös, akkor az otthoni munkákhoz is a hátamra kötöm. Ezután ebéd, majd alvás. 4 körül kelnek fel, ekkor játszótér, heti kétszer mese-foglalkozás a nagyoknak. 7 körül vacsoráztatom, mese, 8-9 között alvás. A pici éjjel még kel. Mikor lefeküdtek akkor megfőzöm a másnapi ebédet, közben sorozatot nézek :) ... én 3 hónapja egyedül nevelem őket, azóta döcögősebb ez az egész, addig egész jól ment. Kitartást, a testvérféltékenység teljesen természetes dolog! Csak figyelj oda, hogy ne durvuljon el és szeretgesd sokat a nagyobbat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!