Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan néz ki a napotok...

Hogyan néz ki a napotok kisbabával és egy kicsi gyerekkel? (1 hetes a kicsi, másfél éves a nagy. )

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok, mit csinál a nagy, amíg szoptattok, hogyan szoktatok játszóterezni stb. Éjjel mennyire bírjátok? Amikor a kicsi sír, akkor mit csináltok hogy a nagy is megnyugodjon és a kicsi is kézben legyen?

2012. jún. 14. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem 20 hónapos a nagy 5 hós a kicsi. A napunk úgy telik hogy reggel 6-kor szopizik a pici a nagynak adok inni és után a még alszunk kb. fél 10-ig. Utána megetetem a picit azután reggelizünk a naggyal. Utána rendet rakok közben a nagy ott ül mellettem játszik az edényekkel a pici meg elvan az ágyon a játékaival. Fél 1 körül megetetem a picit elmegyünk az ebédért az úton a pici alszik egyet megebédelünk és olyan fél 2 körül lerakom a nagyot aludni. Ő alszik fél 5-ig kb. addig a picivel foglalkozok tologatom az udvaron beszélek hozzá sokat. Mielőtt felkel a nagy megetetem a picit azután a nagy eszik és olyan 6 körül kimegyünk az utcára játszani. Kertes házban lakunk sok a kisgyerek az utcában akikkel a nagy el tud játszani. Este 7 körül megetetem a picit fürdetem és utána vacsizunk a naggyal és megyünk fürdeni. Olyan 9 körül szoktam lefektetni őket és éjjel nem kelnek már, reggel 6-7. ig kb alszanak.így telik a nap.Nem egyszerű de szervezés kérdése az egész meg kell szokni de bele lehet tanulni hamar. Jó babázást neked és sok türelmet hozzájuk.
2012. jún. 14. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 1,5 éves a nagyobb, 4 hónapos a kicsi.

Amíg a kicsi szopik, addig a nagy rajzolgat, autózik, én meg beszélek hozzá, énekelek. Lefekvés előtt pedig úgy szoptatom a kicsit, hogy közben a nagynak mesét olvasok, vagy csak beszélgetünk az ágyában.

Játszótér: a kicsi hordozókendőben, a nagy gyalog jön, így a legegyszerűbb, mert a játszótér nagyon közel van. Ha messzebbre megyünk sétálni, akkor a kicsi kendőben, a nagy pedig babakocsiban van. Ha boltba megyünk, akkor a nagy sétál, és a kicsi van babakocsiban.

Az éjszaka most már egész jó, a kicsi csak egyszer ébred, a nagy végig alszik. Előtte nagyon fárasztó volt, mert a kicsi vagy 6-szor kelt, és a nagy is elég sokszor a szeparációs szorongás miatt, amire még rátett egy adaggal a testvérféltékenység. Úgyhogy zombi voltam... Úgyhogy azóta is úgy van, hogy naponta legalább egyszer egy időben alszanak mindketten, és közben én is tudok pihenni kicsit.

Nálunk a hordozókendő nagyon bejött, az egyszerre sírást is ezzel oldom meg: a kicsit felkötöm, és közben a nagyot is tudom ölelgetni. Most, hogy már a kicsit hátrakötöm, még egyszerűbb az élet, mert tudok házimunkát is csinálni napközben - a kicsi kendőben, a nagy pedig "segít". :) Ő hozza a hozzávalókat oda főzésnél, tolja a porszívót, adogatja a ruhákat teregetésnél, segít bepakolni a mosógépbe stb. Úgyhogy így inkább játék a házimunka. :)

2012. jún. 14. 22:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, amiket írtatok. Tegnap estem kétségbe, amikor a picit betettem a pihenőszékbe (korábban a nagyé volt), az meg kiborította volna a kicsit, ha nem avatkozok közbe. Szóval kicsit kétségbeestem, hogy akkor most hogy lesz ez a 2 manóval. De annyira ügyesen csináljátok! Tényleg nagyon tetszik.
2012. jún. 15. 14:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálam három gyerkőc van, de azért leírom. A nagyok 20 hónaposak, a kicsi 5 hónapos.

Reggel hétkor kelünk, a kicsi szopizik, utána a játszószőnyegen fekszik, elszórakozik a lógó játékokkal. Míg a kicsi szopizik a két nagy egymással játszik, mesekazettát hallgatnak, vagy gyerekdalokat (én nagyon hamisan énekelek...)

Ezután reggelizik a két nagy és rövid sétára megyünk. Ekkor kicsit elfáradnak, én takarítok, addig ők játszanak, a kicsit ha nyűgös, akkor az otthoni munkákhoz is a hátamra kötöm. Ezután ebéd, majd alvás. 4 körül kelnek fel, ekkor játszótér, heti kétszer mese-foglalkozás a nagyoknak. 7 körül vacsoráztatom, mese, 8-9 között alvás. A pici éjjel még kel. Mikor lefeküdtek akkor megfőzöm a másnapi ebédet, közben sorozatot nézek :) ... én 3 hónapja egyedül nevelem őket, azóta döcögősebb ez az egész, addig egész jól ment. Kitartást, a testvérféltékenység teljesen természetes dolog! Csak figyelj oda, hogy ne durvuljon el és szeretgesd sokat a nagyobbat :)

2012. jún. 16. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én a testvérféltékenységet úgy oldottam meg,hogy pl. amikor a kicsi szopizott akkor a nagyot is simogattam közben,hozta oda a mesekönyvet olvastam neki beszéltem hozzá. Nálunk ezzel nem volt probléma és azóta sincs hála az égnek. Sőt nem túl pusziszkodós a nagy de a kicsit állandóan simogatja puszilgatja. Nagyon örülök neki.:D
2012. jún. 16. 22:37
 6/6 A kérdező kommentje:
17:17-esnek le a kalappal! Ikrek és egy pici és egyedül neveled őket! Hát nagyon büszkék lesznek majd az anyukájukra! :) Nálunk most kezdődnek bejáratódni a dolgok, mert ez az igazi első hetünk egyedül, remélem minden jól fog menni, majd még kérdezek tőletek, ha nagyon megakadok, remélem nem baj...
2012. jún. 18. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!