Ültetés 6,5 hósan? Káros?
Még nem tud magától felülni, de nagyon próbálkozik. Nem a körbepárnázott ültetésre gondolok, hanem, ha ott vagyok mellette, és a kis hátát a hasamnak támasztja (de nem is mindig támaszkodik), így már szépen tud ülni.
Kb. két hete "ültetgetem", mert szinte a csapból is ez folyt, hogy a babakocsit is tegyük "ültetősre" 6 hós kor után stb. stb., de mostanában kezdtem el parázni, hogy a kis gerincének nem ártok-e még vele, hogy ilyen korán "ültetem" - egy-egy alkalommal kb. öt-tíz perceket játszik így, ahogy fent írtam.
Inkább segíts neki, mutasd meg egy nap többször is, hogyan tud felülni. Gyorsan meg fogja tanulni. A dokink annak idején azt mondta, naponta maximum pár perc, és olyankor is legyen megtámasztva a gerince. Ha a hasadnak támaszkodik, az szerintem jó. Amikor a fim elkezdett a felüléssel próbálkozni, három napig tanítgattam, hogyan tolja fel magát (négykézláb állásból kibillentette oldalra a popsiját, és ott megállt a tudomány, csak kínlódott, mert nem tudta, hogy tolja fel a felsőtestét). Miután megmutattam, gyorsan megtanulta. Persze erőltetni nem szabad, de nyugodtan segítsd, ha látod, hogy próbálkozik:)
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!