Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, hogy egy baba...

Van olyan, hogy egy baba elálló fülekkel születik?

Figyelt kérdés
Vagy a szülei oda nem figyelèse miatt lesz elálló fülű idővel?
2016. jún. 7. 19:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
87%

Az elálló fül oka és kialakulása

Az elálló fül általában veleszületett rendellenesség. A túl nagy fül

és sokszor torz fül kialakulásában az „elalvásnak, elfekvésnek”, semmi köze.

A külső fül vázát egy rugalmas porc alkotja, amelynek alakját és tulajdonságait genetikailag örököljük, és a fejlődés során alakul ki a fül végleges formája. A fejlődési rendellenességként kialakult elálló fület ragasztással, lekötéssel nem lehet a normális anatómia helyzetbe visszakényszeríteni.

Leragasztással tehát nem lehet szépségünket visszanyerni. Ezért a gyermeket ne kínozzuk és gyötörjük. A deformált fülporc megfelelő állását csak plasztikai műtéttel, fülplasztikai operációval lehet megvalósítani.

2016. jún. 8. 06:54
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Kisfiam teljesen normalis fulekkel szuletett. Kb 4 honaposan mikor mar kezdett jol mocorogni, sokszor volt hogy "elaludta a fulet" teljesen kiallt. Akkor 2-3 napot ragasztottam le (probaltam fejpantot is hasznalni de volt, hogy elore csoszutt es feltem hogy az orrocskajan kot ki), es helyrejott majd 2-3 het mulva ugyanez volt, ugyanaz a procedura megint, ez ment kb 7 honapos koraig. Most 1,5 eves es egyaltalan nem all el a fule, pedig mikor elaludta nagyon elallt. A kicsi babaknak meg nagyon "puha" a fule, nincs olyan eros porc mint nekunk, ezert nagyon konnyen "alakulhat", en meg 1 hetes babat el allo fullel nem lattam. :)
2016. jún. 8. 10:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Hiába pontoztok le, attól még nem feltétlenül genetika :D
2016. jún. 8. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!