Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudnátok javasolni neveket?

Tudnátok javasolni neveket?

Figyelt kérdés

36. héten vagyok, úgyhogy sietni kellene, de nem jutunk dűlőre nevek terén. Előre szólok, mi a természet hívei vagyunk, az elnézés alap. Kislány lesz, a vezetéknevünk is érdekes.

A vezetéknév:

Ardeleán

Tehát kérek mindenkit, ne Annát, Lilit, Fannit és társait mondjon, tudom hogy nem csúnya nevek, de nem szeretnénk tucatnevet. Kifejezetten elegáns, természethez illő, vezezéknevünkhöz passzoló nevet keresünk.

+ van egy 6 éves kislányom is

2016. jún. 5. 11:02
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem ne tedd ki te is ennek a lányodat, ha Amaranta lesz, hogy Amaranda lenne a gúnyneve. Ne akard hogy sírva kelljen hazamennie.
2016. jún. 5. 11:39
 12/34 A kérdező kommentje:

Kedves #11! Nem biztos hogy Amaranta lesz a kicsi neve. De ha az is lesz, lesz oly értelmes, hogy nem foglalkozik a csúfolódással. Olyan szeretetben és természetesen neveljük őt is, mint Apolkát, hogy ezt megértse. Tudod, minden névből lehet gúnynevet fabrikálni! A Filoménát azért vetettük el, mert a nővérem lánya ezt a nevet kapta.

Egyébként tud még valaki nagyon szép görög eredetű nevet?

2016. jún. 5. 11:46
 13/34 anonim ***** válasza:
Amiket írtál, azok közül nekem az Írisz tetszik a vezetéknévhez. Gondoljátok át ezeket a nagyon nehezen kimondható, nagyon egyedi neveket, mivel a vezeték név is az. Alig lehet kiolvasni együtt őket. Mindenhol megnehezítitek vele a hétköznapjait. De ez csak egy tanács, nem bántásként írtam.
2016. jún. 5. 11:54
 14/34 A kérdező kommentje:
Kedves #13! Ez hasznos tanács volt, megfogadjuk! Az Írisz nekünk is tetszik, de a férjem nagyon ragaszkodik az Izménéhez. Az Ardeleán Izméne Írisz / Írisz Izméne pedig nagyon hosszú.
2016. jún. 5. 11:57
 15/34 anonim ***** válasza:
Az Írisz tényleg szépen hangzik. Ardeleán Írisz. Gondold csak végig, az Izménét kinéznék. Rögtön felkapnák a fejüket az emberek, ha így mutatkozna be. Bár összepasszol a vezetéknévvel, azt látom.
2016. jún. 5. 12:02
 16/34 A kérdező kommentje:
Most ebédelünk, később még írok, de még annyit, hogy most a férjem arra gondolt, hogy kaphatná az én vezetéknevemet a kicsi, akkor simán lehet Írisz Izméne, de a baj az, hogy én nem akarom a sajátomat.
2016. jún. 5. 12:04
 17/34 anonim ***** válasza:

Csak abban az esetben kaphatja, ha a nővérének is az a vezetékneve. Tudtommal minden a családba született gyereknek egyeznie kell a vezetéknevének.

Csak akkor kaphatja a gyermek az anya családi nevét, ha a házasságkötés után is a sajátját viseli. Így tehát ha Kis Piroska megházasodván már Kis-Kunházy Piroska, a gyermek nem lehet Kis családnevű.

Az egy házasságból született gyermekek vezetékneve nem térhet el.

2016. jún. 5. 12:12
 18/34 anonim ***** válasza:
Amaranta,Leona(nagyon szeretem ezt a nevet,szerintem gyönyörű),Krizanta,Georgina,Melánia,Paméla,Pénelopé,Teodízia,Teodóra,Teónia. Nem tudom,tetszik e bármelyik igyekeztem ritka/ritkább neveket összegyűjteni,nekem ezek közül a Leona a favorit,de tetszik még a Teodóra és a Melánia is. Kicsit rátérek az Amaranta névre..Igen ezt a nevet is lehet csúfolni,ahogy az összes többi nevet is,de ez általában óvodában,vagy a kisiskolások körében szokott menni,de ezen mindenki átesik,mert ha nem a nevébe kötnek bele,akkor biztos találnak más egyebet amibe bele tudnak.
2016. jún. 5. 13:06
 19/34 A kérdező kommentje:
A Krizanta nagyon szép! Estére remélhetőleg eldöntjük hogy mi lesz a kicsilány neve!
2016. jún. 5. 13:12
 20/34 anonim ***** válasza:
18-as vagyok. Drukkolok,hogy sikerüljön a névválasztás! :)
2016. jún. 5. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!