36. héten vagyok, úgyhogy sietni kellene, de nem jutunk dűlőre nevek terén. Előre szólok, mi a természet hívei vagyunk, az elnézés alap. Kislány lesz, a vezetéknevünk is érdekes.
A vezetéknév:
Ardeleán
Tehát kérek mindenkit, ne Annát, Lilit, Fannit és társait mondjon, tudom hogy nem csúnya nevek, de nem szeretnénk tucatnevet. Kifejezetten elegáns, természethez illő, vezezéknevünkhöz passzoló nevet keresünk.
Kérdező, szerintem ne tedd ki te is ennek a lányodat, ha Amaranta lesz, hogy Amaranda lenne a gúnyneve. Ne akard hogy sírva kelljen hazamennie.
2016. jún. 5. 11:39
12/34 A kérdező kommentje:
Kedves #11! Nem biztos hogy Amaranta lesz a kicsi neve. De ha az is lesz, lesz oly értelmes, hogy nem foglalkozik a csúfolódással. Olyan szeretetben és természetesen neveljük őt is, mint Apolkát, hogy ezt megértse. Tudod, minden névből lehet gúnynevet fabrikálni! A Filoménát azért vetettük el, mert a nővérem lánya ezt a nevet kapta.
Egyébként tud még valaki nagyon szép görög eredetű nevet?
2016. jún. 5. 11:46
13/34 anonim válasza:
Amiket írtál, azok közül nekem az Írisz tetszik a vezetéknévhez. Gondoljátok át ezeket a nagyon nehezen kimondható, nagyon egyedi neveket, mivel a vezeték név is az. Alig lehet kiolvasni együtt őket. Mindenhol megnehezítitek vele a hétköznapjait. De ez csak egy tanács, nem bántásként írtam.
2016. jún. 5. 11:54
14/34 A kérdező kommentje:
Kedves #13! Ez hasznos tanács volt, megfogadjuk! Az Írisz nekünk is tetszik, de a férjem nagyon ragaszkodik az Izménéhez. Az Ardeleán Izméne Írisz / Írisz Izméne pedig nagyon hosszú.
2016. jún. 5. 11:57
15/34 anonim válasza:
Az Írisz tényleg szépen hangzik. Ardeleán Írisz. Gondold csak végig, az Izménét kinéznék. Rögtön felkapnák a fejüket az emberek, ha így mutatkozna be. Bár összepasszol a vezetéknévvel, azt látom.
2016. jún. 5. 12:02
16/34 A kérdező kommentje:
Most ebédelünk, később még írok, de még annyit, hogy most a férjem arra gondolt, hogy kaphatná az én vezetéknevemet a kicsi, akkor simán lehet Írisz Izméne, de a baj az, hogy én nem akarom a sajátomat.
2016. jún. 5. 12:04
17/34 anonim válasza:
Csak abban az esetben kaphatja, ha a nővérének is az a vezetékneve. Tudtommal minden a családba született gyereknek egyeznie kell a vezetéknevének.
Csak akkor kaphatja a gyermek az anya családi nevét, ha a házasságkötés után is a sajátját viseli. Így tehát ha Kis Piroska megházasodván már Kis-Kunházy Piroska, a gyermek nem lehet Kis családnevű.
Az egy házasságból született gyermekek vezetékneve nem térhet el.
2016. jún. 5. 12:12
18/34 anonim válasza:
Amaranta,Leona(nagyon szeretem ezt a nevet,szerintem gyönyörű),Krizanta,Georgina,Melánia,Paméla,Pénelopé,Teodízia,Teodóra,Teónia. Nem tudom,tetszik e bármelyik igyekeztem ritka/ritkább neveket összegyűjteni,nekem ezek közül a Leona a favorit,de tetszik még a Teodóra és a Melánia is. Kicsit rátérek az Amaranta névre..Igen ezt a nevet is lehet csúfolni,ahogy az összes többi nevet is,de ez általában óvodában,vagy a kisiskolások körében szokott menni,de ezen mindenki átesik,mert ha nem a nevébe kötnek bele,akkor biztos találnak más egyebet amibe bele tudnak.
2016. jún. 5. 13:06
19/34 A kérdező kommentje:
A Krizanta nagyon szép! Estére remélhetőleg eldöntjük hogy mi lesz a kicsilány neve!
2016. jún. 5. 13:12
20/34 anonim válasza:
18-as vagyok. Drukkolok,hogy sikerüljön a névválasztás! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!