Tudnátok javasolni neveket?
36. héten vagyok, úgyhogy sietni kellene, de nem jutunk dűlőre nevek terén. Előre szólok, mi a természet hívei vagyunk, az elnézés alap. Kislány lesz, a vezetéknevünk is érdekes.
A vezetéknév:
Ardeleán
Tehát kérek mindenkit, ne Annát, Lilit, Fannit és társait mondjon, tudom hogy nem csúnya nevek, de nem szeretnénk tucatnevet. Kifejezetten elegáns, természethez illő, vezezéknevünkhöz passzoló nevet keresünk.
+ van egy 6 éves kislányom is
Kedves #4 igen ilyesmik is tetszenek. Aténa nagyon szép. Gondolkodtunk a neveken, ezek milyenek? :
Ardeleán Filippa
Ardeleán Filoméla
Ardeleán Héra
Ardeleán Írisz
Ardeleán Olimpia
Ardeleán Izméne (férjem kedvence, nekem nem nagyon)
Ardeleán Amaranta
Ardeleán Ambrózia
Görög eredetű nevek a láthatáron. Az Izméne nagyon görögös tényleg. A Héra is, különösen kellemes, megnyugtató hangzásúak.
Ardeleán Babett, Ardeleán Atalanta (ez nagyon szép)
A Filoména és a Filoméla is nagyon szép. Ha Apolkánál Filoména is esélyes volt, lehetne most végül a kislányotok Filoména. A görög nevek nekem is nagyon bejönnek. Izméne nekem is tetszik, lehet Izinek, Izának becézni.
A többi viszont.. Amaranta? Ezek olyan csúfolodós nevek. Lányom Emma. Az egyik osztálytársa Amaranta. Agyon csúfolják ilyenekkel, hogy Amaranda (vagyis az ott csúnya jelentéssel). Nem egyszer láttam már, hogy a kislány sírva futott haza az iskolából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!