Mennyi idő után fogadtatok látogatókat? És mennyi idő után a szűk családot? (anyós, testvér)
Ez tényleg nagyon rossz ötlet. újszülötthöz nem megyünk csőstül és egyébként is még a szűk család is csak egy rövid időre szokott benézni, tényleg csak annyira, hogy megnézni a babát, fél óra csevegés és ennyi. A baba és a mama érdekében. Aki császáros van, hogy még 3 hétig is csak fekszik mert nincs olyan állapotban.
Minket hívtak most babanézőbe a barátaink de húzom-halasztom mert még csak 4 hetes. 6 hét előtt nem akarok menni. Soha nem tudja az ember, hogy mi lappang benne esetleg, nem kell menni olyan hamar. Hadd legyen már kis immunrendszere annak a babának mielőtt emberekkel találkozik. Hozzánk a szűk család jött amikor hazajöttünk a kórházból (szerencsére akkor látogatási tilalom volt és a kórházba nem jöhettek) viszont a többiek leghamarabb 6 hetesen látták.
Én mikor terhes voltam, azt hittem, hogy az első perctől majd jöhet mindenki, aztán szülés után jöttem rá, hogy nem szeretném, ha akár a rokonaim is látnák, ahogy még nem vagyok összeszokva a hasfájós sírós gyerekemmel és árkos szemekkel rohangálok a pelenkázó és a kiságy között. Ráadásul akkor volt pár nap, amikor kevés tejem volt és folyamatosan ágyban voltam a gyerekkel, 20 percenként szoptattam. Erre nem hívnék vendégeket az tutifix.
Szerintem az anyósod ezt nem gondolta át.
Ezt mindenki maga érzi! Én a kórházba nem "engedtem" mást, csak a családot. 1 barátnőm kivételével nem is jött senki. Én hiúsági okokból voltam ilyen "távolságtartó", szülés után eléggé gázosan néztem ki, nem akartam, hogy így lássanak. Otthon a szűk család már az első héten jött, minden napra jutott valaki. Barátok 3-4 hetesen jöttek, de én igényeltem is. Kicsit depis lettem az első időszakban, be is golyóztam volna társaság nélkül. Engem a látogatók húztak ki a gödörből. A kislányom már akkor hozzászokott, hogy nálunk mindig, de legalábbis elég gyakran mozgás van, azóta is szereti a nyüzsit. De a buli azért elég merész ötlet. Ebbe szerintem én sem mennék bele. Az anyós rendezzen bulit otthon!
6 hós kisasszony anyukája
én ebből nem csináltam ügyet, azonnal jöttek és vittem is megmutatni. szerintem régimódi dolog ez a hat hét gyerekágy meg a többi.
Ráadásul az is köztudott, hogy első hónapokban védik a babát az anyai immunsejtek aztán nulla a védekezőképessége mert a saját immunrendszere még nem indul be. Úgyhogy ebből a szempontból is jobb túlesni a látogatásokon. Másrészt egy újszülött főként alszik, bemennek, belenéznek a kiságyba és annyi esetleg a kiságynál nézegetik egy kicsit. De egy hat hetes gyerek már többet van fenn, szájba veszi a kezét, őt már könnyebb kézbe venni, kommunikál - én ezt sokkal "veszélyesebbnek" látom, mint azt, hogy valaki belenéz a KISÁGYBA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!