Lehet albérletbe gyereket vállalni vagy felelőtlenség szerintetek? Ti élnétek így?
Nemrég adtuk ki a lakásunkat (32 nm!!!) és nagyon sok többgyerekes család jelentkezett. Megdöbbentő volt. Mi épp azért adjuk ki, mert túl kicsi lenne nekünk még kisbabával is.
Persze, most nem arról van szó, hogy valakik kiadják a lakásukat, és bérelnek jobb helyen egyet vagy nagyobbat, hanem arról, hogy valakinek egyáltalán nincs lakása.
Ti vállalnátok így egy/több gyereket?
Lehet, de mi nem akartunk. Férjem ragaszkodott hozzá, hogy legyen meg a ház, és utána legyen gyerek. Forinthitel, tehát nem változik, és csak 10 évre, úgyhogy vállalható.
Szerintem nagyon jól tettük. Eleve pici helyre nem vállalnék, mindegy, hogy saját vagy nem. Nálunk alap volt, hogy legyen külön szoba. Nem nagy a házunk, 60 nm, de van nappali +2 szoba. Nem tervezünk több gyereket. El nem tudom képzelni, hogy lehet egyáltalán elférni ennél kisebb helyen.
igen, a 32 nm nagyon durva. igazából mi azért nem ott lakunk, mert tényleg nem ideális gyerekkel, mások meg simán 3 gyerekkel beköltöznének.
az a baj tényleg, hogy ma Magyarországon nagy szerencse kell, hogy az ember baráttól vagy cégtől vegyen ki lakást, hogy valamennyire biztos legyen mondjuk egy 3 éves szerződés. Nem beszélve az árakról, ha egy család simán ki tud fizetni havi 120-at, miért nem próbálkoznak valami más konstrukcióval.
Mi kulfoldon lakunk alberletben, itt a lakossag 70%a alberletezik. Magyarorszagon az en nevemen van egy lakas es egy csaladi haz. Itt nem tervezunk lakast venni, mert nem maradunk itt orokre. Itt megszuletett a babank januarban, de elobb-utobb hazamegyunk.
Egyebkent nem ugy van az, hogy csak ugy kitehetnek az alberletbol. Ha le is jar a szerzodes, es a tulaj vissza akar koltozni, Akkor is minimum 2 honappal elotte szolnia kell. 2 honap alatt lehet siman masikat talalni.
Gyerekkel meg nem rakhatnak ki az utcara, torvenybe utkozik (legalabbis itt).
"Forinthitel, tehát nem változik, és csak 10 évre, úgyhogy vállalható. "
Ebben nem lennék biztos. BUBOR+kamat szokott lenni, amit maximum 5 évre lehet állami támogatással fixálni. A BUBOR-hoz milyen gyakran igazítják a hiteleteket? Mert 3-6-12 hónapos kamatperiódusokat szoktak ajánlani a bankok. A jelenlegi jegybanki alapkamat meg annyira mélyen van, hogy ennél csak magasabbra tud változni.
Én már vagy 1 éve nagyon szeretnék babát, de mi is eddig albérletben laktunk. Annyira nem láttunk esélyt saját lakásra, hogy én már egy nagyobb albérletbe is bevállaltam volna a babát, mert amiben laktunk csak 30 m2-es volt. Férjem csak sajátba szeretne vállalni.
Még gondolkodtunk nagyobb albérleten is, de annyira drágák, hogy drágábban jön ki az ember, mint egy hitel + rezsi kombinációval.
Még szerencse, hogy nem vállaltunk így babát, mert az albérletet is alólunk adták el, pici babával meg új albérletet keresni nehéz lett volna.
Így egy nagyobb albérlet helyett vettünk egy 57 m2-es lakást, összejött az önerő szülői segítséggel és mi meg majd törlesztjük a hitelt.
Nem mondom, hogy könnyű lesz, de nem kell attól fèlni, ha jön a pici, hogy egyszer eladják alólunk a lakást. :))
15-ös voltam.
Mi 30 m2-es albiba voltunk ketten, nagyon pici volt, alig fértünk el. Gyerekkel meg főleg nem. Itt a saját lakásban lesz neki és nekünk is külön hálószoba. :)
Meg hosszú távon szerintem nem is egészséges, hogy szülő-gyerek egy szobában alszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!