Már most kikészít, hogy nem hízik, kidobjam a mérleget?
Minek buzerálod magad ilyenekkel???
Első gyerek és azt hiszed ezt kell vele csinálni,mert "azt mondták"??
Figyelj!
1. Eszik rendesen?
2. Kakil,pisil rendesen??
3. Jó kedvűnek,kiegyensúlyozottnak tűnik??
4. Fejlődik rendesen??
Ha ez mind igen,akkor nem buzeráld se magad,se a gyereket a méréssel!
Elég,ha a védőnő leméri!
Sem az elsőt nem mertem sem most a másodikat, egy kg-ot hízott egy honap alatt de hogy milyen heti bontásban fogalmam sincs.
Volt egy het 3 hete mikor alig evett, elotte viszont allandoan szopizott..
Szerintem felejtsd el a merleget
Mindenre a válasz, igen!😃
Igazad van, csak mondják, h 1 hónap alatt min 400 grammot kell híznia. Jó jó, mit várok egy másfél hetes babától ugye? Lehet, hogy csak egy kis megerősítésre van szükségem, nem tudom....😞
Ne aggodj, en sosem mertem, de mar szolt a vedono, hogy nem hizik, hanem mindig annyit gyarapodik a sulya, amennyit kell. De hizas nincs. 4 honapos. Eleinte rendesen volt hizas is, de 2 honaposan az abbamaradt, de a vedono is mondta, h ez nem baj, minden baba mas. A mellettem levo anyukanak meg azert szoltak, mert a 6 honapos kisfia meg mindig sokat hizik, pedig mar be kene lassulnia a hizasnak.
Ja es a baratnom 1 honapos babaja utolerte az akkor 3 honapos babamat, pedig hasonlo sullyal szulettek (enyem 3.2 kg, baratnome 3.5 kg).
Egyebkent engem is aposom es anyosom (akik enyhen nem tanult emberek, az egyik 8 altalanost alug tudta befejezni bukas nelkul, a masiknak szakmaja sincs csak egy szakkozepet kezdett el) szulesem ota azzal ba.sztattak, h nincs eleg tejem. Szerencsetlen gyerek meg mar 5.5 kg, nagyon eros baba, 2 hetes kora ota megtartja a fejet stb, egy nap idekakil nekem 4-5x legalabb :D de nekem nincs tejem... Tegnapelott mar ramszolt, hogy menjek es irassak tapszert, mert ez igy nem mehet tovabb(???). Akkor mar kenytelen voltam eszervekkel elmagyarazni neki, hogy hogyan lehet felismerni, ha vkinek nincs eleg teje, es hozzatettem, hogy a tanult vedonok/orvosok legkesobb minden 3. hetben latjak, mar csak feltunt volna vkinek, ha nincs eleg tejem, elvegre nem a semmire kaptak meg a diplomat, es evek ota gyerekekkel foglalkoznak, tapasztalatuk van. termeszetesen jol megbantottam az egojat, de legalabb ugy tunik h azota leallt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!