Teljesen kikészít a pelenkázás. Valakinek jó tanács?
Énekelj neki, mondókázz.
Nekem az vált be, hogy adok neki inni cumisüvegben. Nem a legjobb megoldás, de ez van :-( Az az időszak is elmúlt, túl kell élni.
Nincs olyan gyerek,akit nem lehet lefogni :D Enyém 1 éves lesz,szintén erölködik a szökéssel,de én vagyok a nagyobb és erősebb,ha nem akarom,úgysem megy el.Ha kakis,úgyis hashoz teszed a lábát,úgy elég nehéz elfordulni.
Egyébként én egy popsitörlőt adok a kezébe már hónapok óta,mert azt jól elrázza/elrágcsálja abban a 30mp-ben míg tisztába teszem.
A kislányomat pont az elöbb pelenkáztam. 8 hónapos múlt. Alig bírtam kicserélni a pelust. A sarkával belerúgott a kakijába, aztán hason volt egy pillanat alatt, közben nyüszített, mert "dolga volt". A harisnyát csak azután tudtam ráadni, hogy kicsit álldogálhatott az ágy vegében kapaszkodva. Ő is, mint egy sajtkukac. Minél jobban próbálom lenyugtatni, annál jobban tekereg. Olyan szinten lefáraszt, hogy szó szerint izzadok, mire végzek vele.
Imádom, de már látom szomorú jövőmet...
A kisfiam egy nyugis baba volt, de 1.5-2 evesen egy oörökmozgoó lett, amiota meg beszel, meg a szája sem áll be. Milyen lesz akkor a kislányom?!
A módszer engem is érdekelne.
Szia!
Mindenképp tereld el a figyelmét valamivel, amit nagyon szeret és leköti. Az én lányom 14 hónapos és a popsikenőcs és a szilikon fogkeféje az ami leköti. Egyébként ő is sajtkukac.
De nagyon szereti, ha mondókát mondok vagy énekelek közben. Próbáld meg!
Üdv és sok sikert és persze türelmet!!!
Határozottság... ENNYI
Ahogy látod hogy fordulna,megfogod a kezét visszabilented,és határozottan mondod : NEM
Ha eztán is csinálná újra mondod
Az sose baj ha hangosan,határozottan utasítod ,mert így megtanulja hogy " Na ezt nem szabad,ha Anya,ezt a szót használja "
Persze még nem a szót értik,hanem a hanglejtést,hanghasználatot
Minnél többször így utasítod a pelenkázón,tudni fogja hogy arra a 2 percre nyugi van
11 hós fiú anyukája
én is csak figyelemelterelést tudok mondani, meríts ezekből ötleteket:
függöny (a pelenkázó pont a sötétítő függöny kiakasztójánál van), azzal imád szórakozni
tiszta (használatlan) mosogatószívacs, vagy a fürdőszivacsa
egy tiszta pelenka
kiszáradt popsitörlőkendő
cumitartó doboz
cumisüveg kupakja (amit ráhúzol a cumira ha mentek valahova)
üres vizespalack
fürdősjáték
zokni
Volt már hogy úgy pelusoztam, hogy hason volt, mert akkor még nem tudott sem ülni, sem mászni, sem állni.
Most, hogy ezeket tudja, elvan magában és gyakorolja a hangzókat, amíg én pelust cserélek.
SOk sikert! És NYUGIII! :):)
tíz hónapos kislány anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!