Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Hajnali kelés, kiborító!...

SOS! Hajnali kelés, kiborító! Tanács?

Figyelt kérdés

Lassan egy éves kislányom, reggel átlagosan 6-7 körül kelt.

Mostanában semmi nem változott, már hónapok óta áll, de még csak lépeget és ugyanakkor (fél 8-8 körül )fekszik le, egy hang nélkül, egyedül. ) Tehát a mozgásfejlődés nem hiszem, h közrejátszana. Sokat mászik napközben és délután is alszik, kb 1-től 2, két és fél órát.

DE napok óta extra korán kel, azaz 5-6 között, és nem alszik vissza, még etetés után sem... :(

Ma fél 4-kor kelt és azóta most aludt el, nagy sírás után.... :(

Ti mit csinálnátok?

Próbáljuk, h kap játékokat reggel és játsszon csendben, ez működött hónapokig, míg olyan 10 hós nem lett.

Kihozzuk a mi nagy ágyunkba és ott is elvan csendben játszik, és néha Duck TV-t nézhet, míg mi magunkhoz térünk, és most jött egy új ötlet, hogy a szobájába teszünk egy fotelágyat, amit reggel kinyitok és odafekszem még pihenni, de Ő ott mászkálhat, mert ott szinte mindent szabad, így addig is fárasztja magát, én meg pihenek még picit, és a Férjem is alhat egyedül tovább...

Bízom benne, h ez jó megoldás lesz, de mégis a legjobb az lenne, ha aludna fél 7-7 ig... Nagy kérés? Sok anyukával beszélek a parkban és nem ritka, h éjjel 11-12 órát alszanak a kicsik... Az enyémmel mi van? Próbáltam, h a délelőtti alvást kihagyjuk, de ha össze is jön és nem ájul be, akkor sem jellemző, h akár délután, akár éjjel jobban aludna... :(

Jah és a fogai folyamatosan jönnek, de ma pl hajnalban semmi baja nem volt, csak nem volt álmos....

Kérlek ha van tapasztalatotok, írjatok! :)

Köszi!

2013. máj. 15. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ő keveset alvós fajta baba?

Férjemet már reggel kidobja az ágy, én aludnék délig is akár. (persze már nem, mivel jön a babánk)

2013. máj. 15. 08:48
 2/7 A kérdező kommentje:

De akkor nappal miért alszik többet pl ha reggel korán kel? Most egy órája alszik már. :( Inkább aludna egyben reggel és délelőtt nem... :( Tudom, nem rajtam múlik.

És ez csak egy két hete van, h ezt csinálja, az előtte fél 7 felé kelt....

Nem tudom lehetne e valahogy befolyásolni az alvási ciklusát...

2013. máj. 15. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Örülj, hogy így el van a babád, ez egy jó kisbaba. A miénk 16 hónapos és még most is sokszor felkel hajnali 1-2 között egy üveg tejcsit benyelni, hiába eszik este. Amúgy ő 9 körül szokott aludni és 6-7 között kel. De sokáig 5-kor kelt mert akkora megint megéhezett. Ja és ha ő felkel nem játszik magában (igaz sosem játszott magában) hanem akkor fel kell kelni menni kell vele öltözni, hogy ő tudja csinálni a napi dolgát. És egyébként ő jó ha délután alszik vagy 1,5 órát. Nekünk is sokszor kimerítő ez, de neki ez jó, azt szokta mondani a gyerekorvos rá, hogy ő még így is egy jó baba, mással vannak több gondok is, és a gyerek tudja mire van szüksége, ha ezt megértjük akkor nincs gond. Mondjuk nekem a párom iszonyú sokat segít a születésétől kezdve sokszor övé az éjjeli műszak :)

Szóval én már annak is örülök, ha nem kel fel éjjel hanem "végigalussza" az éjszakát. De a reggel 5-6 nekem soha nem volt extra korán, még dolgozni jártam akkor is így keltünk, ezért mondjuk én nem is bánom, hogy inkább hamar alszik és ilyenkor kel, mert nem lesz gond az oviba járással, meg most is ha foglalkozásra megyünk nyugodtan meg tudunk reggelezni, elkészülni és nem úgy kell kirángatni az ágyból :)

2013. máj. 15. 09:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt pont ebben a korában, hogy hajnali 4- 5 körül kelt, pár napig próbálkoztam de semmi nem jött be. Aztán erőt vettem magamon, és felkeltünk akkor, néztük a napfelkeltét a konyhaablakból:DDD... 2- 3 hétig tartott csak ez, utána mintha mi sem történt volna, aludtunk megint 7ig. Sosem tudom meg, mi volt az oka(arra tippelnék egyébként ha muszáj volna, hogy nyár van, korán világosodik, és a babák még hajlamosak lennének a tyúkokkal kelni mert valahol ez az emberi bioritmus része, hogy ha világos van, dolog van, minek tovább aludni...) Naszóval tuti tippem nincs, csak az, hogy mantrázd, "el fog múlni":). Egyébként abban a három hétben pozitív volt, hogy reggel 8ra már készen volt az ebéd, leárt egy mosás, a miénk volt az egész nap:D. Ja, és ha visszaaludt délelőtt, én is aludtam vele:).
2013. máj. 15. 10:23
 5/7 anonim ***** válasza:
A mi fiunk mindig ilyen volt, soha nem aludt 5:30-nál tovább, most, hogy bölcsis tök jó mert nem kell ébresztgetni :)
2013. máj. 15. 12:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Értem... Hát meglátom. Igen, én is "szívesen" takarítanék, mosnék, de panelban lakunk és ezeket 7 előtt nem kezdem szívesen, hátha valakit zaravok. Na meg a Férjemet is hagtyom aludni, szóval max apróbb dolgokat tudok intézni, de mondom, most a terv, egy fotelágy a szobájába, ami alacsony, és szivacs az egész, így ha kel, bemegyek, és ott pihenek, Neki meg nem köztünk kell az ágyban elfoglalnia magát, hanem ott játszhat én pedig még ébredezhetek. :D

Azért ha még van valakinek tipp, tapasztalat, várom. :D

Jah és tudom, h még így is sokan irigyelnének és szuper baba Ő, imádjuk, de gondoltam hátha valahogy ki tudom cselezni és tovább alhat, csak egy órácskával, mondjuk 6 után ébredjen, az jó lenne. .)

2013. máj. 15. 13:23
 7/7 A kérdező kommentje:

Jelentem, a probléma megoldódott és már hetek óta 6-7, de volt, hogy fél 8 körül kelt a lányom.

Annyit változtattunk, hogy este picikét később fekszik, de max 8 kor így is letesszük és többet hagyom pancsolni és még játszani, vacsi előtt, majd mese, könyv, és fekvés! :)

Remélem megmarad ez az alvási szokás, és ezzel ki is békülnék. :)

Köszi a válaszolkat!

2013. júl. 29. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!