Csak anyatejes babák anyukái, mennyiket alszik kelés nélkül a babátok éjszaka?
Szerintem nem biztos, hogy azért kel, mert éhes. Lehet, hogy csak szomjas. Nem próbáltad még, hogy ilyenkor adsz neki egy kis vizet? Hátha az is elég lenne neki.
Ha nálunk a lányom éjszaka nem sírt, csak mocorgott, vagy fészkelődött, akkor nem adtam neki enni, és nem is mentem oda hozzá, hagytam, hogy próbálja magát visszaaltatni. Szépen magától állt rá arra, hogy kihagyta az éjszakai evéseket, és a hajnali evést is egyre jobban kitolta. Amikor napokig mondjuk nem kelt hajnal 4 előtt, akkor utána ha fel is kelt 2 körül, nem adtam neki, csak inni. Én úgy voltam vele, hogy ha ő huzamosan képes volt addig is aludni, akkor már nem lépünk vissza az éjszakai evésre, és egy-két alkalom után ő is rájött, hogy azért nem érdemes felkelni, hogy igyon.
Ezzel szembem egyik ismerősöm nagyon elrontotta. Kisfia 4 hónapos koráig átaluta az éjszakát. Viszont utána előfordult, hogy felébredt éjszaka, és ő rögtön enni adott neki. Így 1 éves koráig éjszaka óránként keltek, mert a kicsi már csak cicivel aludt vissza. Nagy küzdelem volt, mire újra képes 4-5 órát egyben aludni.
Ha csak azért gondolod hogy refluxos mert tekereg szopi közben, akkor az nem is biztos hogy az :) minden babának vannak ilyen időszakai, van hogy kényelmetlen, van hogy megindul az emésztése és csikar a hasa, van hogy épp minden más jobban érdekli mint az evés..
Ha meg éhes éjjel akkor adj neki enni, én is adnék ha kérne, valószínűleg akkor csak 1-2 hetet kell így kibírni és utána már magától többet fog aludni, viszont ha tréningezteted és hagyod szenvedni, akkor tovább húzódhat a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!