10 hónapos babát ha este meg éjszaka egyszer szoptatom, akkor kell neki tápszer kiegészítésnek?
most akarod elkezdeni a tápszert?
minek?
nem fejlődik megfelelően a baba?
Én is ennyi idősen kezdtem el a tápszert, de csak, mert olyan antibiotikumot kaptam, ami mellett nem lehetett szoptatni, és utána nem akartam már visszaállítani, mert látszólag nem volt nagy trauma neki, sőt ízlett a tápszer. Nekem azt mondta az orvos, hogy ennyi idős korban a szoptatás már csak szopás, és szinte alig van ásványi anyag tartalma a tejnek. Úgyhogy nem teljesen alaptalan a kérdező félelme. Mondjuk éjszaka én biztos nem adnék neki tápszert. Ha szép súlya van a babának, akkor semmi szüksége arra, hogy éjszaka is egyen, vagy szopjon. Az ő kis gyomrának is szüksége van a pihenésre, nyugalomra.
Én érdemben nem tudom neked azt mondani, hogy adj tápszert, vagy ne adj. Nem tudom mennyi tejed van, meddig szeretnél szoptatni. Ha mondjuk az a terv, hogy egy éves korában elválasztod, akkor szerintem meg lehetne próbálni tápszert adni neki estére. Az éjszakai szopiról pedig ennyi idősen leszoktatni.
De ez a Te döntésed. Ha úgy látod jónak, akkor ne adj neki tápszert, de abban már biztos több vitamin van, mint a tejedben. Remélem egy kicsit legalább tudtam segíteni.
Érdemes ezt a cikket elolvasni:
az anyatej összetétele folyamatosan változik, de látom itt is az elválasztásra megy ki a játék.Inkább kutyulnád a tápot, mint éjjel a kicsidhez bújj és megszoptasd.:?
Köszönöm szépen a linket. Nem írtam ilyet, hogy szeretném elválasztani, azonban nem vagyok benne biztos, hogy a tejem elég tápláló egy örökmozgó 10 hónapos számára. Ezért is írtam ki a kérdést.
Másfelől sajnos bármikor bármi közbeszólhat, és szeretném, hogy ha velem valami történne, akkor a babám elfogadja a tápszert.
Nem kell rosszra gondolni, hogy bármi történhet veled, mert csak bevonzod.
Ha éhes lesz meg fogja innia tápszert.
Mi csak 1 éves korig adtunk neki (8hós korától) utána már evett mindent.
A többi gyerekemet majdnem 3 éves korukig szoptattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!