8 hónapos babának adható még éjszaka is tápszer?
Eddig szopizott, pár hete kezdtem el neki reggel-este tápszert adni, de ha éjszaka felébredt, csak kínlódtunk a mellemen: ő bár nem tűnt éhesnek, de nem engedte el 20 percig sem, nekem meg kellemetlen volt. Mostanában 1 alkalommal ébred éjjel, olyankor pár napja tápszert kap, és azonnal megnyugszik, és alszik reggelig. Mi van, ha nem az éhség miatt ébred? Bár csak az lehet, mert próbáltuk már itatni, majd az apja visszaaltatta, 20 perc múlva ismét felébredt, míg ha tápit kap, alszik nyugodtan.
Másnak a babája is eszik éjszaka? Még ha egyszer is. Hogyan fogja átaludni az éjszakát? Változtassak a napi menün? Most így néz ki:
Ébredés után: tápszer (kb. 100-150 ml)
Tízórait ált. nem kér, de ma mondjuk egy babajoghurtot megevett
Ebéd húsos főzelék (átlag 120-150 g)
uzsonna gyümölcs
Este 6-7 körül húsos főzelék (átlag 130g)
Elalváshoz tápszer (120-180ml) - mindig bealszik rajta
Tegyem a főzeléket este korábbra, hátha több tápszert enne elalváshoz, és nem ébredne éjszaka?
persze, hogy adj neki éjjel is, ne éheztesd.
a menüt pedig picit megváltoztathatod, lehet ez nem jó neki, mondjuk nem tényleg nem hatalmas mennyiséget eszik :)
így kéne valahogy kinéznie.
reggeli tápi, majd a te reggelidből csipegessen kis kenyeret.
10óraira adj neki gyümölcsöt vagy ha nem kér akkor gyümölcs levet.
ebéd ugye az rendben van
uzsonna ne legyen gyümölcs! attól is lehet éhes éjszaka, abban semmi tápláló sincs, legyen akkor a babajoghurt, pékárú, tejpép, sinlac...
a főzelék jó este vacsira, nem kell előbb hozni, nem a tápitól fogja átaludni az éjszakát hanem a napi bevitt mennyiségtől. ma adj neki uzsira tejpépet, szerintem az elég is lesz ha ennyivel növeled na meg a gyümölcsöt délelőtt kapja :)
még azzal tudsz csalni, hogy az ebéd utáni alváskor is megkínálod tápszerrel, így a fél liter is meglenne :)
Szia! Az én lányom ugyan már 9 hós, de ugyanez a szitu nálunk is. Én adok neki éjjel, de csak ha másodszor is megébred. Elsőre mindig teával vagy vízzel próbálkozom.
Vagy-vagy. De tény, ha kap éjjel, akkor jó sokáig alszik reggel. :)
Amúgy végre valaki, akinek a babája ugyanannyiszor és ugyanannyit eszik! :) Mintha én írtam volna! :) :)
Köszönöm mindenkinek! Természetesen nekem sem gond felkelni, csak meg kell szokni, hogy nem olyan egyszerű éjszaka tápszert varázsolni, mint anno volt a cicizés. :-(
Első körben megpróbálom a napi kalóriabevitelt kicsit növelni.
Jelentem, a helyzet megváltozott. Anyák napja óta nem szopizik, azóta 1-1 éjszaka kivételével átaludja az éjszakákat! Nem tudom, mi változott. Napközbeni elalváshoz teát kap, gondolom az nem telíti el úgy, mint az anyatej anno. Jobban is eszik, és éjszaka nem ébred fel. És külön szobát kapott.
Valamelyik bevált! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!