Hogy altassam nappal a babámat?
Szia!
Az első kisfiammal nem volt ilyen gondom, de a másodikkal már van. :( Ugyanis még ha el is aludna a kiságyban a nagyobbik játék közbeni zajaira felkel :( (két éves a másik, és egész nap rendőrautó sziréna szól, stb) Azt hallottam megszokják és simán alszanak tőle, de az enyém nem akarja tankönyvszerűen csinálni a dolgokat.
Így a rezgő pihenőszékében trónol, és ott szokott aludni.
Judy
Először is nagyon ajánlom a Gina Ford: Kiegyensúlyozott babák és Nyugodt Mamák című könyvét, nekünk az ő napirendjével fantasztikus minden percünk.
Eszerint a te babádnak reggel kellene aludnia 9 és 10 között háromnegyed órácskát (kelés és evés reggel 7-kor), aztán 11 körül enni, és déltől kb 2 órát és délután még vagy alszik egy picit vagy nem. Nekem nagyon bejött ez a módszer, minden napunk kiegyensúlyozott, nincsen sírás, ha leteszem aludni, és alapvetően hihetetlenül nyugodt baba, a sírás száműzve.
Az altatásra konkrétan azt javasolja, hogy elsötétített szobában tegyük le, kicsit segíthetünk eleinte ráhangolódni az alvásra a sötétben.
Ha babakocsiban vagy ringatva altatod, akkor később is úgy kell majd.
Szia!
Én a Suttogót olvastam amíg terhes voltam, gondoltam is, hogy hát ez szuper! Milyen jól megtervezem én a baba napirendjét! Hát egy nagy fenét! Hiába akartam én, hogy aludjon, ha ő nem volt álmos.
Szóval már más is kérdezte (keress rá), ott a Suttogóval kapcsolatban elmondták páran, hogy altatják a babát.
Ő azt javasolja, hogy tedd le a kiságyba, és hagyd, hadd aludjon el egyedül, ha nagyon sír, vedd fel, és nyugtasd meg, majd tedd vissza. Igaz, 3 hónapos kortól ajánlja. (Szóval a tied még nagyon kicsi). Én próbáltam ezt, de nem jött be egészen mostanáig. Most 5 hónapos, eddig a babakocsiban tologattam, vagy cicizett. Mára kinőtte a babakocsit, és gondoltam, nincs mese, akárhogy ordít, kiságy! Erre különösebb balhé nélkül fél óra alatt elalszik, én is meg voltam lepődve.
Szóval, bocs a bő lére eresztett mondandómért, az a tanulság, hogy amíg kicsi, sajna nem tud egyedül aludni, mindenféle segítség kell. Majd egy hónap múlva talán jobban sikerül. Addig meg kitartás.
Szia! Az én kisfiam is 2,5 hónapos. Én ott rontottam el, hogy túlpörgettem szegényt. Túl sokat foglalkoztam vele, és ez nagyon lefárasztotta. Miattam nem bírt aludni.
Figyeld meg a babádat, hogy mennyi alvásra van szüksége összesen egy nap. Én írom minden nap, mikor mit csinálunk, így tudom követni az evést, alvást, játékot.
Azt sikerült kitapasztalnom, hogy éjszaka és délelőtt van szüksége alvásra a kisfiamnak, délután aktív, olyankor max. 2x félórát alszik.
Én nem is szoktam klasszikus értelemben altatni a kisfiamat, tul.kép. elalszik magától. Az egyik módszer, hogy elalszik a cicin, ilyenkor hagyom is (illetve átfordítom pocira, mert hasfájós, és hason tud jól aludni). A másik pedig, hogy evés után pelusozunk (ilyenkor nem sír a kajáért), a pelusozón jó sokat beszélgetek vele, csiklandozom, nevetünk. Ha megunta, akkor beteszem a pihenőszékbe, itt is beszélek hozzá, nevetgélünk, aztán adok neki valamilyen játékot (most a peluszacsi a kedvenc). Ha ezt is elunta (kis nyögésekkel jelzi), akkor beteszem a kiságyba, bekapcsolom a zenélő-körforgót, és itt már nem vagyok jelen, hagyom egyedül. Aztán már látszik is rajta a fáradtság, ásít, és bepirosodik a szeme, és megint nyögdécsel. Átteszem pocira, megpuszilom, a fülébe súgom, hogy "aludj jól, szeretlek", aztán kijövök a szobából. 5 perc múlva alszik.
A babakocsiban az utóbbi időben nem szokott aludni, inkább nézelődik. De arra jó a séta, hogy kicsit elfáradjon.
Remélem segítettem valamit.
Kapcsolj neki egy Edmund zenét!!
Tíz percen belül elalszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!