Hogyan altassam el 4,5 hós babámat, aki napközben össze-vissza alszik?
nem lehet, hogy félreérted a jelzést?
nekem furcsa, hogy 4,5 hónaposan fél óránként aludna, ennyit egy hónapos baba alszik, 2-3 órát ki kéne bírnia.
talán meg kéne próbálni, hogy nem próbálod fél óra múlva altatni hanem csak leteszed a játszószőnyegre, hagy fáradjon még egy kicsit.
nem lehet, hogy a fog miatt lesz nyűgösebb fél óra múlva és ezt érted félre?
Kedves kérdező! A legtöbb baba a reggeli ébredés után 1 óra múlva már nagyon álmos. Az én majd' 4 hónapos kisfiam is szokott aludni a reggeli után még kb. 1 órát. Egyébként ő napi 3x alszik kb. fél-1 órákat. Akkor szoktam lefektetni, ha ásít, de mivel az ásításnál még kb. 1-2 óra is eltelhet, h valóban el is aludjon, megszoktam várni, hogy a szemét is elkezdje dörgölni, addig vagy játszom vele, vagy hagyom, hogy ellegyen. Meg az én kisfiamnak a szeme környéke is piros szokott lenni, ha már nagyon álmos. Azért csinálom így, mert rájöttem, hogy, mint nálad, nem elég ha csak ásít... Akkor még nem nagyon tudnak elaludni, azért van a fél órás altatásod. Ha megfelelő időben rakod le, kb. 2 perc az egész elaltatás.
Remélem, tudtam segíteni!
A lányomnál ez úgy működik, hogy amikor ásítozni kezd, akkor még nem lehet letenni, mert csak sír meg vergődik az ágyban. Két verzió létezik:
1. az ásítozás mellé elkezd nyüszögni, "morcos" lesz
2. csak bambul ki a fejéből, nem nézelődik, egy pontot fixál nagyon erősen :)
Mindkét esetben beviszem a szobába, beteszem a kiságyba, és általában elég hamar el is alszik. Ha még sírdogál picit, akkor simizem, megnyugtatom, adok cumit neki. Ha attól sem nyugszik meg, és tovább sír, akkor meg ki szoktam venni, és várok vele még egy kicsit, mielőtt újra letenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!