Hogyan altassam el a 2 hetes babám? Napközben néha csak 10-20 perceket alszik, ritkán van meg az 1 óra. Éjszaka viszont volt, hogy 4-5 órát is végigalussza.
De az is előfordul, hogy éjszaka alszik -3 órát, majd 1 órát bohóckodunk, hogy visszaaludjon!
Napközben viszont látom rajta, hogy fáradt, mégis, mire nagynehezen elringatom, leteszem, pár perc, és már sír! Néha már szerintem az a baj, hogy túl fáradt!
Tanácsként már kaptam, hogy hagyjam sírni, vagy épp a suttogó módszerét: ha sír, felveszem, megnyugtatom, és ha megnyugodott, visszateszem az ágyába. Mindezt addig, míg egyedül el nem alszik. Ez bevált már valakinek?
Tejcsim van, ez nem lehet gond, a pocakjára kap Espumisant, de nem görcsöl neki, csak lehet a buborékokat hallani a pocakban, arra kapja!
Mivel nem alszik, így szinte végig kézben van! Lassan idegbeteg leszek, sajnos észrevettem ,hogy türelmetlenebb vagyok a nagyobb lányommal is, ő most lesz 2 éves! Akinek van mentő ötletem kérem segítsen!
Babakocsiban kb. fél óra sétálás után elalszik, általában ha megáll a kocsi, felébred, de volt olyan is, hogy 2 órát aludt benne :)
Ma reggel is 5-kor kelt, és 7-kor aludt kb. 20 percet, , majd mivel mennünk kellett autóval, így abban aludt 9-től fél órát!
Azóta a kezemben aludt rövideket, de most kb. 20 perce le tudtam tenni az ágyába (persze úgy, hogy aludt), azóta szépen alszik!
Szerintem már túl fáradt és tele van ingerrel ezért nem tudod napközben elaltatni,illetve a fáradságtól fel kel 20-30 perc után.Ha 5-kor kelt és 7-kor altattad az 2 óra hossza fenlét!Egy ilyen pici babának ez még sok egyszerre.Hidd el én is így voltam a legelején.jól mondja az előttem szóló:evés,pici játék(ami egy ilyen pici babánál annyi max,hogy gügyögsz neki,mosolyogsz rá,peluscsere,büfi)és alvás!Nincs túlpörgetve a pici,és hacsak lehet saját ágyikóba,külön szobába fektesd,ahol csönd van,egy picit sötétítsd be a szobát,egyszóval teremts nyugodt körülményeket neki!Sztem nem a hasa fájhat mert akkor éjszaka,hogy-hogy alszik 4-5 órát is(és gondolj bele akkor csönd,sötét és nyugalom van)Én ezeket mind tapasztalatból írom!A babakocsiba az enyém is csak max fél órát alszik egyhuzamba de a saját kis ágyikójába van úgy hogy egyszerre 2-3 órát is.Jó babázást!
4 hós kisfiú anyukája
Szia!Nah az én babám 1 éves múlt nem rég de ezt csinálja szinte mióta megszületett!
Sosem volt egy nagy alvó, de manapság 20 perc alatt kialussza magát nagy RITKÁN esetleg 1 órát de az már csoda ezt csinálja napközben. Tiszta nyügös,hisztis.
Estéket eddig végig aludta most meg fenn van mindig 1-2 alkalommal.Lehet nálunk megint fogacska jön mert már van 10 :)
Lehet a te babód sem nagy alvás igénylő ilyet már halottam amúgy:)
Kitartást és Egészséget!
Üdv:Niki
Az első párat meg sem éreztük de ezeket hát nem könnyű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!