Hogyan altassam el a 2 hetes babám? Napközben néha csak 10-20 perceket alszik, ritkán van meg az 1 óra. Éjszaka viszont volt, hogy 4-5 órát is végigalussza.
De az is előfordul, hogy éjszaka alszik -3 órát, majd 1 órát bohóckodunk, hogy visszaaludjon!
Napközben viszont látom rajta, hogy fáradt, mégis, mire nagynehezen elringatom, leteszem, pár perc, és már sír! Néha már szerintem az a baj, hogy túl fáradt!
Tanácsként már kaptam, hogy hagyjam sírni, vagy épp a suttogó módszerét: ha sír, felveszem, megnyugtatom, és ha megnyugodott, visszateszem az ágyába. Mindezt addig, míg egyedül el nem alszik. Ez bevált már valakinek?
Tejcsim van, ez nem lehet gond, a pocakjára kap Espumisant, de nem görcsöl neki, csak lehet a buborékokat hallani a pocakban, arra kapja!
Mivel nem alszik, így szinte végig kézben van! Lassan idegbeteg leszek, sajnos észrevettem ,hogy türelmetlenebb vagyok a nagyobb lányommal is, ő most lesz 2 éves! Akinek van mentő ötletem kérem segítsen!
Az altatas nalunk egy ceremonia volt. Besotetittem a szobat, teljes volt a csend, betettem az agyba melle ultem es halkan enekeltem. Meg volt egy felhuzos zenelo nyuszi az agya racsan. Gyakran fel orat is enekeltem, mire kicsit lenyugodott. Akkor felhuztam neki a nyuszit, kimentem a latoterebol. Ha a nyuszi lejart, csak benyultam, ujra felhuzni ugy, hogy ne lasson.
Nekunk az is segitett, hogy odaadtam neki egy stolamat, mindig azzal aludt el. Ma mar ket eves, de ha faradt vagy szomoru, ma is a stolat babusgatja.
Meg egy: nyilvan te is tisztaba teves utan teszed aludni a picit. De neha elofordult, hogy megis utana kakil. Ha kakis volt a pelus, akkor biztos, hogy nem aludt el.
Valószínű, hogy az a gond, hogy már túl fáradt, mire el bírom altatni!
Hogyan tudnám megtanítani aludni, akár egyedül is, hiszen van egy kicsit zajos 2 évesem :) és vele nem egyszerű altani a kicsit!
Valahogy meg kellene tanítanom, hogyan tudna egyedül elaludni, és akkor nyugodtabban aludna.
Mert most ha el is altatom napközben, gyakran hamar felébred, és ha vissza tudom altatni, akkor még alszik egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!