Kende névről vélemény?
De lehet becézni. Én ismerek Kende nevű gyereket, beceneve Kendus.
Amúgy nincs vele semmi baj, mostanában mondjuk elég népszerű lett. Igaz mindig minden időben voltak népszerűbb nevek, szóval nem ez a lényeg.
Nekem nem tetszik, olyan, mintha kérdés lenne. Kend-e? Nemrég született egy Kende a családomban. Kendus, pontosan.
Nővérem mániája volt, hogy az ő gyerekei nevét ne lehessen becézni. Ezért lett egy Emmája, akit Emmácskának hívnak a családtagok...
Bármilyen nevet lehet becézni. A lányunk Zoé, azt hittem, hogy a Zozón kívül nem igazán létezik becézése.
Aztán apukám egyszer elérzékenyülve megszólította az unokáját: Zoékácska!
Bármilyen névhez hozzá lehet csapni egy kicsinyítő képzőt :)
Hasonló név a Kenéz, nekem az jobban tetszik, bár megindokolni nem tudom, hogy miért.
Becézni bármilyen nevet tudnak, ez ne legyen szempont.
Szerintem egyre gyakoribb ez a név, én legalábbis egyre többször hallom itt-ott (ovi-játszótér).
Becézni meg természetesen MINDENT lehet. Azt mondjuk nem értem, hogy ez miért lenne baj, de ez más lapra tartozik... :)
Én ismerek Kendét és senki nem csúfolja. Értelmes embernek nem szokása. Nem tudsz olyan nevet mondani, amit ne lehetne csúfolni.
Utolsó : te töriből hányas voltál ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!