Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiús anyukák! Fütyit mddig...

Fiús anyukák! Fütyit mddig lehet/szabad hátra húzni fürdésnél?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 00:34
 1/9 anonim válasza:

Szia

Amikor megszületett a kisfiam, az idős háziorvos bácsi azt javasolta, hogy hetente 3-4-szer húzzuk hátra és tisztítsuk. addig nem is volt baj ezzel, amíg a fiam kicsit volt, amikor nagyobb lett, nem nagyon hagyta, ezért néhányszor begyulladt. nagyon rossz volt neki, kamilláztuk és a Baktrobán nevezetű kenőcs segített. ehhez azonban fontos tisztázni az orvossal a fitymaszűkület ügyét. Bár most 7 évesen mondta ismét, hogy húzzuk hátra és egy kis gézzel finoman masszírozzam a makk alatt, mert egy kis pontban picit szűkebb lett...

2010. ápr. 10. 04:39
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Másfél éves koráig semeddig !!!
2010. ápr. 10. 06:42
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Nekünk 2 orvos is azt mondta,hogy minimum 1 éves koráig nem szabad hozzányúlni egyáltalán.Majd utána szépen minden este addig,húzni de csak addig amíg magától engedi.Ez általában néhány minimétert jelent.Erőltetni nem szabad!Ez így állítólag előbb-utóbb szépen hátrahúzható lesz!
2010. ápr. 10. 07:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Sok orvos szerint nem szabad hozzá nyúlni, DE! Nekünk is egy fantasztikus idősebb doktorbácsink van, aki ajánlotta, hogy nagyon gyengéden húzzuk, de ne teljesen, és lötyböljük vízzel. Így csináljuk, és gyönyörűen visszajönne. Férjemnek sem húzogatták, és fel is kellett vágni! A mostani dokikat persze ez nem érdekli. Csak jó szívvel tudom ajánlani,hogy picikét húzogassátok neki, és nem lesz vele semmi probléma.
2010. ápr. 10. 08:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekünk a védőnő, a 62 éves gyerekorvos és a csecsemős is azt mondta, 1 éves koráig ne húzzuk fel, mert nem elvárás már, h. 1 éves korára feljöjjön, de ha sérülése lesz 1 éves kor alatt, az maradandóbb, mint ha később történne ilyen. Azért én is tanácstalan vagyok, mert az idős anyukák meg mindig bíztatnak, h. húzogassam. Fürdésnél picit hátrahúzom kb 2 hónapja, de még csak gombostűfejnyi látszik, szóval nem tudom, van-e értelme. Amúgy most 5 hónapos a kisfiam. Azt mondták, ha nem is jön hátra, már akkor sem vágják fel egyből, hanem szondával végzik a beavatkozást. Így sem tudom, mi a jó. Örülök a kérdésednek.
2010. ápr. 10. 08:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi dokibácsink is kábé 40 éve praktizál. Ő azt mondta, 6 hónapos koráig jussunk el oda, hogy hátra lehessen húzni. Amikor a kisfiam betöltötte a 4 hónapot, párom elkezdte neki hátrahúzni óvatosan a fürdetések alatt. Két hét alatt az egész bőr nagyon szépen hátracsúszott, mindenféle erőltetés, berepedés nélkül. Így azóta is minden fürdetésnél hátrahúzzuk, tisztítjuk. Szerintem ez még mindig jobb, hogy 6 hónaposan így tudjuk neki ápolni, mint hogy várjunk vele egy-két-három évig, aztán tutira felvágják vagy felrántják. B.
2010. ápr. 10. 09:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha újra kezdeném,biztos hogy az első naptól húzkodnám!2 éves a fiam,és egyáltalán nem jön neki hátra a bőr,1 évesen kezdtük húzkodni!
2010. ápr. 10. 12:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hogy őszinte legyek , megegyezhetnének már ebben a kérdésben az orvosok végre.Én sem igazán tudom mi lenne a jó.Bár nekünk azt mondta a doktornőnk hogy fürdésnél csak mozgassuk meg rajta a bőrt a picurinak, Ő meg majd lehúzza neki mikor megyünk hozzá.Bár még csak 3 hónapos, de mikor "odamerek" nézni az orvosnál, nagyon szépen fel jön neki.

Viszont van egy volt munkatársam aki pár nappal előttem szült, ők nem mozgatják a kisfiúnak és már az orvos sem mer hozzá nyúlni mert le is tapadva meg állítólag be van gyulladva neki.Na, ez nem tudom mit takar.De azt biztosan tudom, hogy unokaöcsémnek nagyon bebüdösödött a kukija és fel is kellett rántani, mert a másik doki azt mondta ne piszkálják (1 éves múlt).

Na most már döntsük el mi a jó!?

Bár szerintem ez a köztes megoldás ami nálunk működik jó.Még.Legalábbis az alapján hogy ott is tisztítani kell a gyerkőcöket.

2010. ápr. 10. 13:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Csak icipicit húzogatom minden fürdésnél, épp csak a hegyét. Ezt mondta a doktornénink. Ott szoktam megtisztítani, ameddig feljön. Nem erőltetem egyáltalán. A 2. héttől huzogatom.
2010. ápr. 10. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!