Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiús anyukák. A kisfiúk...

Fiús anyukák. A kisfiúk kukiját felkell húzni a fürdésnél vagy nem?

Figyelt kérdés
Most áltottunl gyermekorvost,az eddigi azt mondta kell,a mostani azt mondta nem szabad. Akkor most mit csináljak? Nem értem az egyik miért mondja kell,a másik meg azt,hogy ne.Melyik a jó?
2010. júl. 29. 15:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

szia,

én is el voltam ezzel, hogy most akkor mit is csináljak... úgy döntöttem 6 hónapos korában, hogy minden este "megkezelgetem". fürdésnél lehúzom, megmossuk, aztán pancsi után lehúzom róla a bőrt és jódos fülpiszkálóval megtakaritgatom. nem bántam meg, hogy igy döntöttem, mert most 20 hónapos a kisfiam és minden rendben a kis szerszámmal :)

Ági

2010. júl. 29. 15:20
 2/12 anonim ***** válasza:

Mekkora a gyerek?

Én rendszeresen másfél éves koruktól húzogatom. Addig nem bántottuk.

2010. júl. 29. 15:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekünk is az első azt mondta, hogy nem kell. A második a 6 hónapos státusz vizsgálatnál, kérdezett rá, hogy miért ilyen letapadt a gyerek kukija, rendesen felhúzom-e fürdetéskor. Én mondtam, hogy azt mondták, hogy nem szabad. Erre ő meg mondta, hogy a mostani rendszer szerint 4 hónapos kórtól kellett volna, jelenleg 4 hónappal később is ott tartunk, hogy egy picivel lehet csak feljebb húzni a bőrt rajta. Nővéremék már okosabbak voltak. Náluk az első fiúnak művi úton húzta fel a sebész a bőrt, a másodiknál már a legelső fürdetésekkor is felhúzták, így nem is tapadt neki le a bőr. Csak ugye én a gyerekorvosnak hittem, és valószínűleg jól rá is fáztunk.
2010. júl. 29. 15:21
 4/12 Septimius válasza:
Érdekes, mert öcsémnem nem huzogattuk, mert fájt neki, így műtét lett belőle. Szóval szerintem inkább az előzőre hallgass, de persze azt is el tudom képzelni, hogy változott a helyzet, és javult neki. Azért biztos nem árt, ha huzigálod neki.
2010. júl. 29. 15:22
 5/12 anonim ***** válasza:

mindenki mást fog mondani!

én személy szerint úgy 4-5 hónapos korától húzogatom, de hátrahúzni nem lehet neki. vagyis lehet, mert a dokinak sikerült, a gyerek meg se nyekkent, tehát nem fájt neki, de én nem merem neki feszíteni, nehogy berepedjen. inkább tornáztatom neki egy kicsit most, minthogy majd 3-4 évesen kelljen neki feltépni.

2010. júl. 29. 15:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk azt mondta a gyerekdoki (nem én találom ki!), hogy nem szabad húzogatni, mert ilyen hormonális-sejtes letapadás van, ami önmagától oldódni fog. De a húzogatással icipici repedésesek lesznek a kukin, amik hegesen gyógyulhatnak vissza. Illetve azért van ez a letapadás, hogy tulképp védje a fütyit a baciktól. Ezt mondta, meg hogy ez a legújabb álláspont, amit ő is támogat.
2010. júl. 29. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Az első gyereknél nem húzogattam, sebész lett. Az öcsinél húzogattuk, nem nagyon, csak éppen amennyire engedett a bőr, 4 hónapos korától. Most 13 hónapos, és már szépen feljön neki, mondta is a doki, hogy itt már biztos nem lesz sebész. Úgyhogy én az óvatos húzogatás párti vagyok.
2010. júl. 29. 15:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan még csak egy babám van, de én is óvatos huzogatás párti vagyok. Nekünk a 4 hónapos oltáson mondta a doki, hogy óvatosan hozzá lehet nyúlni, és meg is mutatta, hogy meddig és hogy szabad. Azóta csinálgatom is neki. Csak addig ameddig engedi, nem erőltetem. Most fél éves, tegnapelőtt látta a védőnő, és mondta, hogy nagyon szép a kis kukac.
2010. júl. 29. 15:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalat, hogy szerintem ez nagyon fiúfüggő dolog.

Én nem szeretem ezt a húzógatós mizériát, így olyan 2-3 hetente vitartunk "vizsgálatot". 2 éves, soha semmi baja nem volt a fütyivel, minden rendben van vele a mai napig.

Öcsém 3 és fél éves, 1 hónapja műtötték meg, mert letapadt a bőr, pedig nála minden fürdésnél húzogatták. Egy éve már saját magának csinálta, és mégis sajnos műtét lett a vége. :((

2010. júl. 29. 15:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Én is huzogatás párti vagyok, 17 hónapos és minden fürcsinél óvatosan húzogatom, az első perctől fogva!
2010. júl. 29. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!