Császármetszés után milyen hordozókendőt válasszak?
A válaszok alapján felmerült bennem pár kérdés:
Mi a különbség a karikás és a sima kendő között?
Hány méter hosszúnak kell lennie a kendőnek?
#4-es válaszolónak: Mi a baj a Nandu kendővel?
A bondolinoról itt egy rövid, de tömör leírás: [link]
Egyáltalán nem úgy kell használni, mint egy kendőt, inkább, mint egy meitai-t, de kendő anyagú és újszülött kortól használható. Lényegesen egyszerűbb a kendőnél.
A kendő hosszán múlik, hogy milyen kötéseket tudsz vele megkötni. A te testalkatodon és a gyerek méretein is sok múlik. A gyerek méreteit itt úgy kell érteni, hogy nem mindegy, hogy 2 hónapos vagy 2 éves, 6 kiló vagy 16. :) A túl hosszú kendő rövid kötésnél kényelmetlen lehet, mert valamit kezdeni kell a kimaradt résszel is, a túl rövid kendővel meg kevesebb kötési módot tudsz használni. Vannak akik emiatt használnak több különböző méretű kendőt aszerint, hogy mit akarnak kötni. Pl. batyuhoz rövidebb batyukendőt. A feleségemnek a háti duplóhoz (Double Hammock) tökéletes a 4,6 méteres, de nekem már éppen rövid. Itt egy jó összefoglaló táblázat, hogy melyik kendőmérettel kb. mit lehet megkötni:
Itt meg egy mérettáblázat:
A Nanduval sincs semmi baj, csak nem olyan minőségű, mint a drágábbak. Vastagabb, keményebb (főleg új korában), de egyszerűen nem olyan jó vele kötni. Persze ezt én is csak akkor tapasztaltam meg, amikor kipróbáltam másikat is.
A karikás kicsit egyszerűbb, gyorsabb megkötni, de féloldalasan terhel és hosszú távon kevésbé kényelmes. Azért hasznos, ha az is van otthon. Én autóból boltba beszaladni használom, a feleségem nem szereti. Ebből nekünk egy meglepően vékony és puha Nandunk van, de a gyári karikáját ki kellett cserélni, mert az katasztrófa volt. Itt is látszik, hogy a Nandunál eléggé változó a minőség.
A Bondolino meg inkább ülni tudástól ajánlott, ilyen kicsi babáknak erősen kompromisszumos megoldás, nem véletlenül nem ajánlják általában a hordozási tanácsadók se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!