Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más babája is utálja a hordozó...

Más babája is utálja a hordozókendőt, vagy csak nálunk nem működik ez?

Figyelt kérdés

2 és fél hónapos a kislányom. Nagyon szeretném hordozni, de ő nagyon nem szeretné, legalábbis úgy tűnik :( kis súllyal született, bár nem koraszülött, és nagyon kis törékeny volt, így nem kezdtem el hordozni rögtön a születése után, olyan két hete próbálkozunk csak. Egy rugalmas hordozókendőnk van. Sajnos nagyon úgy néz ki, hovy utálja :( Felkötöm magamra, és szinte még be se fejeztem, már sír. Ha járkálok vele, max 5 percig tudom késleltetni a sírást, aztán ugyanúgy az a vége. A kendő jól van megkötve, videó alapján tanultam meg lépésről lépésre, nem laza, nem szoros.

A csapból is az folyik, hogy mennyire imádja minden baba a hordozókendőt, létezik, hogy az enyém mégis utálja? :(

2015. szept. 22. 10:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az enyem sem szereti , ugy vettem eszre tul beszoritva erzi magat. 4 hetesen kezdtuk, most 3 honapis es azota sem szerette meg.
2015. szept. 22. 10:57
 2/13 anonim ***** válasza:

Mi kisfiunk se szereti. De hát sztem érthető 9 hónapig alig fért el mostmár végre van helye erre megint összeszorongazják. Én csak azért vettem mert kicsi a korülönbség de pénzkidobás volt. Így a kicsi babakocsiban a 19 hónapos meg sétál.

Amúgy én nagyon sok kisbabán de főleg nagyobban h egyáltalán nem tetszik neki de nincs választása.

2015. szept. 22. 10:59
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Nem csak egyféle kendő/hordozó eszköz létezik és nem csak egyféle megkötési mód. Ráadásul videóról tanulva egyáltalán nem biztos, hogy minden stimmel. Keress egy hordozási tanácsadót a környéken. Valami nem jó abban, amit/ahogy csinálsz. Egy próbát még tegyél, mielőtt feladod.

Az én kisfiam 2 éves és a mai napig imádja ha hurcizzuk. Eleinte ügyetlenek voltunk, akkor ő is sírt, de ő is, mi is belejöttünk. Ezt is tanulni kell, nem megy elsőre.

2015. szept. 22. 11:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Egy barátnőm a 3. gyerekét hordozza, megnézte, azt mondta, jól kötöm meg teljesen. Tényleg olyan, mintha az lenne a baja, hogy nem tud mozogni...
2015. szept. 22. 11:21
 5/13 anonim ***** válasza:
2gyerekem van,egyik sem szerette, próbáltam elől hátul csípőn, de nem szerették, talán még a csípőn hordozás volt amit nagyobb korában már elég jól bírt,de nem sokáig.
2015. szept. 22. 11:39
 6/13 anonim ***** válasza:
én most 8 hónaposan próbáltam és utálja, mondjuk én is :)
2015. szept. 22. 11:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát van ilyen is. Ha el tudsz menni, érdemes elvinni magaddal hordozóházba, és ott több fajtát kipróbálni, és ha azokat sem szereti, akkor majd ha már nagyobb, háti hordozóval próbálkozni, de lehet, hogy a te babád azt sem fogja szeretni. Viszont lehet, hogy a rugalmas zavarja valamiért, és egy karikás szövöttben teljesen jól ellenne. Ha 3-4 hónapos lesz és önállóan tartja a fejét, akkor már egy emeibabyt is ki lehet próbálni, az lehet, hogy jobban tetszene neki.
2015. szept. 22. 11:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Ilyenkor még nekem sem szerette, mert most azt az időszakát éli, hogy kifelé és menni, menni és ő nézelődik. Majd ha ez lecseng nála, akkor megpróbálhatod ismét. Illetve a csípőn hordozást nekem nagyon szerette(persze később), mert úgy tud nézelődni, de hosszú távon nem kényelmes, mert egy oldalon terhel és nagyon fáj a vállad. Valamint a háton hordozást is szeretik, mert szintén tudnak nézelődni. Ha most nem, akkor próbáld 1-2-3 hét múlva, mert folyton változnak.
2015. szept. 22. 13:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyerekemből kettő nem szerette a hordozásnak semmilyen formáját. A harmadik az SSC-ben már elvolt, 8 hónapos korától addig, míg el nem kezdett járni. szinte minden hordozótípust, és változatot kipróbáltunk, mert én is azt hallottam mindenhonnan, hogy ezt imádják a babák. Hát nem mindegyik...
2015. szept. 22. 13:58
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ezek szerint mégsincs minden baba odáig ezért. Úgy tűnik, az enyém sincs. Sajnálom, mert nekem szimpi a hordozás, de ha neki nem kényelmes, nem fogom erőltetni. Megpróbálom még néha, hátha, de eléggé kíváncsi és sajtkukac típus, nem valószínű, hogy meg fog maradni így lekötözve.

Említette valaki, hogy többféle hordozóeszköz is létezik. Igen, csak sajnos itt nincs hordozóklub meg ilyesmi, nem tudok bérelni, hogy próbálgassam. Jól élünk, de azért több tízezreket nem költök olyanra, amit lehet, hogy nem is használunk. Kb. 10 ezer volt emlékeim szerint a rugalmas kendő, ezt még be is nyelem fölösleges kiadásnak, de a karikás kendő stb. már huszonezres tétel. Ha tényleg az a baja a gyerekemnek, hogy nem tud szabadon mozogni (márpedig eléggé úgy tűnik, mert amint kiveszem, és tud hadonászni, minden oké), akkor mindegyik kidobott pénz...

2015. szept. 22. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!