Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más babája is utálja a hordozó...

Más babája is utálja a hordozókendőt, vagy csak nálunk nem működik ez?

Figyelt kérdés

2 és fél hónapos a kislányom. Nagyon szeretném hordozni, de ő nagyon nem szeretné, legalábbis úgy tűnik :( kis súllyal született, bár nem koraszülött, és nagyon kis törékeny volt, így nem kezdtem el hordozni rögtön a születése után, olyan két hete próbálkozunk csak. Egy rugalmas hordozókendőnk van. Sajnos nagyon úgy néz ki, hovy utálja :( Felkötöm magamra, és szinte még be se fejeztem, már sír. Ha járkálok vele, max 5 percig tudom késleltetni a sírást, aztán ugyanúgy az a vége. A kendő jól van megkötve, videó alapján tanultam meg lépésről lépésre, nem laza, nem szoros.

A csapból is az folyik, hogy mennyire imádja minden baba a hordozókendőt, létezik, hogy az enyém mégis utálja? :(

2015. szept. 22. 10:52
1 2
 11/13 anonim válasza:
Mielőtt lemondasz a hordozásról, érdemes lenne megnézetned a babád, hogy esetleg nem feszes-e a háta. Én 2 hetes kora óta hordozom, 5 hónapos koráig semmi baja nem volt, aztán elkezdett feszengeni, mint aki beszorítva érzi magát.6,5 hónaposan elmentünk gyógytornászhoz egyéb ok miatt (még mindig repülőzött), ő mondta (és hordozós csoportokban is sokszor olvastam), hogy a feszes hát miatt feszeng, az ő lányánál is ez volt a probléma. Tudom, hogy ez nem szakvélemény... csak ötletadás akart lenni :)
2015. szept. 22. 15:58
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet, őt megnézték ebből a szempontból nagyon, mert farfekvéses volt, ezért ugye valamilyen szinten kényszertartásban volt méhen belül. Emiatt már a születésekor, majd még 2 alkalommal megnézték az izomtónusát, tökéletesnek találták, úgyhogy ez elviekben nem lehet akadály.
2015. szept. 22. 19:01
 13/13 anonim válasza:

Muszáj kampányolnom, mert nekem kvázi életmentő a kendő :) Két ötletem is van :) egyrészt, ha nem akarsz költeni, akkor lehet bérelni is, nem kell hordozós klub közelében élned, a Hordozóház kipostázza a bérleményt, majd amikor lejárt, te vissza. Nyilván ennek is van költsége, meg letét meg stb, de szerintem érdemes élni vele, hátha valamelyik bejön.

[link]

Érdemes lenne azt is megnézni, hogy a környéketeken lakik-e hordozási tanácsadó, mert ő tud olyan apró praktikákkal segiteni, amit videóból nem lehet ellesni. És ha vele sem megy, akkor tényleg pihentetni a dolgot, de nem lemondani :) lehet, hogy amikor már nagyobb lesz és tud ülni, egy mei tai vagy félcsatos bejön neki.

Meg még egy :) karikást, jó minőséget, nem csak huszonikszért kapni. Nekem egy Colimaconom van, újonnan volt 15000, szóval használtan valamivel olcsóbb. És a használt jobb is, mert már puha, könnyű vele dolgozni. Pl a Nandu nem világrengető márka, sokan nem szeretik, de nagyon olcsó, szerintem már 5000-ért is kapni, arra mindenképpen jó, hogy tanulj. És a bónusz érv :) a szövött kendők viszonylag értékállóak, a rugalmassal ellentétben, mert az megnyúlik idővel, mig a szövött tartja magát.

Na ennyit a téritésből.... :D

2015. szept. 23. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!