Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért az anyukák végzik...

Miért az anyukák végzik otthon a házimunkát, ha gyereket nevelnek? Miért nem közös feladat a férjükkel?

Figyelt kérdés

Nem értek valamit, légyszi világosítsatok fel.:)

Itt sok nőtől olvasom, hogy fáradt, mert gyerek+házimunka is van otthon. Nem úgy van, hogy a munkahelyünk/állam azért fizet minket, hogy napközben neveljük és gondozzuk gyerekünket? Ez most a mi "munkahelyünk", míg a férjünké az, amit gyerek előtt is csinált. Persze délután/este a gyerekgondozás is közös.

A háztartás továbbra is közös feladat lenne, nem? Vagy úgy érzik ezek az anyukák, hogy mivel otthon vannak, ezért ez is az ő kötelességük? Vagy ők előtte is egyedül látták el?

2016. máj. 5. 12:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

A régen alatt azt értem, amikor a nők még otthon dolgoztak. Akkor még általában voltak állatok, saját termesztéssel zöldségek, gyümölcsök.

Na akkor nekik ez volt a munkájuk. Szerintem az, aki otthon van, annak az alapvető háztartás a munkája (és a gyereknevelés, ha van).

Volt egy időszak, amikor itthonról dolgoztam. Home office-ban voltam. 5 perc alatt szétválogattam a ruhákat és beraktam mosni egy adagot. Amíg ment a gép, addig dolgoztam, aztán tartottam 10 perc pihit, míg kiteregetek és berakom a következőt, stb.

Na meg itthon máshogy osztja be az időt az ember. Ha valaki otthonról dolgozik, akkor erősen kétlem, hogy 8 órát konstans gép előtt ül, mintha az irodában lenne.

Szerintem ez gyerekkel sem más.

Mondom, előfordul, hogy pörgősebb nap van, el kell mennünk itthonról, valami egyéb intéznivaló van, vagy nyűgös a gyerek és aznap nem lehet mellette semmit se csinálni.

De azért szerintem nem egy hatalmas feladat, hogy el legyen mosogatva, legyen főtt kaja és legalább rend legyen, ha már ugye kitakarítva nincs is. (Én se takarítok minden nap.)

2016. máj. 5. 14:34
 22/27 anonim ***** válasza:
65%

Én meg azt nem értem,hogy mi az,hogy "segít" a párom a gyerek és a háztartás ellátásában????

Ha egyedül lenne,neki kéne az egészet ellátni háztartással,gyerekneveléssel együtt. Ebbe a pár másik tagjának nem besegítenie kéne,hanem kötelességének kellene éreznie azt,hogy kiveszi belőle a részét.

2016. máj. 5. 14:54
 23/27 anonim ***** válasza:
51%

18-nak igaza van!

Én 110 négyzetméter tartok rendben, amihez most májusban hozzáépítünk! Nekem nem okoz gondot. Egyrészt van mosógép, mosogatógép, robotporszívó. Másrészt minden nap megcsinálok valamit és nálunk divat mindent a helyére rakni (a férjem is a helyére teszi a dolgokat, sőőőőt még a 20 hónaposom is). 18 hetes terhesen nem ülök fel a fűnyírótraktorra, hogy 1900 négyzetméteren lenyírjam a füvet, ezt ő csinálja, de pl a virágokat csak én rendezem (nem engedem másnak), a veteményes meg mikor ki. Nálunk a gyerek elvan, amíg a dolgomat csinálom. Délelőtt takarítok főzök, ilyenkor énekelek, beszélgetek vele, de játszik magában is délután, amíg alszik, ha kedvem van kimegyek és kertészkedek 1 órát (mert ha folyamatosan csinálva van, abba sem kell beleszakadni), délután teljesen szabad vagyok, aztán ha az apja hazajön eljutok fodrászhoz kozmetikushoz, de szeretünk együtt csavarogni is. Heti egyszer tuti megcsinálom, hogy nem főzök délelőtt meg ilyenek hanem beülünk az autóba és bemegyünk a városba csavarogni, beülünk valahova (20 hónapos, de ahogy meglátja a Sopron táblát, már mondja, hogy menjünk a "dzsustóba" (El Gusto)) vásárolgatunk. Hétfő délután dalolóra megyünk, szerdán ebéd előtt egy fél óra babaúszás.....Én rohadt szabadnak érzem magam és úgy tűnik Ő is :). Ja és reggel fél8-nál előbb nem kelek fel :)

2016. máj. 5. 15:01
 24/27 anonim ***** válasza:
52%
Amíg rotyog az ebéd délelőtt, vígan fel tudok porszívózni, le tudom törölgetni a port, tudok mosást berakni, majd teregetni, miközben a gyerekem ezekben élvezettel vesz részt. De továbbmegyek, én függönyt mosni, ablakot pucolni és vasalni is tudok a gyerekem mellett, hiszen ettől neki még nem kell csendben a sarokban ülnie, a legtöbb teendőbe játékosan bevonom. Amíg itthon vagyok a gyerekkel és ezeket napközben kényelmesen meg tudom oldani, majd az estét együtt töltjük az apukájával, addig nekünk ez megfelel.
2016. máj. 5. 15:10
 25/27 anonim ***** válasza:
78%

"mert tudod én meg rengeteg házasságot láttam azon szétmenni, hogy a nő kizsigerelte és teljesen leszívta a férfit, és házi robotot csinált belőle."

Tényleg, mennyivel jobb már, ha a nő a házi robot, ugye?

Én meg emiatt láttam rengeteg házasságot tönkremenni, hogy csak az anyuka viszi a háztartást és a gyerekeket, apu pedig a tévé előtt üldögél a "megérdemelt" söröcskéjével és vakargatja a tökét.

A férjem és köztem nincs akkora szakadék, mint köztetek. Azonos a végzettségünk és a fizetésünk is közel hasonló. Nem azért tanultam hogy házicseléd legyek és mindketten azt valljuk, hogy a háztartás közös meló, hisz közösen is koszolunk. Nincs feszültség, se kupi, csak elégedettség.

2016. máj. 5. 17:17
 26/27 anonim ***** válasza:
44%

25: de éppen erről van szó hogy én nem vagyok házi robot. csinálom a kertet mert szeretem csinálni. Nevelem a gyermeket mert az most a főállásom. És elvégzem a házimunkát, mert nem szeretnék takarítóra költeni, és mert tehermentesítem erről a férjemet.

és nincs olyan hogy ennek van igaza meg annak van igaza ebben a kérdésben. Családon belüli szerepek, értékrendek vannak, amiket befolyásol ki milyen munkát végez, kinek mennyi ideje jut a háztartási munkákra, kinek milyen habitusú gyermekei vannak. el kellene fogadni ha más nem úgy gondolkodik erről mint Te.

Én nem érzem robotnak amit a vállamon viszek most, a férjem pedig ezerszer elmondta hogy szóljak ha szeretnék baby szittert, takarítót vagy kertészt. Azért dolgozik keményen, hogy erre is fussa. ha negyed ennyit keresne, negyed ennyi stressz mellett, akkor többet segítene. Más lenne akkor az értékrend. Épp erről beszéltem fent.

2016. máj. 5. 18:23
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
.
2016. máj. 6. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!