Akik tanácsadótól tanultak batyut kötni hordozókendővel: hogyan csináljátok? Melyik módszerrel lesz biztosabban szép feszes a kötés és megfelelő a lábtartás?
1. https://www.youtube.com/watch?v=pyEXcX9XjjU
2. https://www.youtube.com/watch?v=oVNJMRWW_1k
Nem akarlak kiábrándítani, de én úgy tapasztaltam, hogy a batyuzás sikeressége nagyban múlik sajnos a babán is. Én hívtam tanácsadót, tőle tanultam kötni, viszont nem batyuztam sokáig, csak amíg nagyon muszáj volt (amíg nem ült a lányom magától), és csak akkor, amikor valamiért nagyon kellett, mert egy rémálom volt. Meg tudom kötni szépre, feszesre stb. a próbababával én is. De amikor ott van egy ordító, feszítő, rugdosódó 5-6-7 hónapos a hátadon, az a batyu a büdös életben nem fog normálisra sikerülni, maximum elfogadhatóra. Fektetve csomagoltam, bazi szorosra, úgy vettem hátra, de annyira tiltakozott, hogy egyszerűen nem tudtam olyan szorosan fogni, hogy ne barmolja szét az egészet, örültem, ha a térdhajlatában maradt az anyag. Minden batyukötés legalább 20 perc kőkemény verekedés, izzadás, üvöltés, kézleszakadás volt, mire elindultunk, mindketten le voltunk strapálva. A tanácsadó biztatott, hogy majd megszokja, nem szokta meg, hetek alatt sem. Én meg úgy voltam vele, hogy nem akarom, hogy a hordozás kínzás legyen neki, úgy semmi értelme, inkább cipelem elöl, amíg nem tud ülni, hogy mei tait használhassunk. Szerencsém volt, mert 7,5 hónaposan megtanult ülni, kb pont akkor, amikor elegem lett az egészből. Mei tai-jal meg fél perc alatt a hátamon van, és mehetünk, nincs sírás, élvezi.
De hogy szakszerű választ adjak a kérdésedre, elvileg a fekve csomagolás a legprecízebb.
Köszönöm a választ!
Én sajnos nem tudok elmenni tanácsadóhoz, és olyan helyen élünk, hogy a közelünkben sincs senki, aki házhoz jönne. MIndent elolvastam a témában magyarul és angolul, követem az ide vonatkozó fórumokat, és a videók közül is csak azt nézem meg, amit tanácsadók készítettek. Nagyon precízen, jól akarom csinálni a babám érdekében. De ugyanazt tapasztalom, mint te, ha a baba feszíti magát, nem megy jól. AZ én kisfiam utálja, amikor próbálom szorosan csomagolni, nem is hagyja, feszíti a lábait, nem vagyok elég erős, hogy ennek ellenében meg tudjam tartani körülötte feszesen a kendőt. Rossz csomagolásból meg el lehet képzelni, mi lesz a végén.... nagyon sajnálom, mert nagyon szeretném hordozni, de elöl nem szabad egészségügyi problémák miatt, meg amúgy is hosszú távon a háti hordozásnak lenne értelme.....
A két videót egyébként a sávonkénti meghúzás különböző módszere miatt tettem fel, az első is csomagolással kezd, csak arról külön videó van....:)
Mennyi idős a babád? Ül már? Egy mindenhol állítható, kendős mei tai szerintem nektek is megoldás lenne.
(1-es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!