Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lett babátok igazán...

Mikor lett babátok igazán fontos tényező az életetekben? Mikor lettetek főleg anyák?

Figyelt kérdés

7 hetes a gyerekünk. Átalussza az éjjeleket kezdettől, jól eszik a tápszerből, napközben elnézelődik a pihiszékben vagy az ágyában, a napirendünk megfelel neki kezdettől.

A férjem itthonról dolgozik. Igazából egész nap olyan, mintha ketten lennénk itthon, vagy mennénk el. A gyerek végigalussza a napot majdnem, etetés+pelus gyorsan megvan, a programokat (tárlat, séta, kávézó vagy étterem) végigalussza babakocsiban vagy hordozóban.

Nem érzem azt, hogy változott volna az életünk. Mármint, nagyon szeretjük őt, és az ő szintjén már tudunk vele valahogy "játszani", de ugyanúgy élünk, mint előtte.(én is itthonról dolgoztam a szülés előtt, ugyanennyit jártunk el). A barátaink ugyanazok az emberek, nyilván a férjem miatt könnyen el tudok szabadulni pl. fodrászhoz is vagy szemöldököt szedetni.

Veletek mikor volt az, hogy a baba igazán tényező lett az életetekben és igazán ő határozta meg a napokat, és lemondásokkal járt?

2016. ápr. 26. 08:49
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
65%
A kérdésedre azért nehéz válaszolni, mert normális esetben a baba az első perctől fontos tényező, ő határozza meg a szülők napjait, és lemondásokkal is jár. De olyan is van, aki erre a szintre soha nem jut el, és úgy éli az elkövetkező 18-20 évét, mintha nem is lenne gyereke.
2016. ápr. 26. 14:12
 32/36 A kérdező kommentje:

köszi azoknak, akik értették. mi szeretjük ezeket a programokat, ő pedig ott is alszik, ahogy séta közben. a sajnálat részre most nem mondanék semmit. azt írtam, hogy "főleg anyák", nem azt, hogy anyák.:)

ő úgy tűnik, hogy véletlenül éppen nekünk tökéletes baba és az igények szerencsésen találkoznak.

2016. ápr. 26. 14:26
 33/36 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem kell lehurrogni az 1-es válaszolót, három gyerekkel nem lehet könnyű. Gondolom, ő csak arra gondolt, hogy ennél nagyobb problémák is vannak,amiket bizony meg kell oldani, nincs mese. Persze gyermek témáról beszélek. De melletted álljon, kedves kérdező, hogy ha valami nem tetszik, nem szólok bele. Egyszerűen tovább görgök, még ha bosszantó is a kérdés. De a kérdésre válaszolva, szerintem persze kezdettől fogva egy kis csoda egy baba, de én pl, igazán akkor kezdtem magam anyának érezni, amikor már ő is kommunikált velem. Amikor már működött az adok kapok, nem csak az adok változat.
2016. ápr. 27. 20:29
 34/36 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy megfogant szép fokozatosan ő lett a legfontosabb tényező, születésekor pedig kicsúcsosodott. Maga az átalakulás egy hosszabb folyamat szerintem. Nekem a pozitív teszttől a mai napig is tart, mert egymást tanítjuk. Rengeteg dolgon átmentünk az elmúlt 3.5 évben és ennél több vár ránk. 2 hét múlva születik az öccse, egy újabb változás!

Az én életem és én magam is gyökeresen megváltoztam az elmúlt években, a szokásaim is és az emberek is körülöttem (nem mindenki nyilván). Olyan programokat szervezünk, ami mindannyiunk igényét kielégíti.

Az anyává válás szerintem egy folyamat, nem egy ponton történik meg. A babád 7 hetes, pici még. Sok-sok minden vár rátok ezen az úton, ami csak a tiétek, mindenkié más:-) a tietekre figyeljetek és kísérjen öröm benneteket rajta!

2016. ápr. 27. 21:13
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Én se éreztem nagy változást az elején, nyugodt baba volt, és el tudtam járni ide-oda majdnem teljes nyugalommal. Hát azóta sokat változott a helyzet.. kb másfél éves kora óta hogy igazi örökmozgó akaratos kisfiú és most érzem igazán az anyaszerepet. Nagyon igényli a figyelmet, hogy ölelgessem, beszéljek hozzá, játsszunk. Emellett vigyázni kell rá, hogy pl. ne rohanjon ki az útra. Na meg a dackorszak szépségéi: nem akar enni, nem akar peluscserét, nem akar beülni a babakocsiba, stb. :)
2016. ápr. 29. 08:30
 36/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, azóta mi a helyzet??:-)
2020. jún. 14. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!