Mikor lett babátok igazán fontos tényező az életetekben? Mikor lettetek főleg anyák?
7 hetes a gyerekünk. Átalussza az éjjeleket kezdettől, jól eszik a tápszerből, napközben elnézelődik a pihiszékben vagy az ágyában, a napirendünk megfelel neki kezdettől.
A férjem itthonról dolgozik. Igazából egész nap olyan, mintha ketten lennénk itthon, vagy mennénk el. A gyerek végigalussza a napot majdnem, etetés+pelus gyorsan megvan, a programokat (tárlat, séta, kávézó vagy étterem) végigalussza babakocsiban vagy hordozóban.
Nem érzem azt, hogy változott volna az életünk. Mármint, nagyon szeretjük őt, és az ő szintjén már tudunk vele valahogy "játszani", de ugyanúgy élünk, mint előtte.(én is itthonról dolgoztam a szülés előtt, ugyanennyit jártunk el). A barátaink ugyanazok az emberek, nyilván a férjem miatt könnyen el tudok szabadulni pl. fodrászhoz is vagy szemöldököt szedetni.
Veletek mikor volt az, hogy a baba igazán tényező lett az életetekben és igazán ő határozta meg a napokat, és lemondásokkal járt?
Ez olyan fura kérdés. Mi az hogy mikor lett a gyerek fontos tényező az életünkben? Mikor lettünk anyák? Hát akkor, amikor megszületett a gyerek.
Születése pillanatától megváltozik az ember élete, a baba az első, egész nap szopizik/alszik/ringatni/pelusozni kell. AZ ember hozzá igazítja a napirendjét és mindent. Később ez persze lazul, de akkor is ő a meghatározó az ember életében.
A hasfájósság és a vízhiány problémája tényleg ugyanaz?
Menj inkább fodrászhoz:) Nagy problémáid vannak, tényleg.
Én úgy értelmezem a kérdést, hogy mikortól lett nehezebb a gyerekkel, vagy mikortól lett több feladat.
Nekünk ugyan nem aludt ilyan jól a lányunk, de az első év viszonylag könnyű volt (az első pár hetet leszámítva). 1 éves kora körül átállt 1 napközbeni alvásra, akkor már több program kellett kifejezetten neki és a mászás/járás miatt is többet kellett utána rohangálni. Utána az hozott nagy változást, amikor visszamentem dolgozni, mert azóta nagyon kevés a szabadidőnk.
Ha ugy értelmezem a kérdést, hogy mikortól nehezebb akkor nekem jelenleg a 2 hetessel nehezebb mint a 3 eves naggyal, ha ugy értelmezem, hogy mikor lettem anya akkor az elso puszinal mikor megmutatták a szüléskor..
Szerintem ezt is mindenki másként éli meg, illetve gyerektől is fugg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!