Bár akad fenn a rostán nem egy üveges bébiétel mégis megbízhatóbbnak tűnik, mint az ellenőrizhetetlen bolti illetve piaci zöldség,gyümölcs.Véleményekre lennék kiváncsi pro és kontra,ki mit lát jobbnak...
Én nem tudom, hogy mi a jobb, csak azt tudom megosztani veled, amit a gyerekorvosunk mondott. Ő alapjáraton a saját készítésű étel híve, de azt mondta, hogy ha gyakorlatlan vagyok a főzésben, akkor úgy 1 éves korig inkább többségében üvegeset adjak, mert azokból tuti nincs "kifőzve/forralva", ami értékes a zöldségben (vitaminok, ásványi anyagok). De csak ezzel indokolta, amúgy Ő a saját főzésűt javasolta. Én ezt követtem, mert marha béna vagyok a konyhában, egy teát képes vagyok elrontani. 1 éves korig úgy 80%-ban üveges ételt adtam, azóta viszont a manóm azt eszi, amit mi, többnyire, ezért drasztikusan lecsökkent az üveges bébiétel fogyasztás nálunk.
2010. ápr. 7. 14:17
2/12 anonim válasza:
Hat az igazsag az, hogy ha nem te termeszted a zoltseget, gyumolcsot ki tudja honnan van mivel permeteztek. Nekem anyukam szokott sajat kertunkbol almat, repat stb. adni igy en azt adok a babamnak. Ha ez elfogy es anyu nem latogat meg egy ideig vagy mi nem megyunk akkor uvegeset szoktam neki adni. Szerintem a Kecskemeti vagy a Hipp megbizhato mert velemenyem szerint vizsgaljak oket. De ki tudja??? en is kivancsi vagyok a velemenyekre.
2010. ápr. 7. 14:35
3/12 anonim válasza:
Nálunk nem volt kérdés, mert a lányunk nem eszi meg az üveges bébiételeket. Konkréten 1 van, amit megeszik, ha netán úgy alakul, h vmi miatt nem tudok főzni.
De én amúgy is azt szerettem volna, ha azt eszi, amit főzök...Ősszel fagyasztottam le gyümölcsöket - barackot, körtét, így nem a boltit vettük, mikor nem volt friss hazai.
Amúgy bébiételből csak olyat vettünk, amiben nem volt hozzáadott cukor - de nálunk csak az Univer vált be, gyümölcsfélékből még néha a Nestlé. Kecskeméti semmiképp, mert szinte mindent cukroznak.
2010. ápr. 7. 14:53
4/12 anonim válasza:
Én ha tehetem főzök a babámnak.Igyekszem,a saját kertin kívül biot beszerezni,vagy fagyasztottat.Bébiételt átlagban hetente 1-szer,esetleg 2-szer kap, ha valamiért nem érek rá főzni.Én is Kecskemétit és Hippet veszek,néha Nestlét.
2010. ápr. 7. 14:53
5/12 anonim válasza:
Saját készítésűt kap nagyrészt, bébiételt akkor, ha megyünk valahová, vagy épp nincs időm/kedvem főzni. Azt szoktam üvegesben megvenni, aminek épp nincsen szezonja, a többit frissen veszem a piacon és én főzöm meg. Lehet, hogy permetezték, de nekem szimpatikusabb a friss étel, amit én készítettem, mint az, ami két évig áll a polcokon, még akkor is, ha tartósítószer mentes. Ja, és az otthoni jóval olcsóbb is, ez is fontos szempont nekem.
2010. ápr. 7. 16:58
6/12 anonim válasza:
Szia!
Én egyelőre üvegeset adok, mert csak egy fél üveggel eszik meg a babám, annyiért meg nem érdemes naponta pepecselni.Majd ha többet eszik, akkor főzök.Kecskemétit szoktam venni, mert abban megbízok.Igaz, hogy van benne cukor, de annyi kell.
/Z/
2010. ápr. 7. 18:33
7/12 anonim válasza:
Én adok ezt is, azt is. Szerencsére a babám jó evő, így megeszi azt is, amit én kotyvasztok:) Szeretem a kecskeméti ételeit, de csak azokat veszem, amiben nincs cukor, azért olyan is van jó pár:) Általában gyümölcsöt adok üvegeset, de most, hogy már lassan 9 hónapos lesz a fiam, muszáj darabosat is ennie, így univerrel próbálkozunk, aztán jön a villával törés:)
2010. ápr. 11. 21:49
8/12 anonim válasza:
Szia! Én a házikészítésű bébiétel híve vagyok. Persze ez nem azt jelenti, hogy üvegeset nem kapott volna fiam. Mindig volt itthon 1-2 olyan esetekre ha valami miatt nem jutott idő főzésre, vagy mentünk valahova. Na meg ami nem idénygyümi volt azt is megvettem, mert úgy mégis olcsóbb volt. :) A márkákra már nem nagyon emlékszem de tudom volt ami rettenetes ízű volt, másikak meg egész tűrhetőek. :)
2010. ápr. 11. 22:55
9/12 anonim válasza:
Én is s.k.étel híve vagyok, viszont, mint jelen esetben is, fogzik, és nem hajlandó mást enni, csak üvegeset, ez pedig néha 1 hónapig is eltart.
Itthon vagyok, szeretek főzni, miért ne tegyem? Mondjuk el kell mondani, h baromi kényelmes elővenni a kaját a fiókból, melegíteni, és odaadni neki.
:D
(a mi dokink is bébiétel párti)
2010. ápr. 11. 22:59
10/12 anonim válasza:
Főleg főzőcskézek, bár amit lehet,héjában sütök, vagy nyersen turmixolok- pont azért, hogy ne főzzem ki belőle a vitamint. Próbálok bio zöldséget-gyümit venni. Engem megnyugtat, hogy tudom, mi van benne, és általában nem töltök el többet fél óránál az egész napi menüjével. Persze nekünk is van itthon üveges is vésztartaléknak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!