Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj hogy 8 és fél hónaposan...

Baj hogy 8 és fél hónaposan még semmit sem tud csinálni?

Figyelt kérdés

Nem tud hátról hasra fordulni csak hasról hátra. De nem is érdekli a másik...ha a hátán van és kell neki valami akkor oldalrafordul simán de a kezét maga alatt hagyja és visszarúgja magát ha megszerezte azt amit akart. Ha nem sikerül neki feladja és sír.

Felüléssel próbálkozolik de nem nyomja magát hanem a hasizmával húzza és a nyakát nyomja előre.

Állás egyáltalán semmi.

Mászás nincs még csak most tanulja az előre kúszást ami álltalában úgy néz ki, hogy a kezével húzza előre magát a lábát meg húzza magaután, kicsit mintha tolná a lábujjaival magát.

2016. ápr. 20. 17:53
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Hát ezt nem fogjátok elhinni!!

SIKERÜLT :):):) ma hivatalosan teljesen egyedül a hasára fordult!!!

Megkönnyebvülés!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!!

Megkésve de beértünk.

akkor minden rendben van

2016. ápr. 20. 22:26
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
Gratula neki, de én így is megmutatnám szakembernek, mert másfél hónap kesessel csinálta meg, és ez utalhat problémára, ami később is megmutatkozhat. De a.te döntésed. Én egészségügyi kérdésekben nem ismerek pardont, megyek mint a gőzgép ha a családtagjaim vagy saját állapotomban gyanúsat észlelek. Ha a szüleim is ilyenek lettek volna, akkor a bátyám ma valószínűleg teljes életet élhetne. Semmibe nem kerülne egy szakember véleményét kikérni.
2016. ápr. 21. 06:52
 23/27 anonim ***** válasza:

enyém 6 hónaposan tanult meg hátról hasra fordulni, 8 hónapos elmúlt, mikor mászni kezdett. és már túlt a 10 hónapon, amikor végre rájött, hogy kell hasról hátra fordulni. egészen addig négykézlábra állt és eldőlt :o :D

a felülés nem hasizomból meg, hanem négykézlábról teszi le oldalra a popót.

védőnővel, gyerekorvossal beszélnék, elvinném gyógytornászhoz... de egyáltalán nem bizto, hogy van bmi baj.

2016. ápr. 21. 09:04
 24/27 anonim ***** válasza:
54%
Tudom, már sokan válaszoltak és sokan azt írták, hogy minden rendben, mert kúszik. Az én fiam is így kúszott, addig amíg egy gyógypedagógus ismerős azt mondta, hogy ez nem kúszás. A lábát nem húznia kell maga után, hanem azzal tolnia magát előre, váltott lábbal térdét behajlítva. Nem nagy gond volt a fiamnál, csak egy kis izomfeszesség, ami miatt az egyik lábát nem használta kúszásnál. Mire eljutottunk egy Dévényeshez, addigra magától korrigálta, azaz elkezdte használni mindkét lábát, de nem lépett túl a kúszáson a mászás fázisig. A Dévényes alkalom után két nappal meg elkezdett mászni. Szóval, ha gondolod és van a közeletekben, mutasd meg egy szakembernek. Nem hinném, hogy nagy gond lenne, de egy kis izomfeszesség okozhat ilyen problémákat mozgásfejlődésben.
2016. ápr. 21. 12:20
 25/27 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, azokra semmi esetre ne hallgassál, akik pocsék helyesírással arra biztatnak, hogy nehogy elvidd orvoshoz. Felelőtlenség!! Ilyenek adnak tanácsot...

Az ekkora babák 90%-a előrébb tart, mint a te gyereked, nem tudom miért nem vitted még sehova. Én mindkét gyerekemet vittem dévényeshez 3 hós koruktól.

2016. ápr. 21. 16:40
 26/27 anonim ***** válasza:
22%

"Én mindkét gyerekemet vittem dévényeshez 3 hós koruktól."

És foglaltad a helyet azoktól, akiknek tényleg kellett volna.

NEM, nem tart előrébb a babák 90 %-a, csak a "játszótéri bibibí anyák" statisztikája alapján.

[link] - alul ott a táblázat a nagymozgások átlagos fejlődéséről. A korai fejlesztőkben is ez alapján mérik az orvosok a lemaradást.

2016. ápr. 21. 16:46
 27/27 anonim ***** válasza:

"Semmibe nem kerülne egy szakember véleményét kikérni."

Ez sajnos nem feltétlen vagy így, mert ha anyuka / apuka nyomul, hogy nekik szakember kell (vagy szimplán csak túl sokszor kérdeznek rá, hogy nem kellene-e már a babának ezt vagy azt csinálni, akkor csak azért, hogy nyugodjon már meg végre a szülő, felírják a gyógytornászt is, akár Dévényest is. Manapság amúgy is divat a szakemberekhez szállítgatni a gyerkőcöt, akik majd jól legombolják a szülőket anyagilag.

Ismeretségi körben is vannak, akik kitalálták, hogy az ő gyerekük autista, vagy éppen hiperaktív stb stb, erre beutalták őket ide-oda, ahol már rájuk is sütötték, hogy hát igen, tényleg ez vagy az, és bár anyukák már bánják, már nincs mese, most már kötelezőszerűen hordaniuk kell fejlesztésre, közben a gyereknek láthatóan semmi baja és utálja is az egész hercehurcát.

De ha nem vigyázol, rásütik , hogy baja van, és akkor lesz is, mert egészséges gyerekkel nem kell úgy bánni, mintha sérült / viselkedészavaros..stb stb lenne!

2016. ápr. 24. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!