Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj hogy 8 és fél hónaposan...

Baj hogy 8 és fél hónaposan még semmit sem tud csinálni?

Figyelt kérdés

Nem tud hátról hasra fordulni csak hasról hátra. De nem is érdekli a másik...ha a hátán van és kell neki valami akkor oldalrafordul simán de a kezét maga alatt hagyja és visszarúgja magát ha megszerezte azt amit akart. Ha nem sikerül neki feladja és sír.

Felüléssel próbálkozolik de nem nyomja magát hanem a hasizmával húzza és a nyakát nyomja előre.

Állás egyáltalán semmi.

Mászás nincs még csak most tanulja az előre kúszást ami álltalában úgy néz ki, hogy a kezével húzza előre magát a lábát meg húzza magaután, kicsit mintha tolná a lábujjaival magát.

2016. ápr. 20. 17:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
49%
Ja, hogy akkor mégis forog, meg kúszik is? Akkor mi a gondod, kedves kérdező? Az állással bőven ráér még, az üléssel szintén.
2016. ápr. 20. 18:18
 12/27 A kérdező kommentje:
Keddre van időpontunk az orvoshoz, majd akkor rákérdezek
2016. ápr. 20. 18:20
 13/27 A kérdező kommentje:

Az hogy a hátáról a hasára egyszer sem fordult még át.

Forog fekve kúszva...

Meg az állást hittem hogy kellene már

2016. ápr. 20. 18:26
 14/27 anonim ***** válasza:

Hátról hasra át kell fordulnia már ebben a korban. Lehet izomzattal van gond! De a forgást végképp nem értem!

Állnia nem kell, az enyém 10 hós és a gyógytornász rendben találja még, hogy nem áll.

2016. ápr. 20. 18:41
 15/27 anonim ***** válasza:
Az a forgás, hogy hátról hasra is fordul és hasról is hátra.
2016. ápr. 20. 18:49
 16/27 A kérdező kommentje:

Jajj igen rosszul fogalmaztam.

Nem forog hanem körbefordul kúszva...lehet érteni?

Megyünk dokihoz

2016. ápr. 20. 18:56
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Nyugi. Tesómnál forgás totál kimaradt, él, okos, jól mozog. Lehet csak lustább baba, felnőttben is van lustább. Majd behozza, ne aggódj!
2016. ápr. 20. 19:09
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretjük, ha kimarad az a sok téri, tapintásos, látási tapasztalat, amit a guruló, kúszó kisbaba megszerezhet. Még ha semmi komoly oka nincs a lassabb mozgásfejlődésnek,ezek az ingerek akkor is hiányoznak az idegrendszernek.

Persze, van gyerek, aki "semmit nem csinált" csak 8 hónaposan járni kezdett, és mégis egyetemi professzor lett belőle, de a problémás gyerekek között tényleg több az ún. eltérő mozgásfejlődésű csemete.

Keressetek szakembert!!!

2016. ápr. 20. 19:51
 19/27 anonim ***** válasza:
Mászással, állással még ráér, a kúszást jó hogy csinálja, de én úgy tudom hogy a lábával is segítenie kellene és a forgást viszont jó lenne ha már csinálta volna hátról hasra is. Itt mindenki azt írja, amit hallott, neki mondtak, de tényleg az lesz a legjobb ha látja szakember, mert akkor még időben tudnak segíteni, ha esetleg vmi gond lenne.
2016. ápr. 20. 21:24
 20/27 A kérdező kommentje:

Pont most próbálkozott hasra fordulni...megfigyeltem.

A lábai már térdel lefelé vannak csak a felső testét nem tudja a hasára fordítani mivel a keze maga alatt marad.

2016. ápr. 20. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!