Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segitség! Most mit csináljak?...

Segitség! Most mit csináljak? Bövebben lent.

Figyelt kérdés

Kisfiam 8,5 hos nem eszi meg a bébikaját csak azt amit mi fözünk magunknak.A védönö szerint nem lehet neki adni a doki szerint viszont oké.Megfözzük a kaját és még füszer nélkül kiszedjük neki aztán magunknak befüszerezzük.

A másik dolog hogy nem kell neki a táp(már 4 fajtát probáltunk neki de egy sem kell)az orvos szerint adjunk neki tejet de a védönö ezt is leszavazta.Most akkor mit csináljak mit adjak vagy ne adjak neki???SEGITSETEK totál kétségbe vagyok esve.Már magam sem tudom mit adjak mit ne adjak neki!

2010. ápr. 6. 12:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

az egyik hozzászólónak szeretnék reagálni (kicsit off, bocs, csak muszáj leírnom): az én kislányom 6 hós koráig csak anyatejet kapott, és 1 éves koráig szinte semmi vizet, se teát (nem fogadta el). ki lehet számolni, hogy volt benne jócskán forró periódus is, és NEM SZÁRADT KI!!!!!

a másik, hogy ha valaki nem hajlamos az allergiára, akkor tök jó, lehet neki adni mindent már 1 éves kor előtt, de ha igen, akkor bizony jól meg kell gondolni!

ennyit a "hülye trendekről".

2010. ápr. 6. 14:22
 12/18 A kérdező kommentje:

Mi az hogy mai trendek?Régen is voltak trendek nem csak most és akkor is felnöttek.Csak akkor más trendek voltak nem ugy mint most.

KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET!!!!

Hálás vagyoöook érte minden válaszolonak.

2010. ápr. 6. 15:16
 13/18 anonim ***** válasza:

14:22-nek:

Örülj neki, hogy nem száradt ki a fiad, de tudod, én a környezetemben ezt a dolgot egészen másképpen tapasztaltam... A pici újszülött babák, akik nyáron születnek, ugyanúgy izzadnak, mint mi, felnőttek. Az anyatej étel és ital is egyben. De ha csak azért szopik a baba, mert szomjas, sokkal többet fog "bukni", mintha kap egy pici vizet is a tej mellé, hiszen csak a folyadékra van szüksége.

Lehet, hogy a téli babáknak nem kell vízpótlás a tej mellé, de én nem hiszem, hogy amikor tombol a nyár, és mi, felnőttek is literszám isszuk a vizet, és alig eszünk, hogy olyankor egészséges lenne megvonni a vizet a piciktől.

A víztől senki nem lesz allergiás. Ha pedig "hajlama" van rá, akkor az lesz akkor is, ha nem adsz neki semmi mást, csak íztelen ételeket, meg cukormentes teát.

A nagymamáink korában nem is ismerték azt a szót, hogy allergia. Most meg már lassan a levegőre is allergiás minden második ember, pedig állandóan fertőtlenítjük, portalanítjuk a világot magunk körül. Nálunk a családban nincsenek allergiás emberek (kivéve pont azt a szerencsétlen kisfiút, akiről írtam, hogy nem itatták), pedig nincs tiltólistán sem a méz, sem a tej egyikünknél sem. Persze a józan határokon belül adjuk a gyerekeknek az ilyen "tilos" dolgokat, de nem iktatjuk ki teljesen.

Ha neked nem tetszik, akkor úgyis azt teszed, amit te akarsz. De emlékeztetnélek, hogy egy időben például az volt a "divat", hogy a csecsemőket hagyták sírni, nem vették fel, mert az már "majomszeretetnek" minősült... Aztán ez megváltozott, és most egészen másképpen van. Nos, szerintem épp ez jellemző a "kizárólag szoptatásos" módszerre is. Erőltetni semmit sem szabad, és mindent csak a józan ész keretein belül kell alkalmazni.

2010. ápr. 6. 15:45
 14/18 A kérdező kommentje:
Szoval felesbe lehet neki adni este tejet?200 mili feletej fele táp?
2010. ápr. 6. 16:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan adhatsz neki! Nem lesz gondja tőle, lényeg a fokozatosság. Mondjuk, egyszerre ne adj neki olyan sokat, csak hogy ízlelje meg. Ha bejön akkor lehet másnapra emelni az adagot. Tejet meg vízzel, vagy teával tudod hígítani..Tapasztalat.
2010. ápr. 6. 18:59
 16/18 A kérdező kommentje:
Tejet teával?erröl még nem hallotam nem lesz töle hasmenése?
2010. ápr. 6. 19:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem még az jött be, hogy álmába etettem meg táppal. Amikor már tudod, hogy úgyis hamarosan felébred, megeteted, ekkor még nincs teljesen magánál. Esetleg séta közben is lehet, mikor elszenderedett etetni. Én még ezeket csináltam.
2010. ápr. 7. 09:16
 18/18 anonim ***** válasza:

14:22-es vagyok. amúgy kislányom van, nem kisfiam. ;)

nyilván mindeki úgy csinálja, ahogy akarja.

de pl. én anno tápszeres voltam, mert anyukám császárral szült, és nem indult be rendesen a teje, és kaptam 3 hós koromtól mindenfélét, és teát is, plusz volt egy macskánk is. szóval nem voltam búra altt. és mégis allergiás vagyok, azt csak a jó isten tudja hogy mire, ui. a vizsgálat nem mutatott ki semmit, de allergiás rhinitisem van, és a kezemen ha előjön hónapokig nagyon csúnya a bőröm. és ezt a hajlamot a kislányom is örökölte sajnos. szóval én igenis vigyázok, hogy minél kevesebb allergizáló dologgal találkozzon, és fokozatosan adok neki mindent, 1 éves kor előtt pláne nem adtam neki tehéntejet, se felesbe, se sehogy.

de mondom, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. én nem vagyok a tőúlkímélés, túlóvás híve, de mindent ésszel kell csinálni, ha van kockázat, azt igenis mérlegelni kell!

2010. ápr. 7. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!