Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2010 március elején szült...

2010 március elején szült anyukák, hogy vagytok? Szépen fejlődik a baba? Megszoktátok már, hogy bővült a család?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 4. 14:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Iza baba március 08-án született 3660g-al és most 6200g. Már forog, kúszik és nagyon sokat nevet. Kialakult a napi rendünk, amit most egy kicsit a fogzás megzavar, de nenm vészes. Nagyon jó alvó, átalussza az éjszakát. Nekem olyan érzés, mintha mindig itt lett volna velünk. Én már előre félek attől, hogy egyszer felnő és kirepül a szülői háztól:( na de ez még odébb van:)

jó volt a kérdés, remélem sokan írnak!

üdv

2010. júl. 13. 21:28
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Az én Vera babám március 5-én született (3700 g és 58 cm!). Most 6500g és 65 cm. Még ő sem forgolódik, csak az oldalára. Mi járunk tornára, mert egy kicsit kötöttek az izmai, ezt ma masszírozással is próbálták lazítani. A kezelést most még végigordítja, de mióta járunk, úgy vettem észre, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Ő is hangosan kacarászik, nagyon tetszik neki, ha huncut csibének nevezem. Van egy hintája, abban nagyon szeret feküdni, sokszor el is alszik benne. Sajnos az éjszakát viszont nem alussza végig, főleg ebben a melegben. Tényleg, ti miben altatjátok? Én egy kis rövidujjú bodyban. De betakarni nem lehet, kirúgja magát. Még egy kérdés: Nektek is „mászkál” a kiságyban? Ma hajnalban a pelenkázó alatt, az ágy végében találtam meg.

+ kérdés: Ti milyen oltást adattok be a piciknek (a kötelezőn kívül?)

Jó egészséget kívánok minden babának és mamának!

2010. júl. 13. 22:55
 13/37 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Én eddig bodyban altattam de most vettem a kikában egy nagyon vékony ujjatlan hálózsákot és abban alszik. 10 centinként van a patent és kidugja a lábát, sajnos betakarni nem lehet és nálunk reggelre 22 fok van és én nem merem enélkül altatni. Nálunk nagyon jó a hőszigetelés, ha kint 37 fok van (mint tegnap)nálunk bent akkor is csak 25, pedig nincs légkondi. Van, hogy reggelre jéghideg a lába.Télre is kell vennem hálózsákot mert a takarót 1 másodpercig nem bírja elviselni, még azt sem ha egy vékony pelenkával takarom be, de látom ezzel a problémával nem vagyok egyedül! :-))

Én beadattam a rota elleni oltást, ti?

2010. júl. 14. 08:23
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok (Judit): lehet egy vékony hálozsákot én is veszek. A vastagot nagyon szerettem. Hajnalban már Verust is be kell takarni, amíg le nem rúgja.

A rotát én is adatom neki, de az agyhártyagyulladás ellenit is szeretném. Azt mondják az ráér akkor is, ha majd közösségbe megy.

2010. júl. 14. 09:44
 15/37 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy van ilyen oltás!
2010. júl. 14. 13:18
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Az ajánlott oltások között van. Meningococcus C3

Meningococcus: A baktériumok okozta agyhártyagyulladás egyik legismertebb kórokozója.

2010. júl. 14. 15:44
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá, írnak és kérdeznek többen is róla az oldalon. Én is most láttam.
2010. júl. 14. 15:47
 18/37 A kérdező kommentje:
Ok!Köszi, hogy szóltál!
2010. júl. 14. 17:04
 19/37 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Most látom, hogy gyarapodtak a válaszok. Nyaraltunk anyukámnál falun, mert itt nálunk a panelban 30,5 fok volt ebben a kánikulában, nem nagyon bírtunk megmaradni.

Lilla babácska 6,79 kg és 65 cm volt a 4 hós mérésen. Ő már hasrafordul egy szempillantás alatt, viszont vissza csak néha sikerül. Nem nagyon volt korábban hason, de azért mostmár szereti, kaparászik mindenért, mint a kiscsibék, mindent el akar érni. Amúgy én nem is tudtam, hogy hasra akar fordulni, csak egyszer itt volt a védőnő és ő mondta, hogy most próbálkozik és azért nyög, mert nem sikerül neki, nincs sikerélménye. Úgy tudok neki segíteni, hogy textilpelusra fektetem és amikor látom, hogy fordulna a pelussal segítek neki átbillenni (így nem én lököm a kezemmel), 2-3 nap alatt magától is szépen megtanulta. De egy idő után elunja szerintem a hason fekvést, mászni ugye még nem tud, és nem egy egyhelyben megmaradó baba. Nagyon imádja, ha cipelik a popóját. Babakocsit utálja, nem is marad benne, ugyanis nem lát ki belőle (félülőben még lecsúszik:)), és nagyon szeret ám leskelődni, én meg már meggörnyedek a súlyától. Csakis akkor marad a babakocsiban, ha elalszik a karunkban és utána tesszük be. Napközben 3-4* alszik egy 1/2 órát, éjszaka még felkel 2-3* cicizni. Szóval azért még mindig nem könnyű, de gyönyörű időszak ez. Kezdetben hasfájós volt, sok-sok sírást éltünk meg, együtt is sírtunk, ez most kb. 4 hósan múlt el, azóta nyugodtan alszik el este is, igaz dajkálva, de én ezt em bánom.

Ebben a nagy melegben én is rövid ujjas bodíban altattam, derekára tettem egy pelust, most, hogy hűvösebb van, vastagabb takaróval takarom be. Én korábban egyfolytában hálózsákot használtam, nagyon szerettem, viszont mióta hasra fordul a h.zsák zavarja őt éjszaka és arra keltünk, hogy kínlódik. Azt már mondanom sem kell, hogy nagyágyban alszik...

Hát ez a mi kis életünk...:)

Írjatok!

Puszi

2010. júl. 28. 15:03
 20/37 anonim ***** válasza:

Köszöntöm a féléves KISGYÖNYÖRŰSÉGEKET és anyucikájukat!:)

Lilla anyukája

2010. szept. 6. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!