Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha elfárad a 2 hós kisfiunk,...

Ha elfárad a 2 hós kisfiunk, mindig felpörög, hogy tudnám lenyugtatni, hogy egyedül el tudjon aludni?

Figyelt kérdés

Kézben alszik el, de át szeretnénk lassan térni más módszerre, kezd elég nehéz lenni, főleg ha 1 óra hosszáig kell vele sétálni, mert sír a fáradtságtól.

Próbáltam már a hátát simizni, de nem érdekli. Csak a séta nyugtatja meg, de ahogy írtam, van hogy soká.

2010. ápr. 4. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szabad hagyni, hogy felpörögjön, már az álmosság első jeleinél, ami leginkább az ásítás, akkor le kell tenni. Akkor kell egy kicsit símogatni, esetleg cumit adni neki és már alszik is. Az álmosság jele az is, ha már nem érdekli egyik játék se, csak néz mereven...én erre azt szoktam mondani, hogy "zombisat játszik". Ilyenkor muszáj letenni, mert utána valóban őt is nyugtatni kell, mert sírva fakad. Egyébként 2,5 hónapos
2010. ápr. 4. 12:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Tényleg ne hagyd hogy felpörögjön, mert annál nehezebb elaltatni, és akkor magától szinte biztos hogy nem fog még elaludni.

Figyeld a jeleket, ha elkezd ásítozni, netán a szemét/orrát dörzsölgeti, vagy ahogy az előttem szóló is írta, mereven néz (én úgy hivom ezt az állapotát, hogy lefagyott:)), akkor kell ágyba tenni, pici simi, puszi, esetleg cumi, és el fog aludni! Az enyém 3,5 hónapos kisördög:)

Jó babázást:)

2010. ápr. 4. 12:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Akkor szinte evés után már lehet altatni. Nekem így is kevésnek tűnik amennyit fent van.

Pl. szopi+pótlás után büfi, kb. 10 percig szoktuk tartogatni, nehogy visszajöjjön a kajcsi, utána az ágyában nézi a forgót, vagy a játszószőnyegén nézelődik és folyamatosan kezd felpörögni, szóval szinte a kajáláson kívül nagyon nincs is ébren. A Ti babátok is ennyit van csak ébren?

2010. ápr. 4. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!