Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól nem volt és miért...

Mikortól nem volt és miért nincs időtök magatokra a baba mellett?

Figyelt kérdés

A babánk 1 hónapos. 4 óránként eszik, különben alszik vagy nézelődik, "beszélget".

Van időm mellette híreket olvasni, rendben tartani magam, a napi ügyeket is. A férjem délután hazaér, később tudok majd menni akkor sportolni is, vagy programokra (nem bulizásra gondolok, hanem pl. ha a munkahelyemen lesz egy érdekes workshop, ilyesmi).

Mikor lesz az, amiről mindenki beszél, hogy nem lesz időm hajat sem mosni? Hány hónapos korában?

2016. márc. 23. 14:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%
Az első gyerekemnél nagyon nehezen ment a szoptatás. Szoptattam, fejtem, sterilizáltam, kb 1,5 hónapig egyfolytában. Aztán minden ment könnyen, azóta se olvastam annyit, mint amikor fél év körüli volt. A kisebbik gyerekem szopott mint az álom, én is gyakorlottabb voltam, viszont őt meg a fogzás viselte meg, órákat mászkáltam vele éjszakánként. Na, akkor nem volt energiám semmire, ha éppen elaludt, akkor aludtam én is (+ ott volt a tesója is). Egyre kevesebbet fog aludni és lehet, hogy folyamatos törődést igényel majd. Ki tudja. Majd jövő ilyenkor elmeséled, hogy alakult :)
2016. márc. 23. 14:46
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 2 hónapos kortól.Kezdődött a hasfájás,reflux,8 hónaposan derült ki,hogy félre kezelték és igen komoly emésztési betegsége van /volt akkor; ez azzal járt,hogy éjjel-nappal kézben volt,hogy ne jöjjön vissza a tej azonnal,büfizett,ordított,büfizett,aludt,10 perc múlva megint felvettem,mert ordított,büfi,letettem stb.Nappal 7 hónapos koráig a fájdalmai miatt nem forgott,nem mozgott szinte,kórházban voltunk heteket stb.

Közben fejtem ugye,mert szopizni sem tudott rendesen és iskolába is jártam,amit még munka mellett kezdtem el.Nem volt egyszerű,1,5 éven át gyakorlatilag alig aludtam,sokszor voltam az ájulás határán,nem is beszélve a kicsiről,akit láttuk,hogy szenved,baja van,de hiába vittük bárhová,semmi sem használt (csak amikor megtaláltuk a 3. maszek orvost,aki jó irányba indult el végre)

Miután kiderült,hogy mi baja,el tudtuk hagyni a gyógyszereket 14 hónaposan,onnantól könnyebb: éjjel alszik,jókedvű,jár,gagyog.

De én dolgozok minden másnap hajnaltól éjszakáig,szóval most sincs túl sok időm semmire.

2016. márc. 23. 15:33
 13/23 anonim ***** válasza:
25%
Soha nem volt ilyen.
2016. márc. 23. 16:32
 14/23 anonim ***** válasza:
61%

Nekem 5 hónapos a babám, és az eleje bizonyos szempontból könnyebb volt. Evett, nézelődött, aludt. Kakilt. Ennyi. Most bezzeg, nappal alig bír aludni akkor is, ha nagyon fáradt, aztán persze jön az állandó nyűgösködés...

(Viszont olyan szempontból meg jobb, hogy nagyobb, hogy sokkal több mindent lehet vele csinálni, nyiladozik az értelme, stb.)

2016. márc. 23. 16:43
 15/23 anonim ***** válasza:
43%
Mindenki azt írja, hogy nincs ideje hajat mosni? Hol írja ezt mindenki? Kicsit túlzás azért. De bizony vannak olyan időszakok, vannak napok, amikor minden nehezebb. Ezt nem tudhatjuk, nálad hogy lesz. Én sokat voltam egyedül, és amikor hasfájós időszak volt, akkor aludtak éjjel, legalább pár órát. Olyankor inkább én is aludtam és hanyagoltam minden mást, akár a hajmosást is másnapra tettem át. ;)
2016. márc. 23. 17:08
 16/23 anonim ***** válasza:
40%

Nekem ikreim vannak es soha nem volt olyan, h ne lett volna idom magamra. Voltak olyan rovidebb idoszakok, amikor kicsit elhagytam magam, m nagyon faradt voltam, de akkor is lett volna idom arra, h magamat rendbehozzam, max. jobban esett azt az idot a kanapen fekve, pihenve tolteni.

Az eleje volt a legnehezebb, m 4 orankent ettek, es sokszor voltam ejjelente egyedul, mivel aparom ejjel dolgozott. Ez kb. 2 honapig tartott, utana csokkent az etetesek szama.

Idom mindig van arra, h rendbetegyem magamat; ez csak szervezes kerdese.

2016. márc. 23. 17:15
 17/23 A kérdező kommentje:
15: hát itt:) ez olyan visszatérő mondogatás itt, hogy hajat mosni se lesz időd, mint az, hogy azt mondja mindenki, hogy az embernek szexre gondolni sem lesz ideje szülés után (sajna rám ez se igaz:/)
2016. márc. 23. 17:20
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

Van időm magamra, van a babának apja is. :)

Most 6 hónapos, kb 2 hónapig sokat aludt, 3-4 hónaposan mondjuk rengeteget volt kézben, eddig talán az volt az az időszak amikor ha a férjem nem volt itthon nem tudtam csinálni szinte semmit, már most feltalálja magát mióta hason fekve nyúl a játékjaiért és forog, igaz nem órákig de akár a hajam is meg tudom mosni vagy odarakni a kaját főni.

2016. márc. 23. 17:49
 19/23 anonim ***** válasza:
56%
Az én fiam is lassan 6 hónapos és valahogy nekem az eleje könnyebb volt, mint most. A férjemen kivül semmi segítségem nem volt, de nem is volt rá szükség. Az első 2 hónapban csak evett-aludt, teljesen kipihent voltam, na de most. Igaz éjjel alszik 11 órát, de nappal 3szor 20 percet, most tényleg alig van időm valamire, de nem baj, csak éjjel aludjon :-)
2016. márc. 23. 17:53
 20/23 anonim ***** válasza:
75%
A második gyerektől. Bár nyilván szakítottam időt magamra, de annyira fáradt még életemben nemmvoltam, mint a 2. Gyerek kb 1,5 éves koráig. 2 év van köztük és mostanában diagonsztizálták az elsőnél az autizmust plusz hiepraktivitást. Szóval abban az időben annyira kivoltam, hogy inkább erőm nem volt sok mindenre, hajat mosni azért igen :)
2016. márc. 23. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!